bu konuda fikrin mi var? buraya entry ekle. üye ol
  1. 1.
    vokale kim geçse daha iyi olur bir türlü karar veremediğim muhteşem heavy metal grubu.yeni albümlerini 2007 de çıkaracaklardı hala bekliyoruz yalnız yeni vokalleri hakkında pek bilgi yok...
    1 ... disco inferno
  2. 2.
    by the grace of the witch isimli parçaları hangi psikolojiyle yazılmıştır bilmiyorum.bu gezegene ait bi şarkı değil
    ... kemp_40
  3. 3.
    an itibariyle gutter ballet albümünü dinlerken criss oliva için tekrar ve tekrar yazık olmuş dediğim, çok sağlam, amerikalı heavy metal grubu.
    2 ... greyday
  4. 4.
    summers rain, gutter ballet, edge of thorns, she is in love, when the crowds are gone gibi heavy metal tarihine altın harflerle yazılmış şarkılara imzasını atmış, telafuzu bilindiğinin aksine "savataj" olan efsane grup.
    4 ... koko
  5. 5.
    her albümlerinde yaran en az 2 şarkısı bulunan tapılası heavy metal grubudur.
    (bkz: when the crowds are gone)
    (bkz: summers rain)
    (bkz: edge of thorns)
    4 ... blindguardian
  6. 6.
    1983'te amerika'da kurulmus hayvani heavy metal grubu.
    diskografi:
    1983 Sirens
    1984 The Dungeons Are Calling
    1985 Power Of The Night
    1986 Fight For The Rock
    1987 Hall Of The Mountain King
    1989 Gutter Ballet
    1991 Streets
    1993 Edge Of Thorns
    1994 Handful Of Rain
    1995 Dead Winter Dead
    1995 Final Bell / Ghost In The Ruins [Live]
    1997 The Wake Of Magellan
    1998 Japan Live '94 [Live]
    2001 Poets And Madmen
    3 ... catherine blake
  7. 7.
    hasta, hayvan, aşmış, yarmış, rock n roll'a en çok yaklaşabilmiş heavy metal gruplarından biridir. ayrıca trans-siberian orchestra adlı yan çalışmalarıyla, ne kadar geniş vizyonları olabileceğini insanlara göstermiş, metal müziğin de entel-dantel müziği olabileceğini kanıtlamış, oliva kardeşler gibi çok pis testisli(biri vokalde ve piyanoda biri de gitarda -rahmetli oldu gerçi- virtüozdür abilerin) baba adamların kurmuş olduğu gruptur. gitaristleri criss oliva'nın(gitar virtüozlerinin diyeyim, anlayın) ölümü ve jon oliva'nın gırtlağındaki bir sorun nedeniyle vokalleri bırakmasının ardından bile süper kalabilmeyi başarmıştır, kanımca sanattan anlayan ve emeğe saygı duyan her insan önlerinde saygıyla eğilmelidir.
    5 ... soul forged sin
  8. 8.
    dinleyenlerinin ayricalikli ve eksiksiz oldugunu düsündügüm grup.duygu insanlari..
    3 ... godisnowhere
  9. 9.
    criss oliva'nın ölümünden sonra tamamen jon oliva denen hayvanatın fantazilerini gerçekleştirmek için kullandığı gruptur. bu yıl içerisinde sailing away adında bir best of çıkarmıştır ancak hala jon oliva's pain turnededir, bu da bize savatage'ın daha bir süre kılını kıpırdatmayacağını gösterir.
    ... thor
  10. 10.
    1979da jon oliva ve kardeşi efsanevi gitarist criss olivanın kurmuş olduğu unutulmayacak heavy metal grubu... 2004 ten bu yana aktif olmayan, heavy metal ve progressive rock tadını aynı albümde karıştırmadan sunabilen, etkileyici sözleri ve inanılmaz gitar insanı (criss oliva) çok çabuk hayran kitlesini yaratabilen nacizane grup... criss olivanın hayatını kaybetmesiyle birlikte grup üyelerinin yaptıkları müzik her ne kadar heavy metalden progressive rock a doğru kaymış olsa da asla müzik kalitesinden ödün vermemişlerdir... alkol, sigara,uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak kalmış olan grup, birçok parçasıyla dinleyicilerini de bunlardan uzak tutmayı bir dönem hedef bilmiştir... kendilerini tanıtma aşamasının ardından politikaya kadar uzanan hedeflerini yıkamasalar da kayle alınır ölçüde sarsmışlardır... çokça bilinmese de artık savatage ın tokyoda olan JAPAN LiVE'94 konserinin ardından o dönemin vokali Zachary Stevens ın circle II circle'a geçmesi tamamen grup üyelerinde anlaşmazlığa yol açmıştır... ardından grubu terkeden gitarist olaya son noktasını koymuştur... gelen yeni vokal ve gitarist savatage ın o erkeksi havasını kazandıramadığı için grup unutulmaya yüz tutmuştur... zira , grup kurucusu jon oliva yeni grubu "jon oliva's pain" da zachary stevens ise "circle II circle" da Savatage ın en vazgeçilmez parçalarını seslendirmektedirler...
    3 ... toreador