bugün

On Emir
( Tesniye 5:6-21 )

1 Ve Tanrı bütün bu sözleri söyledi:

2 “Ben, sizi Mısır diyarından, kölelik evinden çıkaran Tanrınız RAB’bim.

3 Benden başka tanrılarınız olmasın .

4 Göklerde, yerde veya suların altında bulunan herhangi bir şeyin suretinde kendinize put yapmayacaksınız. 5 Onlara secde etmeyecek ve onlara tapınmayacaksınız; çünkü ben, RAB Tanrınız, kıskanç bir Tanrı'yım; benden nefret edenlerin günahlarını üçüncü ve dördüncü nesillerine kadar çocuklarına yüklerim, 6 bin nesil boyunca sevgi ve bağlılık gösteririm . ama beni seven ve emirlerimi tutanlara

7 Tanrınız RAB'bin adını boş yere anmayacaksınız; çünkü RAB, adını boş yere ananı cezasız bırakmayacaktır.

8 Şabat gününü kutsal tutarak hatırlayın. 9 Altı gün çalışıp bütün işlerinizi yapacaksınız, 10 ama yedinci gün, Tanrınız RAB'bin Şabat günüdür; o gün hiçbir iş yapmayacaksınız—ne siz, ne oğlunuz, ne kızınız, ne hizmetçiniz, ne cariyeniz, ne hayvanlarınız, ne de kapılarınızın içindeki yabancı. 11 Çünkü RAB gökleri, yeri, denizi ve içindekilerin hepsini altı günde yarattı, yedinci günde ise dinlendi. Bu nedenle RAB Şabat gününü kutsadı ve onu kutsal kıldı.

12 Babana ve annene saygı göster ki, RAB Tanrın'ın sana verdiği bu topraklarda ömrün uzun olsun. c

13. Öldürmeyeceksin. d

14 etmeyeceksin. Zina

15 Hırsızlık yapmayacaksın. f

16 Komşuna karşı yalan şahitlik etmeyeceksin. g

17 . dikmeyeceksin Komşunun evine, karısına, uşağına, cariyesine, öküzüne, eşeğine veya komşuna ait herhangi bir şeye göz

Musa Halkı Teselli Ediyor
( Tesniye 5:22–33 ; ibraniler 12:18–29 )

18 Bütün halk gök gürültüsünü, şimşekleri, koç boynuzunun sesini ve dağın dumanla kaplanmasını görünce titredi ve uzakta durdu. 19 Musa'ya, "Kendin konuş, dinleyelim," dediler. "Ama Tanrı konuşmasın, yoksa ölürüz."

20 “Korkmayın,” diye yanıtladı Musa. “Çünkü Tanrı sizi sınamak için geldi; böylece O’ndan korkacaksınız ve günah işlemekten alıkoyacaksınız.” 21 Musa, Tanrı’nın bulunduğu yoğun karanlığa yaklaşırken, halk uzakta durdu.

Putperestlik Yasaktır
( 1 Korintliler 10:14-22 )

22 Bunun üzerine RAB Musa'ya şöyle dedi: "israiloğullarına şunu söyleyeceksin: 'Gökten size seslendiğimi kendi gözlerinizle gördünüz. 23 Benimle birlikte başka tanrılar yapmayın; kendinize gümüşten veya altından putlar yapmayın.

24 Bana topraktan bir sunak yapacaksın ve üzerinde yakmalık kurbanlarını, barış kurbanlarını, koyunlarını, keçilerini ve sığırlarını kurban edeceksin. Adımın anıldığı her yerde sana geleceğim ve seni kutsayacağım.

25 Eğer benim için taştan bir sunak yapacaksanız, onu aletlerle şekillendirilmiş taşlardan yapmayın; çünkü eğer üzerinde keski kullanırsanız, onu kirletmiş olursunuz. 26 Sunağıma basamaklarla çıkmayın, yoksa çıplaklığınız orada açığa çıkar.
Sanmıyorum canım.
© copyright 2005 - 2026