bugün

Michael Jackson'la birlikte 1996'da 30 dakikalı bir senaryo yazmış ve bu senaryo "ghosts" adı altında kısa filme çekilmiştir. Tabi baş rolde MJ.

https://vimeo.com/233465951
Bir hayranının Uzun yürüyüş (long walk) romanı için harikulade bir animasyon hazırladığı yazar.

https://www.youtube.com/watch?v=t29nlkm--Es
Stephen King, sinema yüzyılına denk gelen romanlarının aşırı popüler olması nedeniyle kaleminin keskinliği gözden kaçan sıra dışı bir yazardır. Öyle bir sıra dışılık ki seleflerinin(korku edebiyatı fenomenleri) çok çok üzerine çıkmasına rağmen alçak gönüllüğü nedeniyle bunu dile getirmiyor. Her gün ama her gün en az dört saat yazı yazdığını söylüyor. En büyük fobisi Alzheimer olmak(Bence üretemeyeceği için korkuyor). Yayınevinden romanında yazdığı kelime başı para alacak kadar emeğine düşkün..

Altın kitaplar'a buradan seslenmek istiyorum. Üstad yazdıkça yazıyor ama sizden ses seda yok. üç kitap oldu son nöbet'ten son yazdığı...
Romanlarını film yapmak isteyenlere 1 dolar karşılığı satıyormuş. Satacağı kişi de potansiyel varsa tabii.
tap taze Laurie isimli hikayesini kendi web sitesinden ücretsiz yayınlayan üstad.

link:
https://stephenking.com/other/stephenking-laurie.pdf
Cujo'nun film çekimlerinin sahne arkasından güzel bir foto:

https://pbs.twimg.com/media/DdcrBO7U8AA5sBw.jpg

Belirli sahnelerde köpeği bir insan canlandırmıştı.
Sevgilimin yeni kitabı çıkmış.

https://pbs.twimg.com/med...Ddqu6E4VQAAuTsM.jpg:large
Çoğu kitabını ortaokul, lise yıllarında okuduğum ve arkadaşlarımın ise tuğla gibi kitap okunur mu demesine sebeb olan yazar.
https://pbs.twimg.com/media/Dd0NSxJVMAArdrK.jpg
Ekim ayında yeni bir kitabının yanı sıra, kendisi hakkında da bir kitap yayınlanacak.

https://pbs.twimg.com/med...DemBBmYXkAAoKbp.jpg:large
Harika bir yazar ama fazla uzatmasa daha da harika olacak.
hayal gücümün ufkunu bıçak gibi yararak düşüncelerimin okyanuslara taşmasını sağlayan yazar. ona atıf yapmadan özgün bir fantazi-gerilim romanı yazmanın mümkün olmadığını iddia edilir. bu arada okunuşu "sitıyvın king"tir, "sitephen","sitefın"değil.
her ne kadar nobel fizik ödülü alamasa da gönlümüzün nobelini almış hayatını kaybetmiş bilim insanı. fotonlar içinde uyu. olay ufkundan geçerken yazdığın makaleler seni sırtına alıp geçirecek inş.

korku romanı yazarı stephen hawkingle çok karıştırırım bu adamı ayrıca.
Bu kadar iyi başlayan, akışı muhteşem romanlar yazan ama finallerini beğenmediğim uber romancı. iyi bir giriş ve final bulun bu adama verin kafanızda Hollywood filmi canlandırsın. Ama final? II..
" Sonsuza dek var olan ölü değildir. Ve garip sonsuzluklarda ölüm bile ölebilir.. "
Normalde şöhretli bir yazar olmasına rağmen Maine halkı tarafından çok sevilir. Dünyada kitabının olmadığı kütüphane çok azdır. Hiçbir zaman ukala olmamış, para hayatını değiştirmemiştir. Bizim siyah tişört ray-ban gözlüklülere duyurulur. iyi ki varsın üstad..
korku, gerilim tarzı film ya da kitapların okuyucusu olmamama rağmen, tesadüf eseri edindiğim (bkz: yaratık) isimli kitabıyla beni benden almış başka diyarlara atmış yazardır kendileri. ne idüğü belirsiz bir polisin nevada karayolunda yarattığı vahşeti anlatır. hala okumamış olana ısrarla, şiddetle tavsiye ederim. he bi de kurguda şu çeşitli hayatları birleştiren olay tarzı da mevcut.
Amerikalı bir yazar, ilk birkaç sayfasını yazdığı roman fikrinden vazgeçip müsvetteleri çöpe bastı. Karısı çöpten çıkardığı sayfaları okuduktan sonra hikayeyi sevdiğini ve eğer isterse kadın perspektifi konusunda ona yardım edebileceğini söyledi. Bunun ardından yazar romanı tamamladı. *
geçen yıl vefat eden ünlü fizikçi.
görsel
Filmi çekilmiş kitapları okuyun ama fillmleri izlemeyin diyebilirim. Gerçi ben hiç bir kitabın filminin kitabın seviyesine ulaşacağını düşünmüyorum.

Stephen King - Yaratık
Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar.
Bunlar benim örneklerim.

Kara Kule serisinin 4.kitabını bitirdim. Son üç kitabın siparişini verdim. Bir film o kadar duygu ve hikayeyi yansıtmaz. Hikâye güzel. Bundan sonraki hedefim (bkz: game of thrones).
Belki sonra Jean Christoph Grangé'in kitaplarına dönüş yaparım. Ölü ruhlar ormanını merak ediyorum.
"Mahser" isimli romanina pek yakinda baslayacagim yazar.
1200 sayfa alti kitaplar artik ilgimi cekemiyor hale geldi.

O degil de maine 'de bir okul buldum. Hocaya mail atmamamin tek sebebi bu sahistir. Korkuyorum. Cunku neden korkmayayim?
Korku-gerilim türünde eserler veren yazar. Ancak yetişkin gözüyle okuduğumda fark ettim ki kitaplarında felsefik, didaktik taraflar da etkileyici. Ölümü sorgulama, tarif etme, aile, karı koca ilişkileri, çocuk gözüyle dünya gibi olguları kurguya güzel yediriyor.
Stephen Hawking değil miydi o ya?
karadelikler ve quantum fiziği üzerine araştırmalar yapan ve geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan ünlü fizikçi.
görsel
Yaklasik 20’ye yakin kitabini okudum. Suan Mahser’in uzun halini kivranarak okuyorum. Bi bit ulan.