bugün

işin erbabı tarafından icra edilmesiyle, dinleneyeni mest edecek, hayran hayran baktırtacak yetenektir.
bir müzik aletleri satan dükkandan sazı araklama işidir.
güzel bir içki sofrasında sazın sazendeyi çağırmasıyla başlayabilecek sevişmedir.

saz
sazende
bağlama
(bkz: haydar haydar)türküsünü layıkıyla çalan biriniden dinlediğimde. ben de ben de çalıcağım diye delirsem de: yeteneğim yok.
"saz çalmaya çalışmak"tan sonraki safha.
harikadır. erdal erzincan çok iyi çalar. çok yeteneklidir.
(bkz: o saz değil bağlama ökkeş)
insanı dinlendirir. insanın çaldıkça çalası gelir.
sen ağlayınca sazın ağlaması, gülünce de gülmesidir saz çalmak.
her hangi bir enstürüman çalmaktır.

saz: müzikte sesin yanında kullanılan bütün materyaller.
Çok kolaydır. Ama asla bırakmamak gerekir. Siz onu bırakmayı düşündüğünüz an o sizi çoktan bırakmış demektir. Her gün alıştırma yapmak gerekir.
farklılık yaratır, monotonluğu bozar, rahatlatır ama sonu yoktur bu işlerin gerçi bu kötü mü iyi mi bilemedim.
saz çalmak öğrenilirse ve çok iyi bir üstat dan ders alınırsa en azından kendin çalar ve söylersin. biraz zor iştir parmakların çok esnek olması lazım. her gün gerekli antreman ı yapmak gereklidir. bir müddet saz çalınmadı mı eller odun şekline girdiği için sazın tellerine vurmak zor olur gençken kesinlikle öğrenilmesi gereken bir müzik aletidir.
sülale geleneğimizdir. hep istemişimdir çalmak. yaklaşık 5 ay önce bir saz edinip öğrenmeye yeltendim, gitar kadar kolay olacağını düşündüm başta ama hiç beklediğim gibi olmadı. aksesuar niyetine duruyor duvarımda.
soyle biseydir.

https://www.youtube.com/watch?v=szGt5yVzKyY

eyy gidi nick the chopper a armagan etmistim bunu ben. kendisi izledi ama siz degerli uuserlerle ilk kez paylasiyom. affiniza sigirim efendim kafamda guzel biraz, amatorum zaten.
Hoş bir sesi olan telli çalgı aletidir duyguları hissettirir ve efkar yapar biraz ve bana göre en iyi çalan insanda Neşet ertaştı huzurla yatsın.
Saz'ın enstrüman demek olduğunu bilmeyenlerin bağlama yerine saz kelimesini kullanmalarıyla ortaya çıkan cümle.
Sanırsam bir alevi geleneğidir.
Aleviler çok iyi saz çalıyolar.
Ortaokuldan beri öğrenmeyi hep istemişimdir.

Ama sağ olsunlar saz alan olmadı, hevesim köreldi.
çalınacak şarkılar belirli olduğundan istikrarsız bir heves olduğunu düşünüyorum.
düzen tutmaz tele düşmektir.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBiKxGvbIpo

ak ellerin sala sala gelen yar ( yeni düştüm düzen tutmaz tele ben ) / neşet ertaş.
Askerde ve öğrenci yurdunda vazgeçilmez bir unsurdur. Bizim ocaklarda her pazar dinleti oluyor.
görsel
© copyright 2005 - 2026