bugün

zor zamanlarda sessizce bekleyebilme gücüdür.
sabır zor ama güzel şeyler sabreden insanlara gelir.
insan diyor ki:
-ben hep sabrettim. hicbir sey degismedi.

rivayet odur ki fakir bir anne baba cocuk varmıs.
bir kıs gunu sogukta kalınca zengin bir evin kapısını calmıslar.
ev sahibi buyur etmis ama bodrumda cok kotu yerde yatırmıs. kotu bir ekmek vermis.
ertesi sabah ev sahibine bir yerden yuklu bir para gelmis.

birkac gun sonra hava yine cok sogukmus.
bizim aile bu sefer fakir bir ailenin kapısını calmıs sokakta kalmamak icin.
aile kendi yataklarını vermis fakir aileye. en guzel yemeklerini paylamıs.
ertesi sabah fakir ailenin tek inegi olmus.
cocuk annne babasına demis ki: nerede adalet? bize ne kadar iyi davrandılar. ustune tek inekleri oldu. diger aile bize ne kadar kotu davrandı. ustune onlara para geldi.
anne baba demis ki: allah ın adaletine guven. bilemezsin. sabret.
megersem fakir ailenin evine azrail gelmis. iyiliklerini gorunce mukafat olarak annenin canını almak yerine inegin canını almıs.

her iyilik doner.
allah ın adaletine guven.
sabret!
Felâh mı, onda felâh,
Silâh mı, onda silâh.
Sen de kim oluyorsun?
Asıl sabreden Allah.

Sabır, incecik sırat;
Murat içinde murat.
Sabır Hakka tevekkül.
Sabır hakka itimat.

necip fazıl kısakürek
görsel

Evet tam da böyle. Bir 24 saat daha sabır belki 36. Sonra gemiler mi yanar liman mı yanar ben mi yanarım, göreceğim.
zorluklara karşı dayanma gücü.
insanlarla uzun süre iletişim içinde bulunan birinin kazandığı değer. insana yalnız kalıp kafasını dinlemenin daha güzel olduğunu gösteriyor.
sözlükte de sinir sistemiyle oynamayı sevenler yüzünden sabrımı güçlendirdim sağolsunlar.
sabır, basirettir. yani allah'ı görmektir.
çocuklar için çok zor. yaş ilerledikçe sahip olunuyor sabır becerisine.
En kolay yolu dikkati başka bir duruma yöneltmek. Enerjiyi sabretmeye harcadığınızda güzel şeyler size geldiğinde hevesiniz kalmıyor.
ihtiyacım olan tek şey.
Yine sabrımın sınandığı bir dönemdeyim. Birazı değil çoğu benimle alakalı. Ben ben ben ben. En önemli en vazgeçilmez kişi ben olmalıyım. Sinmek, sindirilmek istemiyorum. Buna tahammülüm yok. Ama bir tarafım da sinmek istemiyorum diye çirkeflesmek de istemiyor. iyi olabilmek iyi kalabilmek istiyorum. Ama iyi olduğumda insanların beni üzmekten, ezmekten çekinmeyeceklerine neredeyse emin gibiyim.
Ruhumu sıkıyorlar, nefes alamıyorum yine.
görsel
görsel
olması istenen bir şeyi bekleme ya da zorluklara karşı dayanma gücü.
Bireyleri sindirmede kilit kelimedir. Bireyleri harekete geçirmede kilit kelime var bir de; isyan.

Sabrın her türlüsüne düşmanım bu saatten sonra. isyan ebedi dostumdur.
zorluklara karşı direnme gücü.
taşı vardır ancak ne zaman nerede çatlayacağı öngörülemez.
artık kalmayandır.
gözlemlediğim kadarıyla delikanlı ayağına takılıp, barzo lugatını benimseyen arabesk ruhlu, kavgacı ruhlu insanların ellerindeki tesbihi seri bir biçimde çekerek söyledikleri içten söylem/sözcük öbeği.
Sabrın sonu selamettir diye bir laf var. Külliyen yalan çünkü sabrın sonu yoktur, ara durakları vardır. Sabır, sabrettikçe azalan bir şey de değildir, Giderek artar. Sonra bir gün gelir, kendi kumaşını yırtar; sabrın kabri kendisidir. Sabrın sonu sabırdır.
artık kalmayandır.
sohbet penceresini komple silmemek için kendimi çok zor tutuyorum, bir kaç kere sağ tık yaptım üzerine az kaldı çıldırmamak için çaba sarf etmeliyim.
Bir doz.
Olanı olduğu gibi kabul etmek insana daha iyi hissettiriyor bence. Çünkü sabır da bir yerde insanı yoruyor.
1234...11
© copyright 2005 - 2026