bugün

/16
Lisede bana öğretmeye çalıştıkları dil.
abazan erkek bireylerimizin bir haftalık ege bölgesi tatili için, olası bir sarışın hatun düşürme düşünceleriyle temel bir kaç kelime öğrenmelerine sebebiyet veren önemli bir dil.
kulağı tırmalayan nahoş bir dildir.
Birçok insan için anlıyorum ama konusamiyorum dilidir.
Konuşulduğunda son derece itici gelen dildir. Bir kız için bu eziyeti çekmeye değmez.

(bkz: neyzen tevfik)
Ne kadar bilirseniz bilin işin sonucu şuraya baglanmazsa olayi tam kavrayamamışsınızdır.

- sen istiyor duj verijek üz dolarrr dagga
öğrenmek için heveslenmediğim ve herhangi bir girişimde bulunmadığımdır. ingilizce ve ispanyolca neyime yetmiyor. giremem rusça işine falan.
Bir ara merak sardigim dil. Kolay değildir.
dört sene dersini görüp gram kıymetini bilmeyip mezun olduğumda lüffen rusçayla çift anadal yapıyım lüffen diye dua ettiğim dildir. bilen insanın baya önünü açar diye düşünüyorum.
bu dil öyle bir dildir ki bir şey anlatırken; "cinsiyetine, zamanına, kimin tarafından yapıldığına, aktif-pasifliğine, yapılış yönüne (glagoli dvijeniya), yapılan iş bitmiş mi yoksa yarım mı bırakılmış" gibi birçok süreçten geçer ve kelimeyi herhangi bir kuralı eksik yada yanlış söylediğinizde anlam tamamen değişir.
naprimer,
o gitti. = (ona) ushla.
sadece glagola yani fiile bakarak çıkaracağımız nitelikler,
1- fiil jenskiy rod, yani eylemi gerçekleştiren kişi bayan.
2- fiil geçmiş zamana göre çekimlenmiş ve gitme eylemi sonuçlanmış.
3- fiilin başında "u" pristavka'sı var, yani giden kişi kısa süreliğine değil, uzun süreliğine gitti.
4- giden kişi bir araçla değil, yaya olarak gitmiştir.
5- birinci grup hareket diili (idti) kullanıldığı için giden kişinin geri dönüşü hakkında hiçbir şekilde yorum yapılamaz.

sadece bir "gitmek" fiilini cümle içinde çekimlemek için bunların hepsi düşünülmek zorundadır.
sadece ve sadece güzel rus kızlarının hatırına yabancı dil kurslarına yazılmaya sebep enteresan bir dildir.
Öğrenilmesi gereken bir dil. Ya soshla S uma.

Yaşoşlaesuma
Cyka,Blyad,Davai.
(bkz: davay davay)
çok zor dildir.
Türkçeden farklı olarak ön ek barındıran ve fill,sıfat hatta zarf çekimlerini belirleyen cinsiyet bulunan dil.
russian institute'u altyazısız izlemek için öğrenmeye çalıştığım dil
örenilmesi gereken dillerin başında gelmektedir.
Antalya'da yaşamama rağmen öğrenmediğim dildir. içimde hep ukte kalmıştır. Alfabe falan tamam da grammerine geçiş yapamadım daha.

Not: Yaşayan bilir , öyle metrekare başına bir rus kızı düşmüyo , o yüzden çok ezmeyelim.
bir kafir slav dili.
ileri düzey için şunu tavsiye ettiğim dil.
https://www.youtube.com/watch?v=tviT8vxs2W0
tvaridelnıy- datelnıy- vinitelnıy- imintelnıy- predlojnıy- padıetelnıy öğrenilse yeterdir. *
yazın 3 ay boyunca rusya da buluncağim için 2 ay önce eğitim seti alıp ögrenmeye başladığım dildir. ögrenmesi gerçekten keyifli ama bi o kadar da zor özellikle padejleri atlatırsanız hiç bi sıkıntınız kalmaz. 2 senede sular seller gibi konuşmak istediğim dildir
Nataşa, bistro... gibi kelimelerin dilimize girdiği muhteşem dil.
Not: iyi bilirim.
öğrenmesi çok keyifli olan dildir.
en azından ben keyif alıyorum.

dipnot: rus kızları için değil ekonomik kariyer için öğrenmekteyim.
© copyright 2005 - 2026