bugün

bu deney gerçek mi yoksa anlatılanlar yaşanmadı mı bilmiyorum ama kafama takılan bi soru var... neden insan kullanarak deneme yaptılar? aya bile önce cansız uçuş sonra hayvanlı (ki bu da doğru değil), denemeler yaptıktan sonra insanlı uçuşlara geçiliyor. ama burada direkt insanlı deneme yapılıyor. ne yani, hiç mi bir risk olacağını düşünmediler. bana bu noktadan bile çürütülebilir gibi geliyor?..

belgesel linki;

http://video.google.com/v...docid=2532550347256411920
(bkz: söylenti)gerçek olsaydı ABD bugün Afganistan ve Irak'ta bu kadar kayıp vermezdi.
bir başka şehir efsanesidir babam. koca destroyer i ışınlamışlar falan filan. tabi bende kerim abdul cabbar dım zaten.
(bkz: rainbow project)
(bkz: bermuda şeytan üçgeni)
denenmiş olması muhtemel ama başarısı, özellikle o günün teknolojisiyle imkansız olan deneydir.*
yine zamanın da birileri amerikayı büyütüp sanal güç gösterisi yapmış, zamanla da bu gerçek gibi gösterilmeye başlanmış, 50 yıl sonra abd bunu 1930 da yapmıştı deriz.
insanın tüylerini diken diken eden deney. bana ilk olarak bermuda şeytan üçgenini sonra da lost adlı dizi'yi getirir*
biraz bilgi için :
http://www.sabah.com.tr/f...;page=3&albumid=23374
pıhtılaşma deneyi olarak okudugum deney.

(bkz: yaran yanlış okumalar)
Gercek mi yoksa sehir efsanesi mi bilinmeyen, sozde insan deneklerin kullanildigi isinlanma deneyidir. Biri duzgun bir filmini yapsa da izlesek.
Gercekten yasanmis deneydir.
tesla: arif zaman makinası yaptım.
arif: göster hadi.
tesla: az önceden şimdiye geldim bak.
arif: iyi niyetli bi çalışma ama yemez.
bilim kurgu romanlarına konu olacak bir deneydir. 2. dünya savaşı sırasında savaş gemisini düşman kuvvetler tarafından görünmez kılmak için aşırı enerji yüklemesiyle yapılmış bir deneydir. enerji yüklemesi sonrası gemi yaklaşık 640 km uzaktaki bir limanda kısa süreliğine görüldüğü iddia edilmiştir.

fakat deney sonrasında gemi mürettebatında fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklar geliştiği yazılıyor.
teslanın parmağı olduğunu duyduğunuzda, gerçek olma ihtimali üzerinde bir kez daha düşündüğünüz deneydir. adamım yaptığı icatlar düşünülürse.

ingilizce bilenler için tesla hakkında karikatürümsü bilgi:
http://theoatmeal.com/comics/tesla
(bkz: morris jessup)
varlığı tartışmalı, abd tarafından 1943 yılında yapıldığı iddia edilen deney. iddia ya göre 28 ekimde donanmaya ait bir gemi bir kaç dakika da 600 km gidip geldiği anlatılır. bu deneyin einsteinın birleşik alan teorisinde yer alan nesneler arası çekim esasına dayanarak yapıldığı sanılmaktadır.
yanılmıyorsam illuminati'nin parmağı olan bir deneydi.
başında nikola teslanın olduğu deneydir ve bir deneyin başında nikola tesla varsa o deneyin başarısız olma ihtimali yok denecek kadar azdır. * * *
ileri, geri gitmek iyi değildir.
Oğlum fbı olayı gizliyor ama bunu illuminati yaptıı gibisinden dedikoduların çıktığı deney. Lan gece iki oldu amk yatın artık sevgili ergenler.
nicola tesla denen vasat adam tarafından yapıldığı için abartılan deney. tesla kendi ülkesinde bile bu kadar sevilmiyor.
Tesla nın deneyidir, kendisi ilham kaynağımdır, elektriğin babası diye tabir edilen teslanın görünmekzlik ve ışınlanma alanındaki bir deneyidir. Deneyin hiç bir yaşayan tanıığı yoktur, o gün orada olduğu söylenen kimseye ulaşılamamış belge niteliği taşıyacak hiç bir veriye ulaşılamamıştır. Teorik olarak gerçek olabilineceğine inanılmaktadır.
yapıldığına dair bazı kanıtlar olsa da hala bir efsanedir.

1943 yılında amerika'nın philadelphia limanında amerikan donanma gemisinin mürettebatıyla birlikte ışınlandığı iddia edilir.
geminin baş ve kıç kısmına yerleştirilen radyoaktif jeneratörlerlin çalıştırılmasıyla elektromanyetik bir alan oluşturulduğu ve geminin belli bir süre ortadan kaybolduğu iddia edilir.

ancak gemi tekrar göründüğü anda sorun farkedilir. mürettebattan kimisinin ölü, kimisinin geminin metal aksanına kaynamış, kimisinin de hiç geri dönmediği iddia edilir.

1984 yılında aynı isimle bir de filmi çekilmiştir. şahsen başarılı buldum.
bana çok saçma gelen deneydir. neden mi... çünkü o yıllarda üçbeş transistörle herhangi bir nesnenin bir yerden başka bir yere moleküllerine ayrılıp, tekrar birleştirilerek ışınlanmasına inanmak çocukluktur. şu anki mükemmel teknolojilerle bile ışınlanma gerçekleştirilemiyor. kaldı ki yarım asır önce gerçekleşsin...

not: çocuk akıllı yetişkin ama beyinleri yetişmemiş yazarcıklar tarafından eksileniyorum... böyle basit şeylere yıl 2014 olacak, inanan insanlar var ya ona yanıyorum...
Aynı amaç için naziler çan deneyi yapmıştır. o deney ise philadelphia deneyinden daha gizemlidir.
anlatılanlara göre bir gemiyi ışınlama çalışması. söylentiler arasında gemi ekibinin ışınlama sırasında demirlerle kaynaştığı, geminin kilometrelerce uzakta suyun yüzünde tekrar ortaya çıktığı gibi fantastik şeyler konuşuluyor. bunlar da kulağa pek gerçekci gelmiyor.