bugün
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın6
- en son aldığınız iltifat8
- balıkesir denince akla ilk gelenler10
- ısparta6
- fas4
- yalnız yaşamak isteyenlere tavsiyeler3
- işten istifa edip yeni bir şehre taşınmak6
- güvenilir erkek3
- netflix üyelik iptali2
- göbek eritme taktikleri4
- tbmm de akp tarafından 76 sahte oy kullanılması4
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- bolu dağı geçişi2
- kayahan'ın en güzel şarkısı2
- haşemayla site havuzuna alınmayan kadının isyanı6
- ruh halini tek cümlede anlatmak9
- haluk levent'e 70 milyon tl ceza2
- çay koymak mı katmak mı8
- teen slasher film klişeleri5
- sosyal medya2
- pişmanlık duygusu yaşanılan anlar2
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- sudekiray hariç sözlükte güzel kız olmaması3
- karımla evlendiğime bin pişmanım6
- baklavanın hiçbir içeceğe uyum sağlamaması4
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız6
- istanbul'dan tersine göçün başlaması2
- irmik helvası6
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- kemal kılıçdaroğlu15
- gogol bordello2
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi7
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- sevgilinin film izlerken kucağınızda uyuyakalması3
- cehaletln cazibesi11
- mony tontana4
- arkadaşlar ben saksı değilim5
- peugeot 4052
- barış manço2
- antalya yolu üzerindeki dandik şehirler2
- i know what you did last summer3
- evde tekken yan odadan gelen kılıçdaroğlu sesi3
- sersem herif2
- havalı2
- egay sucukcu9
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- en köylü özelliğiniz3
- evcil robot için isim önerileri2
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması10
iki tarafın da birbirinden faydalandığı bir ortam yaşam biçimi.
(bkz: mutualist)
(bkz: kommensalizm)
(bkz: kommensalist)
(bkz: parazit)
(bkz: parazitizm)
(bkz: mutualist)
(bkz: kommensalizm)
(bkz: kommensalist)
(bkz: parazit)
(bkz: parazitizm)
mutlu mesut yaşamak. ne verdiysem onu aldım oh ne rahatım durumu.
ör: volkan - sertaç
ayrıldıklarında öldükleri ya da zarar gördükleri için.böyle yaşayan canlılar mecburi birliktelik yaparlar (bkz: liken).isteğe bağlı olanına protokooperasyon denmektedir.protokooperasyonda karşılıklı yarar sağlayan iki canlı ayrıldıklarında zarar görmezler veya çok az görürler.
mutu karizması anlamına gelir. örn: pascalizm
zorlandığında komik şeyler ortaya çıkan yaşam biçimi. üniversiteye hazırlanırken incir ile ayı mutualizme örnek olarak verildiğinde bir grup arkadaşla bu nedir diye araştırmak istedik. sonradan keşfettikki ayı inciri yer, doyar, besinini almış olur yani fayda sağlar. asıl ilginç. olan incirin faydası: ayı daha sonra incir ağacından uzak bir noktada inciri dışkılama yoluyla atar ve incir tohumlarını oraya götürdüğü için incire fayda sağladığı düşünülür. nihayetinde hoş bişeydir mutualizm.
haddim olmayaraktan, yanılmıyorsam psikoloji'de kazan - kazan yöntemi olarak adlandırılan durumun bilimsel adı.
mutlu yaşam ++
protokoperasyondan farkı canlıların ayrılınca ölmesidir..
anarko-mutualizm olduğu zaman tadından yenmez. bir nevi gönüllü kooperatifçilik durumu, mülkiyetin olmadığı ama yine de karşılıklı paylaşımın kişinin özgürlüğüne dayandığı can olan canan olan, teorisyeni pierre-joseph proudhon olan görüş.
ortak yaşam için, her iki taraf açısından da bir mecburiyet hali söz konusudur burada. yani, bu ortak yaşam hali sağlanamaz ise taraflar ya yaşayamaz ya da ciddi zararlar görürler.
mutlu yaşam olarak şifrelenebilir. işin oyu iki canlı türünün beraber birbirlerine fayda sağlayarak yaşamalarıdır. Bu beraberlik son bulursa iki tarafta bundan zarar görür. Ayrıca bir teoride mitokondri ve kloroplastın hücrenin kendisi ile mutualizm sürdürdüğü iddia edilmekte idi.
zamane ilişkilerinin tanımı. herkes bir şey karşılğında bir şey veriyor karşı tarafa ve böylelikle mutlu olduklarını sanıyorlar. hayvandan farkları yok.
Bir de bunun gevşek olanı vardır efenim.
insan ilişkilerine bakış açım bu sanırım. hoş gerçi çoğu insan da farkında olmasa dahi mutualizme kayan davranışlarda bulunur. ya bu mutalizm ne allah aşkına yok mu bunun türkçesi? karşılıkçılık diyelim bence gayet uydu anlamsal olarak.
karşılıkçılığın tanımını yapmamız gerekirse iki tarafın birbirinden faydalandığı kazanıma sahip olduğu ilişki türü.
mesela ben hayatta en çok babaannemi sevdim çünkü o da hayatta en çok beni sevmiştir.
karşılıkçılığın tanımını yapmamız gerekirse iki tarafın birbirinden faydalandığı kazanıma sahip olduğu ilişki türü.
mesela ben hayatta en çok babaannemi sevdim çünkü o da hayatta en çok beni sevmiştir.
(bkz: simbiyotik ilişki)
t: farklı türden iki canlının karşılıklı yardımlaşarak her iki tarafa da yarar sağlamasına dayalı olan bir ortak yaşam biçimidir. örnek olarak ise arılar ve çiçekler verilebilir. arılar bal yaparken çiçeklerin üremesi sağlanır bu ilişkide.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar