android telefonlarda tüm kullanıcı yetkisini elde etmek için yapılan bir işlem.
telefonun garantisini bozmak ve amına koymak için yapılması gereken işlemdir.
Öğrenildiğinde çok kolay yapılabilen, telefonun bütün zincirlerini elimize almamızı sağlayan işlem.
3 farklı telefonda başarıyla gerçekleştirdiğim işlem. özellikle samsung galaxy ace gibi hafıza sorunu olan telefonlar için çok işe yarayan işlemdir. yüklediğiniz uygulamaları telefon hafızasından hafıza kartına taşımaya yarar. ayrıca gereksiz sistem uygulamalarını da silebilirsiniz. misal ben cihazımda hiç kullanmadığım ve muhtemel kullanmayacağım think free office ve google haritaları silip 20 25 mb civarı kar etmiştim. unroot ederek telefonun garanti haklarını geri kazanabilirsiniz.
android 6 ve üstünü rootlamak,5 ve altına göre hayli zor.şu anki cihazım rootlu ve android 5.direkt bilgisayarsız,sadece bir uygulama yardımı ile rootladım.

rootlu cihaz için olmazsa olmaz bir uygulama (bkz: xposed framework)
yaptıktan sonra telefonlara bir rootlama geliyor ise faydalı bir işlemdir.
3. sinif ulkelerde yapanlarin kendini hacker zannettigi eylem. Teknik olarak bir bilgisayara isletim sistemi yuklemekten hic bir farki yoktur.
meslek liseli item‘ı.. bunlar bir de iphone boklayıcısı olup, firmanın izniyle ve başkalarının yazılımıyla yaptıkları işlemi ballandıra ballandıra anlatan kitlenin olayıdır..

Seviyemiz bu işte.. ço kacı..
© copyright 2005 - 2026