bugün
- aklınıza gelen şarkı sözü7
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması12
- çok kitap okuyanı eleştirmek6
- şişman olmak istemeyenlere tavsiyeler7
- düğünde yemek yiyen davetliden para isteyen damat6
- tanıdıkların tam bir goy olmaları2
- anahtarı evde unutmak2
- manchester by the sea2
- ama kafamız nasıl güzel2
- backrooms3
- ioc'dan identity graph a2
- kitap okuma alışkanlığı4
- eteğin altına pantolon giyen kız2
- don giymemek3
- 29 mayıs 19762
- bugün de ölmedik2
- bir kadın tarafından hükmedilmeyi istemek4
- yarından sonraki güne ne denir3
- çerçeve yasa31
- birazdan yer yerinden oynayacak10
- bir güneşe bir de sana bakamam3
- g i l d e d l i l y10
- casperlar daltonlar redkitler şirinler6
- türbede dua etmenin şirk olması13
- barda yanınıza oturan aslında seri katil olan adam2
- sözlük yazarlarının goodreads sayfaları2
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- fazladan ölümsüzlük iksiri olan var mı4
- mutlu olmak2
- 12 ağustos 2026 güneş tutulması9
- ölümlülük iksiri2
- sokakta öpüşmek7
- kadınların bakir erkek istemesi2
- anın görüntüsü14
- nasıl bir kadın3
- yurt dışı çıkış harcı8
- flört algoritması3
- yalnız ölmek2
- engelleyen insan kibri6
- dağ evi4
- özgür özel15
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- ben bir ceviz agacıyım6
- sürekli kendini öven insan6
- beyazconverse6
- sözlükte kavga edilen kızın true çıkması7
- akıl verme vereceksen huzur ver6
- hiçbir servet zamanı satın alamaz20
- geldimgittim6
- akp'li vekilin abdullah öcalan'a teşekkür etmesi2
bir zamanlar pek çok değerli ismin kullandığı, zamanla eskiyen ve trafikten kaldırılan 60 lı ve 70 li yılları hatırlatan minyatür arabalar.
tabi ki sadece eski modeller için geçerli değil oyuncak arabalar, kimisi de en son modellerle çocukların hayal dünyasını süsler, ama şu da bir gerçek ki, büyüklerin daha çok içini ısıtan o hep büyük, parlak jantlı geniş eski arabaların oyuncakları. fakat o eski arabalara bakarken belki de çocuklar kadar şen olamıyor büyükler, biraz o yıllara özlem, biraz da yaş almanın verdiği ağırlık insanın ruhunu acıtıyor.
ama her ne olursa olsun, oyuncak arabalar masaların üzerini süsleyen en güzel dekorlardan biridir bence...
tabi ki sadece eski modeller için geçerli değil oyuncak arabalar, kimisi de en son modellerle çocukların hayal dünyasını süsler, ama şu da bir gerçek ki, büyüklerin daha çok içini ısıtan o hep büyük, parlak jantlı geniş eski arabaların oyuncakları. fakat o eski arabalara bakarken belki de çocuklar kadar şen olamıyor büyükler, biraz o yıllara özlem, biraz da yaş almanın verdiği ağırlık insanın ruhunu acıtıyor.
ama her ne olursa olsun, oyuncak arabalar masaların üzerini süsleyen en güzel dekorlardan biridir bence...
eğer oynanırken el fazla bastırılırsa tekerlekler skodalaşır*,*.skodalaşan arabanın prestiji azalır.o yüzden öyle dikkatli oynardım ki neredeyse tekerlekleri yere hiç değmezdi.sözde yaşlanınca aile yadigarı diye torunuma hediye edecektim,öyle kuşaktan kuşağa gidecekti kara şimşeğim.halen daha bazen kırtasiye dükkanlarının önünden filan geçerken raflarda bi tane görsem bakakalırım.öyle de sevdalıyım oyuncak arabalara.
majorette firmasının yaptıkları, zamanın eczanelerinde satılırdı. demirden ve sağlam malzemeden tekerleklerle uzun süre saklanacak bir oyuncaktı. kardeşimin şuan sahip olduğu aracı almasının sebebi, 8-9 yaşlarında satın aldığımız bu minik oyuncaktır. insanın hayalleri bazen 4 tekerlekli oluyor işte.*
Sokaktan oyuncak arabalar geçiyor,
oyuncak çiçek satıcıları.
Oyuncak bacaklı kadınlar,
ve oyuncak vapurlar geçiyor.
Ben hep çocuk kalacağım,
sen hep oyun bozan.*
oyuncak çiçek satıcıları.
Oyuncak bacaklı kadınlar,
ve oyuncak vapurlar geçiyor.
Ben hep çocuk kalacağım,
sen hep oyun bozan.*
tosbağ serisini biriktirdiğim .
Küçükken barbiler yerine tercih ettiğimdir.
8-10 lu yaşlarda Almanyada yaşayan bir tanıdığımız getirmişti ilk metal arabamı. Beyaz renk üzerinde kırmızı lacivert çizgiler vardı, yanında martini yazan beyaz jantlı hatcback Lancia Delta. ralli efsanesi idi o zamanlar. şimdi 8 yaşındaki oğlum oynuyor hemde 100 ü aşkın oyuncağının arasında bu babamınmış diye gururlanarak. tekerleklerini kaybettik sadece koca 30 yılda hatıralarımızı değil.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar