bugün
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil5
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler6
- bana gel film izleriz diyen erkek14
- gece yolda yürürken çöpten fırlayan adam4
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması14
- arkadaşlar nasılsınız9
- ders çalışmanın bazen iyi hissettirmesi3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi18
- sözlük yazarlarına bir şey söyle7
- sözlük yazarlarının 1999 yılından beklentileri5
- bir erkeğe en çok yakışan şey4
- kavalali mehmet ali pasa3
- arkadaşlar önce soğan mı kavrulur yoksa biber mi4
- kendine bir soru sor5
- mekke anlaşması11
- cansever18
- insan sevmemek6
- gratisin içini merak etmek4
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları15
- galatasaray daikin den libero takviyesi2
- açlık krizi nasıl bastırılır8
- sözlüğün kırbacı5
- simko317
- yeni parti pkk için imza atarsa nah oy alır3
- kafamın içindeki sesler5
- sokakta kavga teknikleri2
- recep tayyip erdoğan3
- pkklı anaları3
- tavuk pilav4
- merfulu2
- kendini atatürk ten akıllı sanan ergen türkçü7
- hewal ebo9
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor4
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- futbol24
- kitabını sikerim2
- sarapci koala7
- küçük bir ilçede yaşamak2
- nick vermeden bir yazara seslen3
- günlük tutan erkek13
- muzlu süt içen erkeğin namusu3
- victor osimhen9
- ümit özdağ6
- kek yiyen erkek3
- behzat ç şule2
- bazı boklar yenildi2
- tai lung16
- en sevdiği şehir istanbul olan insan3
- seküler milliyetçliğin en büyük tehlike olması5
30 yıl once, afrika'nın en güçlü donanmasina sahip olan ülke. Şimdilerde balikci sandallariyla korsan kovalamaktalar.
ua'nın ziyaret ettiği afrika ülkesi.
ordu birlikleriyle
Eş-Şebab militanları arasında
çıkan çatışmalarda 5'i asker
25 kişi ölüp, 4 asker ve 27
militan yaralanmış ülke.
Eş-Şebab militanları arasında
çıkan çatışmalarda 5'i asker
25 kişi ölüp, 4 asker ve 27
militan yaralanmış ülke.
Barışa hasret ülkedir. Her ne kadar son üç yıldır bu unvanı Irak ele geçirmiş olsa da, Global Barış indeksine göre Somali bu unvanı kolay bırakacak gibi görünmüyor.
halk yardım kuruluşu istemiyor ama ısrarla oyuncular sahada yardım kuruluşu kisvesinde.
http://www.incanews.com/m...yardim-kurulusu-istemiyor
http://www.incanews.com/m...yardim-kurulusu-istemiyor
iç savaşlarla kavrulan bir diğer müslüman ülkesidir:
https://pietervanostaeyen....com/2014/10/img_1335.png
https://pietervanostaeyen....com/2014/10/img_1335.png
müslüman olduklarını henüz yeni öğrendiğim ülke. demek ki bizim şakirtler bu yüzdün kıçını yırtıyordu bu ülkeye yardım etmek için. peki diğer aç ama müslüman olmayan ülkeler? gebersin gitsin! değil mi şakirtler?
cumhurbaşkanı marmaray açılışına katılmış olan afrika ülkesi.
Nasıl bir ülke olduğunu ve dünyanın bu ülkeye karşı neden bu denli duyarsız olduğunu anlamak mümkün değil.
8 milyon nüfuslu bu ülkede 2010-2012 yılları arasında tam 260 bin kişi açlıktan ölmüş. Ölenlerin ise 133 bini 5 yaşın altındaki çocuklar. Tüm dünyanın gözü önünde bu kadar insan yaşamını yitirirken uluslararası örgütler ne iş yapar anlamak mümkün değil. Suudi Arabistan'ın ABD'den 65 Milyar dolarlık, israil ise yıllık ortalama 15 milyar dolarlık silah aldığı, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şeyhlerin milyonlarca doları adlarını uzaydan görünecek şekilde çöle kazımaya adadıkları, Brunei Sultanı'nın yüz bilmem kaçıncı lüks arabasını aldığı günümüzde insanların açlıktan öldüklerini görmek acı gerçekten. Bundan da acısı her yıl binlerce ton gıdanın çöpe atıldığını bilmek...
8 milyon nüfuslu bu ülkede 2010-2012 yılları arasında tam 260 bin kişi açlıktan ölmüş. Ölenlerin ise 133 bini 5 yaşın altındaki çocuklar. Tüm dünyanın gözü önünde bu kadar insan yaşamını yitirirken uluslararası örgütler ne iş yapar anlamak mümkün değil. Suudi Arabistan'ın ABD'den 65 Milyar dolarlık, israil ise yıllık ortalama 15 milyar dolarlık silah aldığı, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şeyhlerin milyonlarca doları adlarını uzaydan görünecek şekilde çöle kazımaya adadıkları, Brunei Sultanı'nın yüz bilmem kaçıncı lüks arabasını aldığı günümüzde insanların açlıktan öldüklerini görmek acı gerçekten. Bundan da acısı her yıl binlerce ton gıdanın çöpe atıldığını bilmek...
korsanlariyla ünlü.
müslümanların, afrikadaki ilk bağımsız toprak parçası olan ülkedir.
gemi batması sonucu 23 kişi ölmüş ülke. 32 kişi de kayıp.
uluslararası telefon kodu 252 olan ülke.
O kadar yardimlara ragmen, acligin aslinda bir tepki oldugu guzelim Afrika ulkelerindendir.Peki Somali neden fakir bir ülke oldu? Somalideki insanlar neden aç? Bu sorularımızın cevabı olan,Somalideki açlığın ve fakirliğin gerçek sebebi olan sömürgeciliği susmayan blogumuzda duyuracağım.
Somalililer kıyı balıkçılığı yaparak rahatlıkla karnını doyurabilecekken açlıktan kırılıyorlar.Somali aslında çok önemli ticaret yollarına sahiptir.Bir zamanlar tarih derslerde işlediğimiz baharat yoları Somaliden geçmektedir.Somalinin kıyıları Hint Okyanusuna ve Aden Körfezine açılmaktadır.Bunlara rağmen dünyanın en fakir ülkelerinden biridir.
Somalideki tarımsal ürünleri pekala karınlarını doyurabilecek derecedeydi.Her şey 1991 yılında iktidarın devrilmesiyle patlak vermeye başladı. O gün bu gündür Somalideki siyasi iktidarsızlık ülkeyi açlığa ve sefalete sürüklemiştir.Somalideki siyasi iktidarsız nedeniyle iç savaşlar çıkmış ve Somalide büyük kayıplar verilmiştir.
Öte yandan Etiyopyanın Hint Okyanusuna açılmasını istemesini istemesi,Somalinin Hint Okyanusu üzerindeki hakimiyetini ele almak istiyor.Bir yandan da ABD Çinin etkisini kırmak için Aden Körfezini ele almak istiyor.Somalideki günahsız insanlarımız batılı güçlere karşı çaresiz kalıyor.
Somaliye olan saldırılar bunlarla da yetinmiyor.Geçenlerde televizyonda izlediğim bir tv programda bir Türk kardeşimizin anlattıklarına şahit oldum.Dediklerine göre Somalideki balıklar batılı güçler tarafından büyük gösterişli gemileri tarafından bakıları topladığı için Somalinin kıyı balıkçılığı yapmasına engel oluyorlarmış.Batılı güçler bununla da yetinmeyip halkın büyün tarımsal ürünlerini ve işte aklınıza gelebilecek bütün zenginliklerini inderegandi yapıp halkı sömürmüşler.Diğer Afrika ülkelerine yaptıkları gibi!
Uyanın Türk milleti,her şeyin bir nedeni olduğunu unutmayın.Sadece yardım yapmakla bu iş çözülecek gibi görünmüyor.Sömürgeciliğe dur demeli,oyuna gelmemeliyiz! Ben bunu bilir,bunu söylerim
Somalililer kıyı balıkçılığı yaparak rahatlıkla karnını doyurabilecekken açlıktan kırılıyorlar.Somali aslında çok önemli ticaret yollarına sahiptir.Bir zamanlar tarih derslerde işlediğimiz baharat yoları Somaliden geçmektedir.Somalinin kıyıları Hint Okyanusuna ve Aden Körfezine açılmaktadır.Bunlara rağmen dünyanın en fakir ülkelerinden biridir.
Somalideki tarımsal ürünleri pekala karınlarını doyurabilecek derecedeydi.Her şey 1991 yılında iktidarın devrilmesiyle patlak vermeye başladı. O gün bu gündür Somalideki siyasi iktidarsızlık ülkeyi açlığa ve sefalete sürüklemiştir.Somalideki siyasi iktidarsız nedeniyle iç savaşlar çıkmış ve Somalide büyük kayıplar verilmiştir.
Öte yandan Etiyopyanın Hint Okyanusuna açılmasını istemesini istemesi,Somalinin Hint Okyanusu üzerindeki hakimiyetini ele almak istiyor.Bir yandan da ABD Çinin etkisini kırmak için Aden Körfezini ele almak istiyor.Somalideki günahsız insanlarımız batılı güçlere karşı çaresiz kalıyor.
Somaliye olan saldırılar bunlarla da yetinmiyor.Geçenlerde televizyonda izlediğim bir tv programda bir Türk kardeşimizin anlattıklarına şahit oldum.Dediklerine göre Somalideki balıklar batılı güçler tarafından büyük gösterişli gemileri tarafından bakıları topladığı için Somalinin kıyı balıkçılığı yapmasına engel oluyorlarmış.Batılı güçler bununla da yetinmeyip halkın büyün tarımsal ürünlerini ve işte aklınıza gelebilecek bütün zenginliklerini inderegandi yapıp halkı sömürmüşler.Diğer Afrika ülkelerine yaptıkları gibi!
Uyanın Türk milleti,her şeyin bir nedeni olduğunu unutmayın.Sadece yardım yapmakla bu iş çözülecek gibi görünmüyor.Sömürgeciliğe dur demeli,oyuna gelmemeliyiz! Ben bunu bilir,bunu söylerim
el kaide bağlantılı el şebab örgütünün oldukça güçlü olduğu ülkedir. kırsal kesim şebab üyelerinin kontrolünde olup mevcut hükümet sadece belirli alanlarda etkilidir.
açlığın, insanlık dramının kanıtı, adaletin var olmadığının örneği dünyanın en fakir ülkesi.
1 temmuz 1960 da kurulmuş afrika ülkelerinden biri. Resmi dili somalice , arapça olup yönetim şekli islam Cumhuriyetidir. Şuan ki cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmed dir. En son 2006 yılında yapılan ölçümlerde somali nüfusunun 8.600.000 küsur olduğu belirlenmiştir.
Üç ayda otuz bin çocuk öldü diyorlar
Birleşmiş Milletler niçin bilmiyorlar
Bu aç insanlar hep taş mı yiyorlar
Şimdiye kadar sizler neredeydiniz
Bunca perişan çocuk nasıl doyacak
Yatağı,yastığı yok başını koyacak
Bir parça ekmek verin birde oyuncak
Siz ise fabrikalarınızda hep silah ürettiniz
Ey patron kralları,ey silah tüccarları
Nasıl unuttunuz bu aç insanları
Göklere yükseliyor bakın feryatları
Niçin yardımlarınızı esirgediniz
Hesaba çektiniz vicdanlarınızı
Koyun görünce cüzdanlarınızı
Yardımla doldurun meydanlarınızı
Bu aç çocukları nasıl fark etmediniz
Hakkı'yım insanlığımdan utanıyorum
Ey tuzu kurular size diyorum
Sakın geç kalmayın uyarıyorum
Yardım bekliyorlar,hala mı gitmediniz.
Birleşmiş Milletler niçin bilmiyorlar
Bu aç insanlar hep taş mı yiyorlar
Şimdiye kadar sizler neredeydiniz
Bunca perişan çocuk nasıl doyacak
Yatağı,yastığı yok başını koyacak
Bir parça ekmek verin birde oyuncak
Siz ise fabrikalarınızda hep silah ürettiniz
Ey patron kralları,ey silah tüccarları
Nasıl unuttunuz bu aç insanları
Göklere yükseliyor bakın feryatları
Niçin yardımlarınızı esirgediniz
Hesaba çektiniz vicdanlarınızı
Koyun görünce cüzdanlarınızı
Yardımla doldurun meydanlarınızı
Bu aç çocukları nasıl fark etmediniz
Hakkı'yım insanlığımdan utanıyorum
Ey tuzu kurular size diyorum
Sakın geç kalmayın uyarıyorum
Yardım bekliyorlar,hala mı gitmediniz.
bir dönem baya bir gündemde olan, ama tekrar unutulan ülke, hala durum aynı, kurtardınızmı amk.
başkent mogadişu'da dün gece aralarında somali adalet bakanı ahmed bile'nin evi ile askeri tesislerin de bulunduğu 5 noktaya el bombası atılmış ülke.
kenya savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki cilib kasabasını bombalaması sonucu en az 12 kişi ölmüştür.
ekonomisi düzelmiş(!) bir afrika ülkesi.
düzeldiğini nasıl mı anladık? türk medyası artık ilgilenmiyor da ondan.
düzeldiğini nasıl mı anladık? türk medyası artık ilgilenmiyor da ondan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar