zeytin tanesi şeklindedir.ilk defa küçüklüğümde karşılaşmış biri olarak; apartman görevlisinin beslediği tavşanın hiperaktif olmasıyla birlikte her adımında bok yapması etrafı zeytin tanecikleriyle doldurmuştu. bunu bilmeyen ben, zeytin tanelerini niye sokaklara saçıyorlar diyerek düşünmüş, sonradan gittiğim tiyatrodaki ekmek parçacıklarını atan ve yolunu bulan çocuğun mantığındaki birinin apartmanımızda olduğunu düşünmüşümdür. yıllar yılları kovalarken demeyeceğim tabi ki tavşan bir adet dişi tavşan edindiği bir iki gün sonrasında onlarla zamanımı geçirirken birden pıt pıt tane tane kıçından döküldüğünü farkettim. niye bilinmez hüsrana uğramıştım. çünkü sevdiğim bir hayvanın böyle zeytin tanesi sıçması bir de ortalığı kokusuz bok tanelerine bulamasıyla hayal kırıklığına uğramıştım. şimdi hep düşünürüm niye hayal kırıklığına uğradım diye. o bir hayvan,zaten sıçması lazım diye. bu arada hep içimden derim o boku zeytin sanıp dokunmadım diye.
..iki tur olmakla beraber bunlardan daha civik olanini tavsan tekrar yer. ama tabi genellikle yediginin fark edilmesi ozel takip gerektirir. zaten vitamin ihtiyacinin yuzde 60'ini bu sivi seyden karsilar tavsanlar. bi' nevi gevis getirme gibi dusunebiliriz. **
© copyright 2005 - 2026