bugün
- salak erkek neden bu kadar çok7
- ktç abinin çaylak olması5
- sedat pekmez21
- velvet27
- kürtçülerin algıları3
- true nun çaylak olması4
- aile evinde yaşamak12
- 26 haziran 2026 kadir inanır'ın ölmesi2
- aylık 317 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- beşar esad3
- kemalist dünya19
- pekmez bey biraderin birader yazar bey olması3
- kemalistlerin sanki biraz şey olması10
- ebu muhammed el culani4
- eski sevgilinin dolgun göğüslerini özlemek7
- tavuk iskender4
- çomar putu4
- ingiliz aksanı6
- galatasaray lobisi11
- yazarların iyi olduğu konular4
- kadir inanır3
- sözlük yazarlarının kombinleri10
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı29
- herzevekil'in biraz şey olması6
- dinci insanlar efkarlandığında ne içiyor sorunsalı6
- etliye sütlüye karışmayan yazarlar5
- uludağ sözlük kızları tam bir sazandır5
- yazarların çalmak istedikleri enstrümanlar3
- kürtçülük2
- canımın sürekli hamburger çekmesi7
- dincilerin ingiltere sevdası5
- kadir mısıroğlu'nun soyu18
- beynin güzelce yıkanması3
- anıtkabir i yıkıp yerine cami yapmak2
- erkeklerin her işi tek elle yapabilmesi11
- bir gecede cahil kaldık5
- kemalist tokatlamak2
- birader yazar olmak13
- fight club4
- merhabalar biraderler4
- akplilerin akpye oy verme nedenleri4
- maklube4
- üniversitelerin gereksiz olması10
- sözlük yazarlarının yemek menüleri4
- nato zirvesini takip izni verilmeyen türk medyası7
- hızlı para kazanmanın yolları14
- biz dededen chp liyiz deyip kk'ye oy verecek tip3
- şeyh olup milleti söğüşleme işi3
- ayağımla nah çekebilme yeteneğim5
- yazarların ilk kedileri3
iki tarafın da birbirinden faydalandığı bir ortam yaşam biçimi.
(bkz: mutualist)
(bkz: kommensalizm)
(bkz: kommensalist)
(bkz: parazit)
(bkz: parazitizm)
(bkz: mutualist)
(bkz: kommensalizm)
(bkz: kommensalist)
(bkz: parazit)
(bkz: parazitizm)
mutlu mesut yaşamak. ne verdiysem onu aldım oh ne rahatım durumu.
ör: volkan - sertaç
ayrıldıklarında öldükleri ya da zarar gördükleri için.böyle yaşayan canlılar mecburi birliktelik yaparlar (bkz: liken).isteğe bağlı olanına protokooperasyon denmektedir.protokooperasyonda karşılıklı yarar sağlayan iki canlı ayrıldıklarında zarar görmezler veya çok az görürler.
mutu karizması anlamına gelir. örn: pascalizm
zorlandığında komik şeyler ortaya çıkan yaşam biçimi. üniversiteye hazırlanırken incir ile ayı mutualizme örnek olarak verildiğinde bir grup arkadaşla bu nedir diye araştırmak istedik. sonradan keşfettikki ayı inciri yer, doyar, besinini almış olur yani fayda sağlar. asıl ilginç. olan incirin faydası: ayı daha sonra incir ağacından uzak bir noktada inciri dışkılama yoluyla atar ve incir tohumlarını oraya götürdüğü için incire fayda sağladığı düşünülür. nihayetinde hoş bişeydir mutualizm.
haddim olmayaraktan, yanılmıyorsam psikoloji'de kazan - kazan yöntemi olarak adlandırılan durumun bilimsel adı.
mutlu yaşam ++
protokoperasyondan farkı canlıların ayrılınca ölmesidir..
anarko-mutualizm olduğu zaman tadından yenmez. bir nevi gönüllü kooperatifçilik durumu, mülkiyetin olmadığı ama yine de karşılıklı paylaşımın kişinin özgürlüğüne dayandığı can olan canan olan, teorisyeni pierre-joseph proudhon olan görüş.
ortak yaşam için, her iki taraf açısından da bir mecburiyet hali söz konusudur burada. yani, bu ortak yaşam hali sağlanamaz ise taraflar ya yaşayamaz ya da ciddi zararlar görürler.
mutlu yaşam olarak şifrelenebilir. işin oyu iki canlı türünün beraber birbirlerine fayda sağlayarak yaşamalarıdır. Bu beraberlik son bulursa iki tarafta bundan zarar görür. Ayrıca bir teoride mitokondri ve kloroplastın hücrenin kendisi ile mutualizm sürdürdüğü iddia edilmekte idi.
zamane ilişkilerinin tanımı. herkes bir şey karşılğında bir şey veriyor karşı tarafa ve böylelikle mutlu olduklarını sanıyorlar. hayvandan farkları yok.
Bir de bunun gevşek olanı vardır efenim.
insan ilişkilerine bakış açım bu sanırım. hoş gerçi çoğu insan da farkında olmasa dahi mutualizme kayan davranışlarda bulunur. ya bu mutalizm ne allah aşkına yok mu bunun türkçesi? karşılıkçılık diyelim bence gayet uydu anlamsal olarak.
karşılıkçılığın tanımını yapmamız gerekirse iki tarafın birbirinden faydalandığı kazanıma sahip olduğu ilişki türü.
mesela ben hayatta en çok babaannemi sevdim çünkü o da hayatta en çok beni sevmiştir.
karşılıkçılığın tanımını yapmamız gerekirse iki tarafın birbirinden faydalandığı kazanıma sahip olduğu ilişki türü.
mesela ben hayatta en çok babaannemi sevdim çünkü o da hayatta en çok beni sevmiştir.
(bkz: simbiyotik ilişki)
t: farklı türden iki canlının karşılıklı yardımlaşarak her iki tarafa da yarar sağlamasına dayalı olan bir ortak yaşam biçimidir. örnek olarak ise arılar ve çiçekler verilebilir. arılar bal yaparken çiçeklerin üremesi sağlanır bu ilişkide.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar