herhalde en alakasızı;

(bkz: uluslararası ilişkiler) - (bkz: matematik)
endustri muhendisligi, termodinamik.
olmayan derslerdir. lakin mühendisi doktoru avukatı her iş dalından insanın sosyal bilimler hakkında bilgi sahibi olmalıdır. bir mühendis neden psikoloji alıyorum diye düşünürse zaten onun hayatında insanların da çok bir önemi olmasa gerek. o mühendis sonra altındaki işçilere hayvan muamelesi yaparsa doğal karşılanır tabi, çünkü psikoloji gereksizdir insanlar niye önemli olsun?

edit: buna bile eksi veren arkadaşı humanities dersi almaya davet ediyorum.
endüstri mühendisliği.
statik, malzeme bilimi
bölüm:türkçe öğretmenliği
ders:ingilizce

bundan daha absürdü olamaz kanımca.***
bölüm: bilgisayar mühendisliği
ders: insan hakları

(uluslararası ilişkiler okuyanlarla aynı düzeyde olmamızı bekleyip durdular. ama onlar bilgisayarı msn den ibaret zannediyor, not ortalamaları düşüyor mu?)
bölüm: ekonometri
milli güvenlik, sosyoloji, türk dili, inklap tarihi, nutuk
bölüm: radyo ve televizyon yayımcılığı.
ders: genel ekonomi.

(bkz: alakaya maydanoz)
bir bilisimci icin muhendislik dersleridir.
iibf ve diğer fakültelerin birinci sınıflarında gösterilen inkılap tarihi türkçe vb dersler. ya kardeşim siz beni bunlardan sınava sokmadınız mı öss'de.sordunuz cevapladık işletme'yi kazandık işte daha ne bi kez daha aynı şeylerin üstünden geçiyoruz ki ? hayat bilgisi yok mu ?
son zamanlarda milli eğitimin deney tahtasına çevirdiği liselerdeki bölüm seçme kargaşasında yaşanan olaydır. eski dönem fen bölümü öğrencileri haftada 6 saat fizik görürken, yeni dönem 2 görmekte, yeni dönem fen bölümü tarih, coğrafya ve felsefeyi eşit ağırlık bölümü öğrencileriyle neredeyse aynı saat sayısıyla almaktadır.
e ben ne anladım bu işten?
seçmeli diyerek zorla seçtirilien dersler bu kategoriye girer. bir uluslararası ilişkiler öğrencisine sosyal bilimlerde yöntem dersi okutturmanın mantığı nedir halen anlayabilmiş değilim.
bilkent üniversitesi'ni tek geçeceğim konudur. hukuk öğrencilerine muhasebe, finans, iktisat, bilgisayar dersleri, iktisat öğrencilerine java dersi, matematik bölümü öğrencilerine iki dönem akdeniz ülkeleri tarihi * * felsefe bölümü öğrencilerine calculus, turizm öğrencilerine bankacılık dersleri gibi oldukça geniş bir yelpazeden alınan dersler ile hesapta, mezunlarımız herşeyden anlar imajı yaratılmak istese de olan gene öğrenciye olmaktadır.
bilgisayar öğretmenliği için biyoloji. * *
istatistik böülümünde verilen deneysel bilimlere giriş dersi. tamam anladım, bilim adamı olacağız düşünme biçimini, hipotezi, kuramı falan öğrenmemiz gerekiyor ama bütün yıl " saat kaç? " sorusuna cevap aradık neyseki geçince çok takmıyorsunda bi kaç defa almak zor olsa gerek.
metalurji ve malzeme mühendisliğinde, matematik 1-2, diferansiyel denklemler ve mühendislik matematiği dersleridir... lan mühendis olacaksın, bilmen lazım demesin kimse... şöyle ki; matematik 1 den kalırsınız ancak matematik 2 yi difi ve müh mat ı rahatça geçersiniz... sene sonunda da ne integral alabilirsiniz, ne de euler denklemini tekrar çözebilirsiniz... analitik düşünce mi? ezberleyerek oluşan analitik düşüncenin ta a.q dersiniz...

ha bir de; gelecekte haddehanede, döküm yaparken, hiç işinize yaramaz bunlar...
bilgisayar mühendisliğinde verilen teknik çizim dersi.
Fen lisesinde Edebiyat, Felsefe,Dil ve anlatım gibi derslerin okutulması örnektir..
dis hekimligi bolumunde beden egitimi dersi almak. *
insanları bir tip olmaktan kurtaran, uzmanlaştığı alan dışındaki bir çok konu hakkında da az da olsa bilgi sahibi olmasını sağlayan, hatta bazı sosyal dersler ile insanlara bir hobi bile kazandırabilen, bir okuldaki eğitimin kanımca en önemli noktalarından biridir. çünkü, bazı özel işler dışındaki hiç bir alanda piyasada okulda öğrenilen tüm derslerin tüm notlarına ihtiyaç duyulmamaktadır. fakat ondan daha önemlisi, sosyal, aktif ve kendine güven gibi özelliklere ihtiyaç duyulmaktadır. bu nedenledir ki bölümle alakasız dersler insanı içine girdiği o kıvrımsız borunun içerisinde rahatlatan, ona ek nefes alanları sağlayan, farklılaştıran ve mezun olduğunda hiç tahmin etmeyeceği avantajlar sağlayan derslerdir.
psikolojide okuyup fotoğrafi dersi almak. belki bir gün ruhların da fotoğrafını şipşak çekebilirler öngörüsü ile olabilir.
(bkz: nerde o günler)
(bkz: toplumsal yapılar ve tarihsel dönüşümler) *
seçmeliden ziyade seçtirmeli(!) dersler bunlara en iyi örneklerdir.

bir sayısal öğrencisinin aşağıdaki dersleri görmesi ne kadar yararlıdır ? bilinmez..***
(bkz: tarih)
(bkz: psikoloji)
bir işletmeci olarak aldığım sosyal psikoloji. hoş, belki ilerde insanları zihinsel olarak daha iyi anlar, postmodernizmden dem vurarak etkiler, kognisyon ve kognitif muhabbetlerle kafalarım.
seçmeli dersler bunlara en güzel örnektir.
bölüm : elektrik-elektronik müh.
ders: sanat tarihi
bide bu dersi alttan almak vardır ki o apayrı bi mevzu. insan seçtiği dersten kalır mı demeyin. seçecek ders kalmadığı zaman kalıyor.