bugün

Jean Baptiste Say tarafından ortaya koyulmuş olup, her arz kendi talebini oluşturur düşüncesi üzerine kuruludur.

lakin burada her arz kendi talebini oluşturur cümlesi yanlı anlaşılabilmektedir. bu piyasaya sürülen bütün mallar kesinkes satılır anlamına gelmemektedir. say burada ekonomide üretim sürecinde ortaya çıkan katma değer, satışa sürülen malın fiyatını karşılaktadır demektedir.

örnek vermek gerekise bir silgi üretildiğini düşünelim ve bunun fiyatının 1 ytl olduğunu kabul edelim. bu sigi kesinkes satılacak değildir, satılmayada bilir. lakin bu silgi üretilirken bunun üretiminde çalışan işcilerden bir çok faktöre kadar ödenen değer 1 ytl yi karşılamaktadır. yani arz edilen değer talep olarak ekonominin diğer cephesinde de yerini bulacaktır.
"her arz kendi talebini yaratır" şeklindeki , jean baptiste say tarafından ortaya atılmış , iktisada giriş dersinin unutulmayan söylemi.iktisad mezunu olan dayımın hangi dersleri görüyorsunuz sorusuna dersleri sayarken "iktisada giriş" dediğimde bana sorduğu ilk terim.nedeninin iş dünyasının yoğunluğundan diğerlerini unutup bir tek bunu hatırlaması olduğunu düşündüğüm kavram.
mahreçler kanunu olarak da bilinen jean baptiste say tarafından ortaya atılmış iktisadi görüş.
orijinali (bkz: say s law) olan, fransız jean baphiste say tarafından ortaya atılmıştır.''produce opens a vent for produce'' diyerek her malın kendi talebini oluşturacağını savunur.
keynes'in karşı çıktığı ve 1929 buhranından sonra çöken yasadır...