bugün
- fusya semsiyeli yabanci7
- yazarların dünya kupasında desteklediği takım11
- öldükten sonra hiçliğin olma ihtimali3
- tai lung20
- gocu abi3
- 6 köşeli yıldız4
- avrupalıların götlerini yıkamadığı gerçeği5
- pandela'nın otizm olması4
- vize vermiyorlar ühü ühü4
- tai lung'un şkodası4
- kürtlerin atatürk ü3
- cinsel başlık açanı sikeyim2
- bir erkeğin keko olduğunu gösteren detaylar2
- aylık 402 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- herkesln direksiyonda telefonla oynaması3
- spor yapmayan erkek10
- buddy dude ile ip atlamak4
- sözlüğün bozması2
- kılıçdaroğlucu2
- hoslanilan kizin neden cekiniyorsun ki demesi6
- babam hiç dövmezdi insanı11
- arkadaşlar bakar mısınız9
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- küpe takan erkek erkek midir sorunsalı4
- türklerin gerzek olma nedenleri2
- olası israil türkiye savaşı6
- bu saatten sonra dolar alınır mı sorunsalı2
- gocu'nun kendini alen delon sanması8
- pandela27
- herkeste otizm olması2
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste5
- sözlük yaşlıların fotoğrafları6
- denize girmek6
- ipini koparan sözlüğe geliyor3
- dünyanın sekizinci harikası2
- fren lukasın siyasetten anlamadığı gerçeği2
- evlen baskısı4
- işe yeni başlayan kıza sineklenen erkekler4
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- istanbul3
- azgın bir boğa gibi çiftleşmek istiyorum4
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış6
- sözlüğün kırbacı3
- nasılsınız5
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- yaş pasta alınan evdeki mutluluk3
- evagreenin sürekli haklı olması4
- sıkıldım ulan sıkıldım anlıyor musun sıkıldım2
II. Dünya Savaşı sırasında Alman general.
Busse, 1915 yılında bir askeri öğrenci olarak, Şubat 1917 yılında hizmete başlayarak Alman imparatorluk Ordusu'na katıldı. Hohenzollern Demir Haçı madalyası kazandı. Ateşkes sonrası Reichswehr içinde giderek yükselen 2000 subaydan biri olarak kabul edildi.
Nisan 1939 yılında Genelkurmay subay ve Ağustos ayında Genelkurmay Başkanı tarafından onaylanmış bir eğitim programı hazırladı. Program 30 Eylül 1940, 1 Ekim 1939 dönemi kapsamaktadır. 1940 ve 1942 yılları arasında 11. Ordu komutanı Erich von Manstein'ın (sonradan Generalfeldmarschall) Birinci Harekât Kurmay Subayı (kısaltması: Ia, Erster Generalstabsoffizier) olarak görev yaptı. Doğu Cephesi'nde 1943'ten 1944'e kadar Güney Ordular Grubu Kurmay Başkanı oldu.
Savaşın son beş ayı boyunca, Vistül Ordular Grubuna bağlı 9. Ordu komutanı oldu. Sovyetlerin Almanya içine ilerlemeye devam olarak Berlin Muharebesi'nde görev aldı. Özellikle Seelow Tepeleri Muharebesi ve Oder-Neisse Muharebesi sırasında 9. Ordu'nun başındaydı.
1945 ve 1946 yılları arasında Busse Savaş esiri oldu. Savaştan sonra Busse, Batı Almanya'nın sivil savunma müdürü oldu ve II. Dünya Savaşı'nın askerî tarih üzerinde çalışmaların düzenleyen bir dizi yazı yazdı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Theodor_Busse
Busse, 1915 yılında bir askeri öğrenci olarak, Şubat 1917 yılında hizmete başlayarak Alman imparatorluk Ordusu'na katıldı. Hohenzollern Demir Haçı madalyası kazandı. Ateşkes sonrası Reichswehr içinde giderek yükselen 2000 subaydan biri olarak kabul edildi.
Nisan 1939 yılında Genelkurmay subay ve Ağustos ayında Genelkurmay Başkanı tarafından onaylanmış bir eğitim programı hazırladı. Program 30 Eylül 1940, 1 Ekim 1939 dönemi kapsamaktadır. 1940 ve 1942 yılları arasında 11. Ordu komutanı Erich von Manstein'ın (sonradan Generalfeldmarschall) Birinci Harekât Kurmay Subayı (kısaltması: Ia, Erster Generalstabsoffizier) olarak görev yaptı. Doğu Cephesi'nde 1943'ten 1944'e kadar Güney Ordular Grubu Kurmay Başkanı oldu.
Savaşın son beş ayı boyunca, Vistül Ordular Grubuna bağlı 9. Ordu komutanı oldu. Sovyetlerin Almanya içine ilerlemeye devam olarak Berlin Muharebesi'nde görev aldı. Özellikle Seelow Tepeleri Muharebesi ve Oder-Neisse Muharebesi sırasında 9. Ordu'nun başındaydı.
1945 ve 1946 yılları arasında Busse Savaş esiri oldu. Savaştan sonra Busse, Batı Almanya'nın sivil savunma müdürü oldu ve II. Dünya Savaşı'nın askerî tarih üzerinde çalışmaların düzenleyen bir dizi yazı yazdı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Theodor_Busse
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar