bugün

/37
piyonun rakibinin son karesine ilerlemesiyle istediği taş olur. bu erlere, askerlere verilen büyük bir ödüldür.
bir dönem aynı anda 5 kişiyi yenebildiğim oyun mükemmel oyun.

sanırım köreldim.

edit; neden eksilediniz yahu. bir yerinize mi battı 5 kişiyi aynı anda yenmem.
Nasıl oynanır kurallar nelerdir bunları anlatan Türkiye birincisi bir kanalda çıkıp anlatıyordu.
zaman kaybı bir oyundur. ne anlıyorlar kareli tahtanın üzerinde anlamsız şekilli taşları gezdirmekten?
kalıplaşmış stratejilerle profesyonellere hitap eden bir spordur.

o kalıplaşmış stratejileri çıkartın ve amatörlerle profesyonelleri çarpıştırın. herkes zevk alır, party hard olur.
Federasyonu olan bir spor dalıdır artik.
malların anlayamayacağı oyun. herkes oynar ama başarılı olmak kapasite ister.
insan zekasının bir sınırının olmadığını kendi kendine göstermesini sağlayan mükemmel ötesi oyundur. iQ gerektirir.
piyonla kale-kale yapmış adamım.Gelin kapışalım.Hodri meydan.
ilkokul yıllarımın vazgeçilmez hobisi. oynamaz oldum yıllardır.
Lan dur ya bunu da çizmiştim ben;
görsel
Şahı oyun başlar başlamaz en öne koyarım. Ne o öyle lan karı gibi kral mı olur? Vezir bile daha çok iş yapıyor. Kral dediğin 300 spartalı'daki leonidas gibi olacak hacım. En önde Savaşacak.

(bkz: kahvehane ağzında konuşmak)
kendimi bir işe verme konusunda sıkıntım olduğundan, konsantrasyonumu ilerletmek için oynadığım oyun. yine de 3 hamle ilerisini düşündükten sonra kafam dağılıyor, yani bende bir sike yaramıyor. ama yararlı tabi.
Bi ara bağımlılık yapmıştı çok zevklidir bilmeyenler bi şans tanımalı ve denemeli.
insanda tanrı kompleksi yarattığı için dinen günah olan dandik şans oyunu.
akape seçmeninin favori oyunu olma yolunda önemli mesafe katetmiştir. çünkü türkiye nin süleyman şah türbesinden çekilmesini ya da 22 şubat 2015 şah fırat rezaletini çok akıllıca bir hamle ile savunmaktalar:
''Satrançta rakip 'şah' derse, 'mat' olmamak için 'şah'ın yerinin değiştirilmesi gerekir.''
Türbenin yerinin neden değiştirildiği açıklığa kavuşturulmuş oldu böylece.
Kolayı var : önce birilerine öğretmelisin ki ;sonra oynayabilesin...
çok harika oynadığım tahta oyunu. 3 şampiyonluğum bulunmakta.
"düşün düşün aşamıyorum engelleri varamıyorum yanına çarelerin" şarkı sözünün oyun olmasıdır.
Stefan Zweig'ın bir eseridir kendisi. Sesli kitabı için Okan Bayülgen'in sesinden bir örneği mevcuttur.
http://tr.lichess.org/ sözlükte benimle boy ölçüşebilecek var mı? bilmiyorum ama. Beklerim (bkz: ukala yazarlar)
en buyuk rakibi go'dur.
güzel bir stefan zweig kitabıdır. tavsiye edilir.
Halk Edebiyatı nazim biçimi.
Ilk dortlugun ilk satırı 2. Dortlugun 3.satir 3. Dortlugun diye devam ederken en son bir bakmissiniz o ilk yazdığınız dörtlük gelmiş.
Baya zor kafiyeli bulması. O yüzden tercih edilmez.
çok sevdiğim bazen saatlerce süren karşılaşmalar yaptığım zevkli bir oyun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026