bugün
- nasıl birisiniz13
- japon hatunlar mı çinli hatunlar mı6
- ekrem imamoğlu11
- macron koşacak diye park kapatan akepe31
- akp bitince ne olacak23
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar6
- sevişirken dinlenecek şarkılar6
- dış görünüşün her şey olduğu gerçeği5
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- aselsan satılırsa8
- yarın sözlükteki incelleri tokatlayacak olmak6
- farkındalığı yüksek olan bireylerin yalnızlaşması6
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen3
- dağa çıkacaklara tavsiyeler3
- gey biraderler bey gibi gey biraderlerdir9
- fusya semsiyeli yabanci17
- erdoğan meloni aşkı3
- oruç açı anlamak içinse açlar neden oruç tutar11
- ctrlx nasıl bu kadar hızlı entry giriyor sorunsalı3
- tatar kızları3
- defineci köy çomarı3
- çinli kadınla evlenmek3
- tefsiriyle okusak ülkenin yarısı dinden çıkar11
- gocu8
- azgın bir kız tarafından tecavüze uğramak2
- ilkim sensin diyen kız3
- osmanlı tokadının asıl icat edilme amacı3
- en iyi dövüş sporları3
- yazılımcı erkeklerin yakışıklı olmaması8
- her yerim pembe diyen kız3
- besim tibuk2
- seks kasedi çıksa interneti çökertecek kişiler5
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim12
- kürt lehçeleri2
- 9 temmuz 20263
- turkiye'nin mukemmel bir ulke olmasi3
- ayak fetişi2
- sözlük hatunlarının nefsimi kabartması sorunsalı11
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın21
- cd devrinin bitmesi16
- kuranı kerim meali7
- trump'ın f35 hakkında henüz karar vermedim demesi2
- çinli kızlar2
- milletinin lideri erdogan2
- 2028 adayimiz sayin erdogandir2
- herzevekil6
- kizlarsoruyor com6
- ölümün en iyi tanımı17
- kucak dansı yapmayı bilen kız sayısının azalması6
- çocuk istememe nedenleri6
gerçek hayatta olmayan,duyuların hissetmediği ve algılamadığı,zihin tasarısıdır.
(bkz: sanal seks) *
gerçek olmadığı halde var olduğu sanılan, simülasyon. buna göre, sanal arkadaş diye birşey yoktur esasında, tabi konuştuğunuz insan encarta değilse. var olan bir insanla siber ortamda iletişim kurduğunuz için arkadaşınıza sanal demeniz, telefonla konuştuğunuz kişileri varolmadığı halde konuşan bir hayal ürünü olarak görmenizden farksızdır.
insanlara network kabloları üzerinden; arkadaş, dost, sevgili ya da düşman getiren, bağımlılık etkisi olan internet için en kestirme tanım.
getirdikleri ile götürdükleri hiçbir zaman doğru şekilde tartılmasa da tanışılan kişilerin "sanal" olup olmadığını anlamak için ara sıra işe yarayabilmektedir.
öyle ki, sevgileri de sanal olur böylelerinin.
getirdikleri ile götürdükleri hiçbir zaman doğru şekilde tartılmasa da tanışılan kişilerin "sanal" olup olmadığını anlamak için ara sıra işe yarayabilmektedir.
öyle ki, sevgileri de sanal olur böylelerinin.
latincedeki "virtualis" kökeninden gelen sanal kavramı varolmayan ancak sanrılarla varolduğu kabul edilen şeyler için kullanılır. tek başına kullanımı bile beyin fonksiyonlarını allak bullak etmesi bir yana bazı kavramların tamlayanı olduğunda beynin kısa devre yapmasına bile neden olabilir. her ne kadar oruç aruoba gibi saygın çevrelerin beğenisine mazhar olamasa da stephan king olmayana ergi de diyebileceğimiz bu kavramla ilgili yaratılar konusunda oldukça ustadır. gerçi aruoba king'i yaratıcılık yönü ile değil edebi yönüyle eleştirir. diğer taraftan her bir yazı aslında bu kavramın varlığını olumlar gibidir. mesela bu yazıyı yazan ben ne kadar sanal olmadığımı iddia edebilirim. anlatmak istediğim yazılarımda ki ben aslında ben miyim yoksa başka biri mi? fazla kafa ütülemeden geçelim...
kafama takılann esas konu başlıkta olduğu gibi başka kavamlarla birlikte kullanılmasıdır.örneğin sanal sayı kavramı aklıma gelince düşüncelerim abandone olur. tamam diyorum. olmayan, olamayan sayı ama neden takar insanoğlu bu sayılara... zaten yoklar işte... olmayan bir şeyle neden uğraşılır?.. olmayan bir şey işe yarayacaksa neden yoktur?... varsa neden varolmayan denilerek varmış gibi düşünülmesi istenir?.. bir yerlerde bir şeyler eksik veya kopuk ama nerede?.. veya ben kafayı sıyırmak üzereyim...
--- alıntı ---
kökü 'sanmak' fiilidir. bu nedenle sanal bir kavram gerçek ya da varolan değildir. ancak yine de gerçeğin karşıtı da; yani sahte ya da yanlış da değildir...--- /alıntı ---
alın da bozdurun ben bozduramadım...
kafama takılann esas konu başlıkta olduğu gibi başka kavamlarla birlikte kullanılmasıdır.örneğin sanal sayı kavramı aklıma gelince düşüncelerim abandone olur. tamam diyorum. olmayan, olamayan sayı ama neden takar insanoğlu bu sayılara... zaten yoklar işte... olmayan bir şeyle neden uğraşılır?.. olmayan bir şey işe yarayacaksa neden yoktur?... varsa neden varolmayan denilerek varmış gibi düşünülmesi istenir?.. bir yerlerde bir şeyler eksik veya kopuk ama nerede?.. veya ben kafayı sıyırmak üzereyim...
--- alıntı ---
kökü 'sanmak' fiilidir. bu nedenle sanal bir kavram gerçek ya da varolan değildir. ancak yine de gerçeğin karşıtı da; yani sahte ya da yanlış da değildir...--- /alıntı ---
alın da bozdurun ben bozduramadım...
artık insanların domain 'de sıkça kullanmaya başladığı isim.gerçek olmayıp insanlara gerçek hissi veren durum.
gerçeğin yerine ikame edilmeye çalışılan, simülasyon. hülasa; jean baudrillard tehlikelerini çok iyi anlatmış kitabında.
(bkz: simulacres et simulation)
(bkz: simulacres et simulation)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar