bugün

bir işe yaramaz diye cevaplanacak soru. iki şarkı söylet yılda 6 ay tatil yap oh. evet.
Nota öğretir. Şahsen bana,öğretmenim notaları öğretmişti. Değersizleştirmeyin öğretmenliği.
Adamlar flüt çalmak için 2000-3000 lira maaş alıyorlar...
Okulun vodafone vb etkinlikler için kurulan grubunu çalıştırır, özel günlerde şarkı söylemesi ve enstrümanla eşlik etmesi için öğrenci çalıştırır, yarışmalara öğrencileri hazırlar.
bu ülkede gerçekten çocuklara çok şey öğreten iyi müzik öğretmenleri var evet ama çoğu afedersin bi b.ka yaramaz.
Hafta sonu ve hafta başı istiklal Marşını okutmak için. Birde tüm sınıfi birbirine güldürnek için.
re la la la la la la si la sol si la

diye söylüyordum fülüt çalmayı bilmediğim için. her ders fülüt unuttum bahanesi yapıyordum, hoca da yemiş gibi yapıyordu. 100 alıp geçiyordum ezbere.

boşluk doldurma işine yarıyorlar.
(bkz: başlık kasan yazar)
Cogu bir boka yaramaz. Flut icin para veriyor devlet. Sanat manat demeyin bana sanat flutle mi oluyor. Ronesans da flutle basladi degil mi amk.
Müzik öğretir.
Sanat öğretir.
Müzikle uğraşmak isteyene yol gösterir.

Adam olan çöpçünün bile deneyimlerinden faydalanır. Adam olmayan ise işe yaramaz der geçer.

Kapakları biriktir tekerlekli sandalye alırsın. *
öğrencilere müzikle ilgili temel bilgiler veren, flüt bile olsa -ki bunu bile çalamayanlarınız var- bir müzik aleti çalmayı öğreten, belki de ileride çok iyi bir müzisyen olacak bir çocuğa ruhun gıdası olan müziği sevdiren ve ona bu yolda ışık olan müzik öğretmenlerine karşı bir hakaret sayılan sorunsal. nota öğrenip de ne yapacağız demeyin, genel kültür birikimi böyle böyle oluyor.

peşin not: müzik öğretmeni değilim.

ilkokulda ve lisede müzik derslerine bayılırdım. güzel bir sesim yok. belki ne kadar uğraşsam da bir müzik aletini çok iyi çalamayacağım. ama bu şarkı söylemeyi çok sevdiğim ve keman ve piyano çalmayı çok istediğim gerçeğini değiştirmedi. ilkokulda müzik derslerinde hep çok ilgiliydim, pekala flüt ve melodika çalabiliyordum, sınıfın en iyilerindendim. notaları falan her şeyi o zamanlar öğrendim ve hiç unutmadım. koroya da katılmıştım. lisedeyken de katıldım ama koro sonradan dağıldı. lisedeki öğretmenimiz bize batı müziği hakkında pek çok şey de öğretti. benim özel isteğimle keman da öğrenecektim ama derslerden pek vakit olmadı. ilkokulda da lisede de müzik öğretmenlerim sınıf korosu için, bize müziği sevdirmek için, bize bir müzik aleti öğretmek için, müziğin tarihi hakkında bir şey öğretmek için çok uğraştı fakat lise sonda bile hala notaları bilmeyenler vardı. çünkü onlar müzik dersini gereksiz bulan, umursamayan, sanattan anlamayan ruhsuzların tekiydi. oysa sınıfça gayet eğlenebilirdik. illa süper yetenekli olmamıza gerek yok. ben gibi sadece 2-3 kişi vardı. müzik öğretmenleri öğrencilerden mükemmeli beklemiyor ki, sonuçta herkes yetenekli değil. ama yine de eğlenilebilir ve öğrenilebilir. en azından kültür yahu.

müzik öğretmenleri oniki yıllık eğitim öğretim hayatının eğlenceli geçmesini, kültürlü biri olmanı ve ilerde çocuğun sana notaları sorduğunda, çocuğunun yüzüne sanki çocuk atomun nasıl parçalandığını sormuş gibi bakmamanı sağlar.

müzik derslerinin bir diğer faydası da matematik, fizik, tarih... gibi derslerden sonra moral veriyor ve rahatlatıyor olmasıydı.
(bkz: Müzik öğretir) (bkz: do re mi)
Ne işe yarar bilemiyorum ama ben seviyorum. Müzik insanın içindeki iyiyi çıkarma konusunda en etkili şey bence. Ama bence.

Mesela koroda Vardar ovasını içli içli söylemiştim. Annem ağlamıştı, o kadar yani. Valla.
Resim öğretmeni gibidir.
müzik öğretmeni kulağımızın, resim öğretmeni gözümüzün pasını alır. sonrası bize kalır.