bugün
- uğruna kavga edilmesini isteyen türk kızı9
- mutlu ama uzak olsun5
- sözlüğe her yeni gelen erko yazara yürümek6
- saygıyı mı yoksa sevgiyi mi istersin6
- özlediniz mi beni7
- çalışmadan para kazanmak4
- amedspor6
- bir yazarı savunmak3
- erkeklerin gözdesi olan erkek3
- velvet27
- sarı renkli şeker tarafından tehdit altındayım9
- as maca'nın kızların gözdesi olması3
- bazı olaylarda zall'ın sözlüğe intikal etmesi5
- acı gerçekler3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı31
- karı kıza para yedirir misiniz5
- sözlükte kavga oldu hissi5
- nil karaibrahimgil2
- sen hep tedbirler aldın ben gözü karaydım2
- yazarlarda bana laf sokuldu mu paranoyası3
- 16 ağustos 2026 amedspor erzurumspor maçı6
- her şeye sahip insan mutsuzluğu13
- ye yağlıyı iç suyu dondurursa dondursun5
- kimsenin size söylemeyeceği bilmeniz gereken şey9
- şeker ezmek2
- herkese pas veren kız barselonada oynasın12
- ağzı sarımsak kokan biriyle öpüşmek5
- 16 ağustos 2026 amed erzurumspor maçı6
- o kızdan uzak dur diyen erkek4
- mor semsiyeli yabanci8
- bir kadın için yapılabilecek en büyük fedakarlık2
- rüyada deprem olduğunu görmek2
- duygulandıran ingilizce şarkılar3
- türklere vize serbestisi4
- kendini değersizleştiren insan5
- evliliğin anlamı13
- beşiktaş3
- anın görüntüsü34
- evlilik balonunun patlaması3
- alihan kuriş9
- en iyi sayısal zeka hangi meslektedir sorunsalı10
- çay yapacak hatunun olmaması3
- yoğurt mayalamasını bilen erkek6
- kürtsüz türkiye11
- dünyanın en değerli şeyi5
- kuzey karolina'dan ındianapolis'e gitmek3
- pirates of the caribbean2
- spotify blend list yapmak istenilen yazarlar5
- insanoğlu kelimesinin cinsiyetçi olması2
- akide şekeri yiyip radyo dinlemek5
andre breton kitabı.
sürreal.
ben de henüz okumadım, kütüphanede beklıyor.
okuyacak çok kitap var. ve çok az zamanım var;)
en bilinen eseri nadja yı-rusca umut demektir- 1920 lerde yazmıstır.
tarihin ilk sürreal kitabıdır.
nadja çok zeki, entelektüel bir kadındır.
kahramanla aşk yaşamaya başlarlar.
kaderin cilvesidir ki adı umut olan bu kadın, bu askın sonunda kendini akıl hastanesinde bulur.
-nadja, sırtı dönük bir deniz kızı gibiydi.
andre breton
sürreal.
ben de henüz okumadım, kütüphanede beklıyor.
okuyacak çok kitap var. ve çok az zamanım var;)
en bilinen eseri nadja yı-rusca umut demektir- 1920 lerde yazmıstır.
tarihin ilk sürreal kitabıdır.
nadja çok zeki, entelektüel bir kadındır.
kahramanla aşk yaşamaya başlarlar.
kaderin cilvesidir ki adı umut olan bu kadın, bu askın sonunda kendini akıl hastanesinde bulur.
-nadja, sırtı dönük bir deniz kızı gibiydi.
andre breton
“Kimim ben?”
Birçok şeyin yanında, en temelde bir arayışın romanı olan Nadja bu unutulmaz soruyla başlıyor. André Breton, Paris sokaklarında, gerçekle düş arasında gidip gelen, bir görünüp bir kaybolan ve hep biraz eksik görünen nadide bir “umut” kıvılcımını arıyor. Yazar, bu kıvılcımın görünür olduğu anlarda, ezoterik bir aşkın yoğun melankolisine kapılmaya ve en mahrem hallerini bir günce berraklığıyla ortaya sermeye, böylece kendi benliğinin en karanlık köşelerini aydınlatmaya başlıyor. Bu açıklık, arayışının belki de en can alıcı kısmını oluşturuyor.
Nadja, gündelik hayata dair olguların gerçeküstü algılanışını sunmakla kalmıyor; gerçeküstücülüğün estetik bir kaygıdan daha fazlası, hatta politik tavrı ve varoluşsal sorgulamasıyla ne denli yaşamsal bir mesele olduğunu da gösteriyor.
Birçok şeyin yanında, en temelde bir arayışın romanı olan Nadja bu unutulmaz soruyla başlıyor. André Breton, Paris sokaklarında, gerçekle düş arasında gidip gelen, bir görünüp bir kaybolan ve hep biraz eksik görünen nadide bir “umut” kıvılcımını arıyor. Yazar, bu kıvılcımın görünür olduğu anlarda, ezoterik bir aşkın yoğun melankolisine kapılmaya ve en mahrem hallerini bir günce berraklığıyla ortaya sermeye, böylece kendi benliğinin en karanlık köşelerini aydınlatmaya başlıyor. Bu açıklık, arayışının belki de en can alıcı kısmını oluşturuyor.
Nadja, gündelik hayata dair olguların gerçeküstü algılanışını sunmakla kalmıyor; gerçeküstücülüğün estetik bir kaygıdan daha fazlası, hatta politik tavrı ve varoluşsal sorgulamasıyla ne denli yaşamsal bir mesele olduğunu da gösteriyor.
22 yaş üstü bayandır. inşallah güzeldir.
andre breton tarafından yazılmış bir novelladır. kadına bakış açısı türkiye'de hatırı sayılır sayıda kişiyi etkilemiştir.
özellikle arzuyu ve kadını bilinçdışı öyküleme sanatını bizlere kazandırdığı için çok önemlidir.
mesela erkek yazarlar açısından kadın kurgulamak yeni bir şey olmasa da sürrealist erkek yazarlar için nadja başucu eseridir.
özellikle arzuyu ve kadını bilinçdışı öyküleme sanatını bizlere kazandırdığı için çok önemlidir.
mesela erkek yazarlar açısından kadın kurgulamak yeni bir şey olmasa da sürrealist erkek yazarlar için nadja başucu eseridir.
imgelerle yüklü, okunması çok zor ama bitireni tatmin edeceğini düşündüğüm andre breton romanı. Breton, birikimini o kadar yoğun bir şekilde harmanlamış ki, bir romanın verebileceklerinden daha ötede şeyler sunuyor size. Şiddetle tavsiye ederim fakat sükutla okuyun siz, sindire sindire; titizlikle.
aynı zamanda 1994'te michael almereyda tarafından beyazperdeye taşınmıştır.
"nadja" kimseye ait değildir!
"nadja" kimseye ait değildir!
andre breton un surrealist romanı. paris sokaklarında karşılaştığı gerçeküstü bir imge, bir hayaldir nadja. breton un gözünde hayatın coşkusunun sembolüdür. sonunda şöyle der
la beauté sera convulsive ou ne sera pas
güzellik kışkırtıcı olmalıdır *
la beauté sera convulsive ou ne sera pas
güzellik kışkırtıcı olmalıdır *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar