bugün

Edebiyattan kolay olan konulardır.
matematiğin maymuncuğudur. ♞
Matematiğin en basit konularindan biridir. Gözüm kapali çözerdim bir zamanlar.
(bkz: çöz lan)
belli formülleri ezberleyip neyi neye çevireceğinizi bildiğinizde birbirinin tersi iki basit konucuktan ibarettir.
Ah eskiler ahh.
Bulmaca gibi çözülür. Birde buna zor diyen ahmaklar var.
(bkz: çıkın dışarı)
Matematiğin en zevkli konularından biridir.
Mühendislerin çok iyi bilmesi gereken konulardır.
Öğrenmek isteyen tavsiyeme uysun.

Açken çalışın.
Etrafınız da kimse olmasın.
Teknolojik aletleri kapı dışında bırakın.
Borsa ile ilgilenin. Zekanız parlayacak ve çabuk kavrayacaksınız.
öğrenilmeden mühendislik eğitimine başlanmayacak iki konudur. başlasan da bitmez zaten o okul. o yüzden üniversiteye hazırlanan arkadaşlar "yeaa integrali bırakıyım zaten yapamıyorum." demesin. diyorsa mühendislik programlarına girmesin.
tüm dünyada üniversitede bölümünde verilir. bizde ise malumunuzdur lisede gösterilir. sınavda 12 sorusu çıkar ve çocuklar yapamaz.
integral türevin değil difransiyelin tersidir.
Dokuz Eylül’de Ekonometri okuyan birinin en az bir Matematikçi kadar iyi bilmesi gereken Matematik konularıdır. (bkz: ileri Matematik)
Sırf bunlar yüzünden tm seçmedim ha.
daha başlığı görmeden başım ağırdı.
Kusasım geldi.
türev ile bir eğrinin eğimi hesaplanırken, integral ile o eğrinin altında kalan alan hesaplanır.
integral bir nevi toplama işlemidir. toplam sembolü ile sonlu sayılar toplanırken, integral ile sonsuzdan sonsuza toplam hesaplamak mümkündür.
(bkz: belalım)
türev gayet eğlenceli bir konu. integral biraz daha zor geliyor bana.
MATEMATiK DERSi TEMEL KONULARINDANDIR.
geçen yıl zorlansamda çalışıp lysde yaptığım konulardır .
türevde yavşak cosx in sinx'i sattığı, integralde de sinx'in cosx'e öyle mi öyle dediği konulardır.

integral adamdır türevi anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.
Çözmesi zevklidir ve aslında göründüğü kadar zor olmayan konulardır.
hız konumun türevidir. eğer hız belliyse integrali alınarak konum değerine ulaşılabilir. bu iki matematiksel kavramın fiziksel bağlamları bu şekildedir.
© copyright 2005 - 2026