bugün

kendisi için yanıp tutuşan başka bir valığa sahip olmayan insanların tutunduğu daldır, yardır. o yüzden kolay kolay bırakılmaz.
Odadan kokusu uzun süre gitmeyen,kullanmayanı,hatta kullananı bile öksürten madde.
Winston box alayına gider.
Zaman zaman blue da geçerlidir*
çok kısa zamanda bağımlılık yapabilen illet bir maddedir.
bende çok geçerli olan bir öngörü değil ama bu. lise yıllarından beri ara ara içmeme rağmen asla alışmadım. alışamadım. bi hevesle içip halen öksürüklere boğuluyorum, gözlerimden boncuk boncuk yaşlar süzülüyor. beceremiyorum.
ama olmaz ki, bi sigara da bi ele bu kadar yakışmaz ki. bir sürü zamandan sonra bugun içerken farkettim, o bile yakışıyo lan. o bile ayrı güzel duruyo elimde.
sırf bu sebepten bile başlayabilirim. o derece de salağım. hıhı. evet.
sigara tiryakinin aldığı nefes, kullanıcının sevgilisi (bkz: sigara kullanmayan sevgiliye sahip olmak), arada zevkine içenlerin ise tek gecelik flörtü gibidir.
inanılmaz şekilde bende bağımlılık yapmayan, içkinin yanında olunca mutluluğumu kat be kat arttıran pis kokulu ve kokutan tütün mamülü. her içişimde hayatımı 8 dakika daha kısalttığını varsaymak da ayrı bir zevk veriyor.
olsa bir dert olmasa bir dert denen belalı arkadaştır. özledim kendisi aslında.
tiryakilerin sürekli içmek istediği iyi bir alışkanlıktır.
içildiği taktirde içmeyenler tarafından nutuk çekilmeye maruz bırakabilecek bir merettir.
yokluğunda ; sevgiliden ayrılma sonrası depresyon hissi uyandıran zararlı alışkanlıktır. Bir hevesle içmeye başlanılan meret ilk içişlerde öksürtür sonraları aldığın nefes kadar kıymetenir. Ta ki o seni bırakana dek yada paran olmadığı bir gecede. Bırakmak için çok geç olabilir. Bırakınız, en azından bir geceliğine.
yemeğin üzerine olmazsa olmazdır.
beşiktaşın yenildiği maç sonrasında teselli verecek tek dost.
yaklaşık 27 gün önce bırakmış olduğum şey. bir kağıda sarılı tütünün insan hayatında bu kadar çok şeyi değiştiriyor olması beni çok şaşırttı. ayrıca nikotin sakızı , sigara bırakma seansları tamamen tıraştır. insan beynine emir vermediği sürece bu iş olmaz.
http://sphotos.ak.fbcdn.n...485_4134516_6708849_n.jpg
heyecanlanınca panikleyince korkunca özleyince kısacası kalbin hızlı çarpmaya başladığı her an devreye giribiletesi olan olmasaydı halim nasıl olurdu diye düşündüren...
gözlerde bulunan kılcal damarlara zarar vererek göz tansiyonu denilen hastalığa yol açabilen maddedir.
bırakmaya karar verdiğiniz ve uygulamaya başladığınız ilk zamanlar size oruç tutuyormuş hissi verir.

biliyorsunuz ki orucun bir sonu var. güneş battıktan 5-10 dk sonra karnınızı doyurursunuz.
ama sigara öyle değil. oruç tutuyormuş hissine kapılırsınız ama bu orucun hiç bitmeyeceğini düşünürsünüz. kafayı yersiniz ve işte o an sıçtınız demektir. emin olun o andan itibaren sigarayı kesinlikle bırakamıyorsunuz.

bu arada;

aciz kişi, sigarayı kullanan değildir, sigarayı bırakmak isteyipte bırakamayandır. o halde ben bir acizim. ama artık bırakmayı düşünmüyorum. çünkü dersimi aldım.
kaka getiren.
hayatımızı içinde bulunan zifir gibi zifiri karanlığa çeviren ,
bırakılmaya çalışıldığında niko-tin-tin-tin cevabını veren,
en güzel sevgiliden daha çok bağımlılık yapan ,
kağıdın içine sarılmış ot tutamıdır.
acıktıran ve de kaka getiren tütün.
Tütün,eskiye göre çok değiştirilmiş ve git gide içeriğine dahada zehir kolunan, ciddi derecede bağımlılık yapan,ona özel bir kağıda sarılmış tütünler ve ucunda filtre vardır,dumanı içine çekerek tüketilir.Asıl bağımlı olunun nikotintindir ve bir çok hastalığa ve ölüm sebebi olur.Korkunç bir bağımlılıktır..

Bırakılabilir,bende bıraktım evet çok zordur ama tamamen kafanda bitirilmeli ve psikoloji ona göre ayarlanmalı...
biraz kül biraz duman...
Şirketimize ait iş başvuru formundan alıntı

-soru : sigara kullanıyormusunuz - ne kadar ?

-cevap : kullanıyorum - 5tl
çay ve sigara müthiş ikili. hele bir de yemek üstüne bu ikili varsa tadından yenmez.
barsak iltihabına karşı en etkili ilaçların başında gelir. yapılan deneylerde sigara içenlerin bu tip rahatsızlıklara yakalanma olasılıklarının içmeyenlere oranla çok daha düşük olduğunu göstermektedir.

http://scholar.google.co....;as_vis=1&oi=scholart

adresinde konuyla ilgili pek çok bilimsel makale bulabilirsiniz. neredeyse tamamının ingilizce olduğunu söylememe gerek var mı?