bugün
- hoşlanılan bir bayana nasıl mesaj atılmalı16
- imamoğlu'nun x hesabının erişime engellenmesi37
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri22
- 7 mayıs 2025 büyük beyazıt mitingi31
- profil fotoğrafı neden olmuyor yahu8
- keyfi verilebilen çaylaklık süresi sorunsalı14
- octavio ponce de leon8
- halkın döviz alması yasaklansın11
- sözlük at hırsızlarının fotoğrafları19
- mehmet şimşek için 3 kelime yakıştır8
- kemalist düşmanları18
- anın görüntüsü8
- fotokopici bi erkek13
- beni özledin mi canım sözlük11
- en kötü şarkılar12
- sözlüğün en eli güzel kızı15
- camide bira içen chp li8
- türkiye'nin ab sürecinin süresiz dondurulması12
- devlet bahçeli bir tutarlılık örneğidir9
- düşün ki o bunu okuyor13
- erdoğanın 300 milyar dolar serveti olması13
- akp düşerse filistin düşer kudüs düşer10
- shakespeare nin aslında şeyh pir olması9
- tecrübeli yetkili geldi tecrübeli yetkili geldi9
- 7 mayıs 2025 aym başıboş sokak köpekleri kararı28
- dedikodu yapan erkek15
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası95
- göğsü yeni tomurcuklanmış kızları ben ne yapacağım9
- selam arkadaşlar neler yapıyorsunuz9
- neden para basıp dış borcumuzu ödemiyoruz9
- chp otobüsünde çocuk taciz eden chp li yönetici8
- 15 temmuz da hz muhammed istanbul daydı20
- kemalist çocuğu9
- ehliyetsiz otobüs kullanan chp milletvekili9
- kendini tek cümlede anlatmak8
- ekrem imamoğluna atılacak yeni iftira15
- 5 milyonluk israili yenemeyen araplar16
- 6 mayıs 2025 inter barcelona maçı17
- ramadan fahriden11
- pakistan hindistan savaşı13
- 7 mayıs 2025 ali koç trtspor canlı yayını12
- israil devletinin yaptığı büyük şerefsizlik8
- batının türkiye hayranlığı14
- yetkili geldi yetkili geldi8
- evli erkeklerle ilişkiye giren kadınlar9
- psikiyatri servisinde tanışılan kız15
- sırrı süreyya önder8
- chplilerin zihninin yıkanmış olması13
- akp denince akla gelen şeyler8
- savaş kapıdayken ülkeyi kızıştıran özel9

entry'ler (884)
Bugün itibariyle sözlük macerasını noktalayacak yazar. Entryler açık kalsın, özelllikle Türk Halk müziği için olanı güzeldir tavsiye ederim.
Gitmeden önce bi şeyler daha söyleyeceğim; sitedeki çoğu yazar benim yaşlarımda, arada liseli ve otuzlu yaşlarında insanlar da var tabi.
Yeri geldi bi şeyler öğrendim yeri geldi "Lan bunu bi insan nasıl yazabilir?" dediklerim şeyler de oldu. Ama bazı şeyler çok çabuk değişti.
Bu sözlüğün bana gösterdiği en önemli şey yeni bi jenerasyonun geliyor olması. Lise 1'den 35 yaşına kadar olan bi internet jenerasyonu.
"Sen rahat uyu şehidim." yazan ve Kurtuluş Savaşında yapılan savaşları bilmeyen bi jenerasyon.
"Bu ülke yıkılmaz yea." diye yazıp berkecan üniversitesinde çalışmadığı için üçüncü senesinde de kalan bi jenerasyon.
Bilemeyebilirsin, okulu geçmek zorunda değilsin ama "Vatan sana canım feda." demenin vebali altına girme. Önce işini iyi yap; öğrenciysen de çöpçüysen de, sonra de. O zaman daha rahat duyulur sesin.
Umarım birkaç kişi ne demek istediğimi anlar ve çevresinde de varsa böyle bi kişi anlamasına vesile olur.
Kalın sağlıcakla..
Gitmeden önce bi şeyler daha söyleyeceğim; sitedeki çoğu yazar benim yaşlarımda, arada liseli ve otuzlu yaşlarında insanlar da var tabi.
Yeri geldi bi şeyler öğrendim yeri geldi "Lan bunu bi insan nasıl yazabilir?" dediklerim şeyler de oldu. Ama bazı şeyler çok çabuk değişti.
Bu sözlüğün bana gösterdiği en önemli şey yeni bi jenerasyonun geliyor olması. Lise 1'den 35 yaşına kadar olan bi internet jenerasyonu.
"Sen rahat uyu şehidim." yazan ve Kurtuluş Savaşında yapılan savaşları bilmeyen bi jenerasyon.
"Bu ülke yıkılmaz yea." diye yazıp berkecan üniversitesinde çalışmadığı için üçüncü senesinde de kalan bi jenerasyon.
Bilemeyebilirsin, okulu geçmek zorunda değilsin ama "Vatan sana canım feda." demenin vebali altına girme. Önce işini iyi yap; öğrenciysen de çöpçüysen de, sonra de. O zaman daha rahat duyulur sesin.
Umarım birkaç kişi ne demek istediğimi anlar ve çevresinde de varsa böyle bi kişi anlamasına vesile olur.
Kalın sağlıcakla..
Lütfen bugün bizi uğratma yanına, lütfen..
"Yüzyıllardır Harbiye bu orduya şan verir,
Çıkardığı dehalar semalara yükselir,
Baştan başa tarihtir mektebin her zerresi,
Sarsılmayan azminle çelik kalalar erir.."
(bkz: harbiye marşı)
Nereden nereye..
Çıkardığı dehalar semalara yükselir,
Baştan başa tarihtir mektebin her zerresi,
Sarsılmayan azminle çelik kalalar erir.."
(bkz: harbiye marşı)
Nereden nereye..
"Arifin Halini Tarif Ne Hacet
Efsane Sözlerden Eyle Feragat
Hani Nerde Göster Sahip Keramet
Böyle bir acayip devran bulunmaz,
Ali Çoktur Şah-ı Merdan Bulunmaz.."
Efsane Sözlerden Eyle Feragat
Hani Nerde Göster Sahip Keramet
Böyle bir acayip devran bulunmaz,
Ali Çoktur Şah-ı Merdan Bulunmaz.."
"Delilik şüphesiz aptallıktan iyidir. Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur; aptallık, var olmamış bir zekanın var olmamağa devam edişidir.
Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı. Aptallığın şerefli bir tarihi bile yok.."
Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı. Aptallığın şerefli bir tarihi bile yok.."
Ben anlamıyorum ya. Şimdi bunu gören adam hala Türkiye'nin Hollanda'ya güçlü bir cevap verebileceğine inanıyor mudur? Cevap verip vermemesini geçiyorum.
Olum sen hala binebilirsen hollanda malı metrobüse biniyosun, binebilirsen diyorum.
http://m.radikal.com.tr/t...eferden_kaldirildi-932154
Ha binmedin arabanla gittin benzinini shell'den alıyosun. Bugün ithal ettiğin yüzlerce şeyin ortağı o ülke lan.
Olum sen hala binebilirsen hollanda malı metrobüse biniyosun, binebilirsen diyorum.
http://m.radikal.com.tr/t...eferden_kaldirildi-932154
Ha binmedin arabanla gittin benzinini shell'den alıyosun. Bugün ithal ettiğin yüzlerce şeyin ortağı o ülke lan.
Ya abicim al kucağına devam et sunmana bu kadar zor mu, evladın lan o senin. Evladın bile olmasa o muamele ne allah aşkına, iyi mi oldu şimdi?
Eskiden içmelere gidilirdi bunun için. Mantığı da şu;
içmelerin yolları taşlıdır ve at arabasıyla gidilerek vücudun hareketi artırılmış olur.
içmeler sıcaktır ve kaslar gevşer. Taşın hareket etmesi için yol açılır bi nevi.
içmelerde bol su içilir ve idrar üretim hızı artar, oluşan idrar taşın kanalda hareket etmesini sağlayabilir.
Sonra taş düşerse düşer. Düştü mü' Taş düşüren şifa'.
ideal hareketlerden birini ekleyeyim; ayak parmak ucunda yükselip topuklara düşme hareketi.
içmelerin yolları taşlıdır ve at arabasıyla gidilerek vücudun hareketi artırılmış olur.
içmeler sıcaktır ve kaslar gevşer. Taşın hareket etmesi için yol açılır bi nevi.
içmelerde bol su içilir ve idrar üretim hızı artar, oluşan idrar taşın kanalda hareket etmesini sağlayabilir.
Sonra taş düşerse düşer. Düştü mü' Taş düşüren şifa'.
ideal hareketlerden birini ekleyeyim; ayak parmak ucunda yükselip topuklara düşme hareketi.
içindeki malzeme tükendiği zaman, malzeme yerleştirmeye gelen insanlar kapısını açıp ürünleri yerleştirir ya; o zaman kendimi bi garip hissetmeme vesile olan makinedir.
Az önce bana akıllı akıllı kek veren yavru şimdi gövdesi açık, bir operasyona meze oluyor. Açan adamlar da barça psg muhabbeti yapıyor.
Çok etkisinde kaldım Westworld'un.
Az önce bana akıllı akıllı kek veren yavru şimdi gövdesi açık, bir operasyona meze oluyor. Açan adamlar da barça psg muhabbeti yapıyor.
Çok etkisinde kaldım Westworld'un.
Ya 22 bölüm olmuş, hala tek bir olay üzerinden dönen dümenler mevcut. Diziyi sevdiren karakterler de olmasa, mesela yaşar-coşkun-alyanak, çekilecek gibi değil.
Bu nasıl bir görüntü yönetmenliği; adam telefonla konuşmak için ıhlamur bardağını masaya bırakıp çıkarken ne oluyor da oluyor bardak elinde beliriyor. Ulan içme bari. Bu millet salak değil.
Tavsiyem; diziye eklenecek sürpriz iki üç karakter ve dikkat edilecek çekim unsurlarıyla tekrarları bile reyting meyting dinlemez.
Edit; amcam yaz dedi yazdım ulan adamın bi dizisi var daraltmayın.
Bu nasıl bir görüntü yönetmenliği; adam telefonla konuşmak için ıhlamur bardağını masaya bırakıp çıkarken ne oluyor da oluyor bardak elinde beliriyor. Ulan içme bari. Bu millet salak değil.
Tavsiyem; diziye eklenecek sürpriz iki üç karakter ve dikkat edilecek çekim unsurlarıyla tekrarları bile reyting meyting dinlemez.
Edit; amcam yaz dedi yazdım ulan adamın bi dizisi var daraltmayın.
(bkz: tanrı dağı)
Ulan ne samimi isim be.
"yüzüme çarpan rüzgar, hançer ucunda ağı
saçların tuna nehri, gözlerin tanrı dağı."
Ulan ne samimi isim be.
"yüzüme çarpan rüzgar, hançer ucunda ağı
saçların tuna nehri, gözlerin tanrı dağı."
Ya bu istek aslında uzun yolu sevmekten geliyor ama bir sebep daha var kanımca.
O da koltukların arkasındaki o perdeli mor ışıklı alan. Ulan orada yatması nasıl da zevkli gelir adama diyorum içimden hep; çünkü orayı görüyorsam yoldayım demektir. Uykuya da açımdır. Uyuması ne datludur lan.
Tabi tek.
O da koltukların arkasındaki o perdeli mor ışıklı alan. Ulan orada yatması nasıl da zevkli gelir adama diyorum içimden hep; çünkü orayı görüyorsam yoldayım demektir. Uykuya da açımdır. Uyuması ne datludur lan.
Tabi tek.
Bu tür havalarda kontrolü, hırçın bir köpeği tasmasından tutmakla eşdeğer olan tente.
Döngüsü vardır; yağmur birden bastırır ve siz yol kenarında şemsiye satan bi adam görüp şemsiye alırsınız. iki gün sonraya şemsiye dayanmaz, yağmur birden bastırır ve siz yol kenarında şemsiye sat...
Döngüsü vardır; yağmur birden bastırır ve siz yol kenarında şemsiye satan bi adam görüp şemsiye alırsınız. iki gün sonraya şemsiye dayanmaz, yağmur birden bastırır ve siz yol kenarında şemsiye sat...
(bkz: nardugan)
Her yıl 21 aralık'tan sonra ilk dolunay'da kutlanan türk bayramı. 21 aralık gecenin yenilmeye başladığı gündür ve bu günden sonraki ilk dolunayda da yıl başlar eski Türklerde.
Kelime olarak 'nara', moğolcada güneş anlamına geliyor. Yani nara-dugan; güneşin doğumu temalı bir bayram nardugan.
Burada da Türkmenistan'da ayaz ata'yla nardugan kutlaması;
görsel
Tam günü için de ay konumu;
http://tr.rhythmofnature.net/ayin-evreleri-takvim
29 aralık yani.
Her yıl 21 aralık'tan sonra ilk dolunay'da kutlanan türk bayramı. 21 aralık gecenin yenilmeye başladığı gündür ve bu günden sonraki ilk dolunayda da yıl başlar eski Türklerde.
Kelime olarak 'nara', moğolcada güneş anlamına geliyor. Yani nara-dugan; güneşin doğumu temalı bir bayram nardugan.
Burada da Türkmenistan'da ayaz ata'yla nardugan kutlaması;
görsel
Tam günü için de ay konumu;
http://tr.rhythmofnature.net/ayin-evreleri-takvim
29 aralık yani.
görsel
Yükselmelidir.
Bir tarafta arap sevdası, diğer tarafta da tatlı su hümanistleri; iki taraf da unutmuştur türk töresini.
insanlara biraz garip gelebilir kendilerinin 'Türk' olduğunu söylemek; sebebi kendilerini milliyetçi olarak tanıtan tayfalar.
Asıl milliyetçi, diğer insanları kendisine özendirebilen milliyetçidir.
"Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti"
(Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini, töreni kim bozabilecekti?)
Yükselmelidir.
Bir tarafta arap sevdası, diğer tarafta da tatlı su hümanistleri; iki taraf da unutmuştur türk töresini.
insanlara biraz garip gelebilir kendilerinin 'Türk' olduğunu söylemek; sebebi kendilerini milliyetçi olarak tanıtan tayfalar.
Asıl milliyetçi, diğer insanları kendisine özendirebilen milliyetçidir.
"Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti"
(Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini, töreni kim bozabilecekti?)
Adana, Aladağ. Bilirkişilerinin raporları doğrultusunda bulunmuş eksikler var. Ben de ismail saymaz'ın da katkısıyla birkaç bir şeye baktım.
Yurtta kaçak akım rölesi yok. Sigorta yani, fiyatı;
http://www.gittigidiyor.c...rama/?k=kaçak+akım+rölesi
En pahalısı 470 lira.
Pano içerisinde elektrik kabloları eski. En pahalısı sitelerde 320 lira.
http://m.n11.com/arama?sr...GH&q=elektrik+kablosu
Çevre ve Bayındırlık bakanlığına göre bina yapılmamış.
Acil çıkış yönlendirmeleri yok;
(http://www.ilkisguvenligi...ikis-Isikli,LA_610-2.html)
Bina yangından korunma yönetmeliğine uygun değil. Kapılar pvc zaten, yangına en az doksan dakika dayanması gereken kapılar. Birinci acil çıkış kapısının kulpu yok.
Bi uçurum var ülkemde. Oradan düşenler var.
Kimi düşene ambulans geliyor ve ambulansın gelmesi de marifet sayılıyor ülkemde.
ama bir türlü uçurumun kenarına çit örülemiyor..
Ne olacak lan?
Yurtta kaçak akım rölesi yok. Sigorta yani, fiyatı;
http://www.gittigidiyor.c...rama/?k=kaçak+akım+rölesi
En pahalısı 470 lira.
Pano içerisinde elektrik kabloları eski. En pahalısı sitelerde 320 lira.
http://m.n11.com/arama?sr...GH&q=elektrik+kablosu
Çevre ve Bayındırlık bakanlığına göre bina yapılmamış.
Acil çıkış yönlendirmeleri yok;
(http://www.ilkisguvenligi...ikis-Isikli,LA_610-2.html)
Bina yangından korunma yönetmeliğine uygun değil. Kapılar pvc zaten, yangına en az doksan dakika dayanması gereken kapılar. Birinci acil çıkış kapısının kulpu yok.
Bi uçurum var ülkemde. Oradan düşenler var.
Kimi düşene ambulans geliyor ve ambulansın gelmesi de marifet sayılıyor ülkemde.
ama bir türlü uçurumun kenarına çit örülemiyor..
Ne olacak lan?