bugün

okul koridorlarında nefes almamızı sağlayan yasaktır.

saçımız, üstümüz başımız leş gibi sigara kokmayacak artık. astım hastası arkadaşlarımız da sınıfta mahsur kalmayacak. iyi oldu iyi.
Fıkralara bile konu olan "tütün" ve "alkollü içki" içme yasağı ise bilindiği gibi Padişah Dördüncü Murad'a kadar gider. Gider ama sonuç, yasağı koyanın değil delenin başarılı olduğunu gösterir.
"Özgürlük ama bu, hede hödö..." vızırtıları yapanlara cevaben, yürürlüğe girmesi bir hayli yararlı olmuş olan yasak.
Ha tabii birahane, pub tarzı yerlerde de uygulanması* ayrı bir trajikomik durum.
memleketimizde hiçbir sorun kalmamış gibi çözülmeye çalışılan ilk sorun. sigara içmeme rağmen bazen empati kurup içmeyenlerin rahatsız olabilceğini anlıyorum fakat ekonomimiz çöküşteyken, cari açık tavan yapmışken, zamlardan halkın eli ayağı bağlanmışken, hergün şehit verirken tek derdimiz sigara oldu çıktı. halkının bedeni sağlığı koruyan başbakana selam olsun. akıl sağlığınızı kendiniz koruyun efenim.
gece disari ciktiginda:

-temiz havada dans edebilmektir
-suursuz iciciler tarafindan kiyafetlerinin delik desik edilmemesidir
-ickini yudumlayip eglenirken duman etkisiyle goz yanmasi ve nefes darligi cekmemektir
-kapi onu sigara arkadasligi edinmektir (ya da kapi onu sigara asklari)
-gecenin sonunda mekandan ciktiginda saclarinin, kiyafetlerinin, teninin kendin gibi kokmasidir
-geceden kalma uyandiginda oranda buranda yanik izi olmamasidir.......

bu boyle uzar gider.

diger taraftan kapali mekanlarda ve taksilerde sigara yuzunden bolca kavga, bolca ben kimim biliyor musun, bolca al sen su 20 lirayi uza, bolca sen kim oluyorsun lari yasatacak sahane yasaktir.
gorunurde caydirici bir ozellikte olmasina ragmen, ilginctir ulkede bayagi bir etki yaratmis yasa. sigara tiryakilerini ya sigarayi birakmaya ya da ciddi manada azaltmaya sevkettigi gorulmekte. bu yasa baglaminda bir kez daha gormus olduk ki cok ilginc bir milletiz. zira, baska ulkelerde bu yasaga cok daha farkli tepkiler verilirdi / verilmistir. zannedersem, bu ilgincligimiz ya da farkimiz millet uzerindeki, milletce tiryakisi oldugumuz " devlet eli " olgusuyla alakali. ya devletten vazgececektik ya sigaradan ! zaten ilk sigarayi uzatan el de devlet eli degil miydi? sosyolojik acidan yansimasi bu yasanin.
içenler için sigarayı bıraktırmayı, sigaradan bıktırmayı hedefleyen yasak. ama içen kimsenin 'yasak geldi, bırakayım' dediğini duymadım şimdiye kadar. bu yasağın sigara tüketicilerini daha da kamçılayıp içme miktarlarını artırmamasını umuyoruz. içmeyenler için sevinçle karşılanan yasaktır aynı zamanda. *
oturduğu yerden paketini çıkarıp keyifle sigarasını yakmak dururken metazoriyle açık alan bi alana taşınmak zorunda kalan bünyelerin birazdan giderim gibi ertelemeleri sayesinde bırakılmasa da azaltılmasına sebep olan yasak, dolayısıyle içenler için de içmeyenler için de faydalı oldu denebilir.
tabiki ciddi tiryakileri hiçbir kuvvet durduramaz, vücutlarındaki atalet momentlerini yenecek güçleri damarlarında her daim bulurlar. *
canı çok sigara çekenlerin "tamam yaz cezayı al 62 ytl yi ben içicem" demesine sebep olan olaydır. (bkz: vapurda sigara içmek).* *
zorla sigaradan caydırmayı hedefleyen, zor kullanıldığı için sinir bozan tuhaf ve anlamsız yasak. bu yasaktan sonra hak ve özgürlüklerin nereye gittiği tartışma konusudur. bu yasakla birlikte şöyle denmek isteniyor: ' sigara içmeyenlerin hak ve özgürlükleri vardır, sigara içenlerin yoktur. ' yazıklar olsun!
iş yerlerinde balkonların ve yangın merdiveni boşluklarının full çekmesine sebebiyet veren hadisedir. dışarıdan yürüyen bir vatandaş iş yeri binasına baksa ve herkesi damda, balkonda yada yangın merdiveni boşluğunda görse, "kardeşim bu millet çalışmıyor mu? bu nasıl iş yeri?" demez mi? dedirtecek olaydır aynı zamanda.
coktan uygulanmasi gerekirdi bu yasagin. biraz gec oldu ama neyse. bu arada bu yasagin mantigini hala cozememis insanlar var anlasilan sozlukte. amac kimseyi sigaradan vazgecirmek degil. amac sigara icmeyen insanlarin zehirlenmesini onlemektir. yoksa sen istedigin kadar ic sigarani hatta geber kimsenin umrunda degil. ama beni pasif icici yapmaya kimsenin hakki yoktur.
öğretmenlerimi ziyaret sırasında tuvalette sigara içerken yakalamamı sağlayan yasaktır.
iyi olmuştur.
sanırım gribin yayılma hızından daha hızlı bir delinme hızı var. internet kafedeyim, kimse içmiyordu, ziherim yasağını dedim, yaktım, 2. nefeste 2 kişi daha yaktı. yayılıyor. durduramıyoruz.
adam gibi uygulanılan yerlerde yararını çok gördüğüm yasaktır. pasif içiciliğin aktifden hemen hiçbir farkı bulunmadığından zevkini almadığım bir sigara yüzünden kanser riskimi arttırmak istememem en doğal hakkımdır. iki üç kişi kendini zehirliyecek diye de kendi gitmek istediğim mekanlardan uzak kalacak değilim. ayrıca 62 ytl yi veririm sigara içerim diye birşey de yoktur. 62 ytl yi alıp sigara içmesine izin veren yetkili başta 2000 ytl tekrarında hapis cezasına kadar cezalara çarptırılabilir.
dünyanın en bokdan yasağıdır.

amacınada hizmet etmekten çok uzak kalmaya mahkumdur.

hangi gerizekalı kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklandığı için insanların sigarayı bırakacaklarını düşündüyse kendisi beyinciğinden öpüyorum.

yine gençleri sigaraya özendirmeme gibi bir amacı vardır ki evlere şenlik bir amaçtır. dikkat ettim bu yasak çıktığından beri millet kapalı alanlar yerine sokaklarda içiyor sigarasını, yani kapalı alandayken 5 genç görüyorsa dışarda içilinde 500 genç görmektedir.

nasıl özendirmemek bu anlamadım ben.

ayrıca özendirmek ne demek lan.

içmiyosa içmez içecekse içer zaten.

beni sigara içerken gördüğü için sigara içecek değil ya. nasıl bir salaklıktır ki bu anlayabilmiş değilim.

ne istiyosunuz lan milletin sigarasından.

ahanda kampanya,

(bkz: sigarama dokunmayın kampanyası)
(bkz: sigara faşizmi)
Havaalanında 70 TL verirsem sigaramı sonuna kadar içebilir miyim dedirten ceza.
(bkz: türk milleti yasak dinlemez deler geçer)

bir bizim millete sökmez bu yasaklar. hatta neyi yasak edersen inadına yapar. yapmayacağı varsa da inadından yapar.

sen yemeğe para bulamayıp da her gün sigaraya en az üç tl ayıran adama bu yasağı koyarsan adam seni uçkuruna dahi takmaz.

misal cafelerde yasaklanacak dendi yasaklandı da. ama yurdum insanı çareyi tuvalette buldu. cafeler değil ama şimdilerde mekan tuvaletleri dumanaltı.

asıl ilginç olanı güvenliği bulunan kapalı mekanlarda görevi sigara içilmesini de engellemek olan cengaver güvenlikçilerin o burada sigara içmenin cezası x liradır yazısının önünde sigara içme cesaretini gösterebilmeleri.
19 Temmuz 2009 tarih itibari ile ödün verilmeksizin başlatılacak yasak.
devletin sigara ruhsatı satmasıyla sonuçlanacak olan yasaktır.
türkiye sınırları içinde kimsenin sikinde olmayan yasaktır. sallandıracaksın iki tanesini taksim de, bak ondan sonra neler oluyor...
türkiyenin heryerinde uygulansa da erzurumda uygulanamayacak yasaktır. -30 derecede kimsenin kapalı alan falan sikleyeceğini zannetmiyorum.
şimdiye kadar pis dumanıyla zehirlediği insanları hesaba katmadan "nerede kaldı özgürlük" diye bağıran "modeller" türemesine sebep olan yasak türüdür.

not: sigara içenler bizim yerimize öksüre öksüre geberiyor zaten biz böyle iyiyiz!
anadolu insanının biraraya geldiği ve okey masasında devlet kurup devlet yıkmada dahil değişik stratejiler üretme mekanizması olan kahvahanelerinin içini boşaltma girişimi.
güncel Önemli Başlıklar