bugün

yengec burger in gizli formulunu ogrenmeye calisan cirkin yaratik.
mikroskobik boyutlardaki deniz canlısı. birçok deniz hayvanının ana yiyeceğidir. bir balina günde 3 tona yakın plankton yiyerek beslenir.
adli tıpta, suda(göl, ırmak, deniz vs.) bulunan cesetlerin ölüm şekillleri(örn. suda mı boğulmuş yoksa öldürülüp suya mı atılmış) hakkında aydınlatıcı bilgi veren mikroskopik canlılar.
küresel ısınma sebebiyle, onların da sayısı olumsuz etkilenmiştir. Eğer onlar kaybolursa, dünyadaki hayat biter gibidir.
fitoplankton ve zooplankton olmak üzere iki türü bulunan, akıntı ile hareket eden küçük deniz canlısı.

fitoplanktonlar bitkiseldir ve ototroftur. yani kendi besinini kendisi üretebilir. gözle görülemeyecek kadar küçüktürler, ancak toplu halde bulunduklarında, bünyelerindeki klorofil nedeniyle yeşil görünürler.

zooplanktonlar ise hayvansaldır ve heterotroftur. yani besinlerini dışarıdan hazır olarak alırlar. genellikle gözle görülemeyecek kadar küçük olsalar da, daha büyük ve görülebilen türleri de bulunur.
dünyadaki fotosentezin yarısını gerçekleştiren, besin zincirinin en alt katmanında bulunan yaşam formu. küresel ısınmanın öldürdüğü canlılardır. şöyle ki, sıcaklık arttıkça su yoğunluğu düşüyor ve üst kısımlar daha sıcak ve düşük yoğunluklu kalıyor. okyanusun alt ve üst tarafları arasında, büyük yoğunluk farkı meydana geliyor. planktonların ise, fotosentez yapabilmek için güneş alan yüzeye yakın yerlerde durmaları gerekiyor. ne var ki, besin açısından zengin olan yerler, okyanusun soğuk alt kısımları. bu da planktonların sayılarının azalmasına neden oluyor. keşke insanlar geberse de bunlar ölmese demek istediğim, faydalı yaratıklardır.
plankton ekolojik bir birliktir bu birliği oluşturan bireylere plankter denir.* * *
Atmosferdeki oksijenin yarısını üreten, dünyanın asıl akciğeri olan küçük yaratıklardır.
insanların göz renklerini deniz mavisi/su yeşili şeklinde benzetmemize neden olan, denizdeki yoğunluğuna göre denizin renginin asıl sahibi organizmalardır.
suda bulunan hareket yeteneği akıntıya bağımlı olan canlılara verilen genel isimdir.
gizli tarifi sadece sünger bob ve bay yengeç tarafından bilinen yengeç burger'in formülünü çalmayı kendine amaç edinmiş, bu arada kendi yaratımı olan kadın robot-ekranından da ayar üstüne ayar yiyen tek gözlü, yeşil ve sinirli canlı.
başıboş anlamına gelen yunanca plankton sözcüğü, denizde başıboş sürüklenip duran hayvansal ve bitkisel nesnelerin tümünü içeren büyük kütleyi belirtir. mikroskopik büyüklükteki bu nesneler, genellikle bütün derinliklerde, deniz akıntılarıyla sürüklenip taşınırlar. plankton adı altında toplanan bu edilgin nesnelere karşılık, bacaklarıyla ya da yüzmeye uygun bir yapı kazanmış eklentileriyle kendi başlarına yer değiştirebilen hayvanlara nekton adı verilir. yani sünger bob çizgidizisindeki plankton aslında nektondur.
suda yaşayan, hareket yeteneği akıntıya bağlı bulunuan deniz canlısı.
insana daral getiren yaratık.

ben sana yengeç burger formulünü söyleyeyim de dünya kurtulsun.

*2 adet ekmek (alt üst)
*1 adet yengeç eti köfte
*1 domates dilimi
*1 marul dilimi
*mayonez
*ketçap
balina maması.
o kacaman hayvanın bu zibidikcik canlıcıklarla beslenmesi ne kadar da acayiptir, ironiktir insan "hep bana! daha da daha da!" diye inlerken bastıbacaklığıyla...