bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- doğu türkistan'ın ülke olması2
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- uysaljakoben21
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- gammaz olmuşum13
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- gece yarısı çalan telefon7
- tutku2
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü4
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- aquila bicipite8
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- kadınların zeka seviyesi3
- minyon kadın siniri5
- babaya masaj yaptırmak2
- bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçılarıdır2
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- kemal kılıçdaroğlu35
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- elit olmak için gerekenler13
- her şeyin sanalda olmadığı gerçeği2
- geceye bir söz bırak3
- hayatın artık aşırı monoton gelmesi2
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- gocu26
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- eski dizileri izlemek3
- koca2
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- kel erkek3
- ona bir şey söyle16
- gey görünce gey olmaktan korkan erkek21
- tek arkadaşının olmaması10
- turkei kıymentini bilin19
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz8
aynı zamanda tek kişilik bir yelkenli çeşidine verilen isim.
gerçekleşen her olaya iyimser bakabilen kimse. her işte bir hayır vardır diyen insanlar optimisttir. dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü optimisti için: (bkz: pollyanna)
optime eden. yani olayı en mükemmel yerinden yakalamaya çalışan kişi. pollyanna sedat vardı bi de. **
bir at var sevdiceğim, adı 'tolere' ve şekerle şımartıyorum o nu.
boynu köpürüyor koşarken,
çıplak binilmesinden hoşlanıyor,
gelirmisin..
boynu köpürüyor koşarken,
çıplak binilmesinden hoşlanıyor,
gelirmisin..
bize kendini tanıtır mısın ? kimsin sen ?
-ben bir ilkbahar günü,yapraklar sarıdan yeşile dönerken tıpkı yağmurun kara yavaşça dönmesi gibi dünyaya gözlerini biraz yavaş açmak suretiyle inngaaa'nın merhaba anlamına geldiğini sanarak merhaba demişim.
-ııı,çok hoş çok güzel.süper gerçekten ama malum süremiz kısıtlı.özetlersek..
-büyüdüm sonra.büyümenin hiç de kolay olmadığını gördüm.ınga'nın merhaba demek olmadığını öğrendiğimde başladım tam olarak büyümeye.o zamandan beri kandırıyorum kendimi.ama çevremdekileri asla!
-nasıl yani ?
-şöyle yani ; annemden az süt içmemden kaynaklanan bazı psikolojik nedenler..gelişmemiş güven duygusu (ki ileride gelişmemiş ülkelerin gelişmesi için güven vermeyi istemeye tekabül eder),insanlara olan aşırı inanç,ortaçağın engizisyon mahkemelerinden kalma kazıkların bir tarafa hediye paketi içinde girmesi,insanlardan istenen şeylerin maksimum olması ama alınanların (doğal olarak) en düşük seviyede kalması,her daim gülüp için kan ağlamasına göz yummak ama göz kırpmak gibi (acılara gülümseyen anılar hesabı),aslında tek başına en iyi şekilde yaşanacağını bildiğin halde birileri olmadan adım atamama güdüsü,id'in evrimin belirli bir aşamasında takılıp kalması.... vb. nedenimsilerden ötürü iyimserim ben.pollyanna'ya içinde moron geçen bir kelimenin layık görülmesini de burdan sizin aracılığınızla kınadığımı belirtmek istiyorum.vaktinizi çaldım ama anlatacaklarım bu kadar.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.her işte bir hayır vardır ve kazanmak her şey değildir ortada hep bir kaybeden varken.önemli olan katılmaktır.son olarak ankara'daki akrabalarımıza selam yolluyorum..
-evet şimdi diğer yarışmacımıza geçiyoruz.sizi tanıyalım bay karamsar..
-ben bir ilkbahar günü,yapraklar sarıdan yeşile dönerken tıpkı yağmurun kara yavaşça dönmesi gibi dünyaya gözlerini biraz yavaş açmak suretiyle inngaaa'nın merhaba anlamına geldiğini sanarak merhaba demişim.
-ııı,çok hoş çok güzel.süper gerçekten ama malum süremiz kısıtlı.özetlersek..
-büyüdüm sonra.büyümenin hiç de kolay olmadığını gördüm.ınga'nın merhaba demek olmadığını öğrendiğimde başladım tam olarak büyümeye.o zamandan beri kandırıyorum kendimi.ama çevremdekileri asla!
-nasıl yani ?
-şöyle yani ; annemden az süt içmemden kaynaklanan bazı psikolojik nedenler..gelişmemiş güven duygusu (ki ileride gelişmemiş ülkelerin gelişmesi için güven vermeyi istemeye tekabül eder),insanlara olan aşırı inanç,ortaçağın engizisyon mahkemelerinden kalma kazıkların bir tarafa hediye paketi içinde girmesi,insanlardan istenen şeylerin maksimum olması ama alınanların (doğal olarak) en düşük seviyede kalması,her daim gülüp için kan ağlamasına göz yummak ama göz kırpmak gibi (acılara gülümseyen anılar hesabı),aslında tek başına en iyi şekilde yaşanacağını bildiğin halde birileri olmadan adım atamama güdüsü,id'in evrimin belirli bir aşamasında takılıp kalması.... vb. nedenimsilerden ötürü iyimserim ben.pollyanna'ya içinde moron geçen bir kelimenin layık görülmesini de burdan sizin aracılığınızla kınadığımı belirtmek istiyorum.vaktinizi çaldım ama anlatacaklarım bu kadar.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.her işte bir hayır vardır ve kazanmak her şey değildir ortada hep bir kaybeden varken.önemli olan katılmaktır.son olarak ankara'daki akrabalarımıza selam yolluyorum..
-evet şimdi diğer yarışmacımıza geçiyoruz.sizi tanıyalım bay karamsar..
iş yerinde bir çalışanın telefonda yardım etmek amacıyla ''hımmm ben optimist bir insan olduğum için bazen zorluk çekiyorum'' dedikten sonra oradan koşarak uzaklaşmama sebep veren kelime.
kendisi kankamdır ayrıca 7. nesildir hoşgelmiştir sözlüğe.
kendisi bugün bana frapiçino ısmarlayacak yazardır ayrıca.
pollyanna felsefesini benimsemiş, bardağın dolu kısmını görenlerden oluşan kesime verilen isimdir.
o kadar iyimserlerdir ki karşı tarafı çileden çıkarırlar.
günümüz türkiyesinde mal.
Yelkende 12-14 yaşa kadar falan optimist kullanılır. Fena keyiflidir. 4 yıl optimist kullandım ve artık yaladım yuttum yelkende püf noktaları. Hema artık lasere de geçicem fena mutlu edici bir durumdur "laser" li olmak. Pupaya aldın mı yardır gitsin. Tam lasere geçicem artık ki yelken hayatım bitti. Birden klüp kapandı ve spor işi bitti. NeYSE 2 SENE FALAN SOnra yine açıldı ama uğrayan kim.. Yelken sporu dünyanın en mutlu edici sporlarından benim için. Net!
'optimist, dünyanın ne kadar kötü bir yer olduğunu bilen kişidir. pesimist ise, bunu hergün yeniden keşfeder.'
Pozitif insanlara denir. Hayır yani neden optimistik olamıyorum ki ben nedir hep pesimist pesimist ruh hali of hiç geçmiyoo. Allahım yardım et çok bunaldım ben.
Nikbin.
yarısı boş, yarısı dolu bardağa "bardağın yarısı dolu" diyen kişi.
olsun eksi verseler de sonuçta orada bir "sayı" var diye düşünme potansiyelindedirler.
optimumdan alışveriş yapan kişilere söylenen sözdür.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar