bugün

amiyane tabirle aldatılmak, kandırılmaktır.
maruz kalanın canını yalar.
on yıl boyunca beraber içip beraber yemek, bir zeytini bile ikiye bölüp paylaşmak sonrada o herşeyi paylaştığınız kardeşim dediğiniz kişinin telefonlara çıkmaması, "ses gelmiyor alo alo" demesi ve bütün bağlantısını sizden koparmasıdır.
can saolsundur. hayat yolunda çok karşılaşılır. dersler alınır, verilmez. hayatta insanlara güvenilmemsi gerektiğini bir kez daha hatırlatır.
taşıdığı bir çok anlamıyla hüzün içeren belki bir anlamıyla artı bir anlam taşıyan.*
nedense sattı kelimesi satıldı kelimesine göre daha masumdur.
Bir kızın başlık parası karşısında verilmesinde,; Babası sattı demesine karşı, kızının satıldım demeksi babasının dediğine göre bir hayli daha ağır ve hüzünlü lanse edilir.
Tezgahta gördüğünüz bir şeyin yeni bir sahibini bulması karşısında; Satıcının satmış demesine karşı alacak olanın satılmış demesi daha hayal kırıcıdır.
Bir yerde sevdiğin bir insanı beklerken gelmemesi durumunda; kız sattı demenin karşısında, oğlanın satıldım demesi çok daha vahim bir durumdur.

çünkü sattıda ya da satmakta başka bir kişiyi suçlerken kendini rahatlatmaya çalışırken, satılmak bulunduğu gerçeği yansıtan bir ayna görevini gösterir.

bir örnek daha müzayede müzayedeyi düzenleyen kişi sattım der, alan kişi aldım der, müzadeye katılan diğer kişiler satıldı der.

(bkz: taşıdığı anlama bakmak için satılmak)
© copyright 2005 - 2026