bugün
- keşke geri dönse dediğiniz yazarlar16
- sözlükteki ilişki skandalı20
- arkadaşlar ben ölsem üzülür müsünüz11
- çok kötü ve kırgın hissettiğinizde ne yapıyorsunuz14
- keko bir erkek tarafından sevilmek20
- sözlüğün en yakışıklı erkek yazarı31
- gilded'in iyi bir insan olduğu gerçeği8
- dişçi olmak ergen olmaya engel mi9
- diamond bosphorus denince akla gelenler39
- her şey yolundaysa ve mutluysanız ne yapıyorsunuz5
- gece sohbet edilecek meslek grupları4
- uludağ sözlükte birbirleriyle çıkan yazarlar10
- müge anlı ve esra erol gittikten sonra atv8
- tenha bir bar bulup barmenle sohbet etmek4
- hay senin 31 vardı öldü mü5
- şu an sahip olduğunuz sosyal uygulamalar3
- en iyi kadir inanır filmi9
- para mı saygınlık mı6
- sözlüğün ne güzel kız yazarı12
- bana onu sormayin32
- yogartiksen15
- karton toplayan piç2
- gece vakti 5 tane sigaranın kalması3
- iyi geceler8
- gitse de rahat bir nefes alsak dediğiniz yazarlar2
- kim milyoner olmak ister3
- aşkın güzellikle alakasının olmaması5
- gelinim mutfakta final yaptıktan sonra kanal d4
- şato görmemiş yuzırlar3
- yazarların ilk arabası10
- filistin54
- joseph shomolo kuschca8
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen29
- hımm ok5
- güldür güldür show final yaptıktan sonra show tv3
- ne kadar yaşlısın22
- kezban kızın kezban olduğunun farkında olmaması4
- bugün gelen kitaplar3
- blackberry4
- yeter serdar videosundaki adamın iyi sevişmesi4
- gecenin bir saati özel numarayla arayan sapık4
- insanlar hayatlarında her şeyi yaşayabilir2
- koyun eti4
- en sevdiğiniz seks pozisyonu nedir anketi7
- gecenin 01 30 unda keman çalan komşu3
- macron adamdır14
- sophie dee'nin memeleri5
- brownie kola ikilisi4
- pazar akşamı gelen iç daralmasının başlaması5
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz7
okulu bitirme.
(bkz: yetki)
ilkokul, ortaokul, lise, özellikle de üniversite yıllarında sabırsızlıkla beklenen durumdur.
sevinsek mi üzülsek mi diye ikileme bırakan durum. *
(#114663)
eee şimdi ne yapacağız sendromlarının başlangıç anı.
özellikle bayanlar için önemli bir telaş konusudur. ne giysem , saçım nasıl olsun , yok çantam , aman ayakkabım , aaa makyajım nidaları eşliğinde aylar öncesinden planlanan gecedir.
aslında ortada hiç birşey yoktu ne ben mezun oluyordum nede bu gün bana mutluluk veriyordu??ama ailem için böyle değildi...
22 haziran saat 2 suları...cüppemi giymiş ve başımda kepimle amfide oturan kalabalığın önünde en ön sırada ayakta duruyorum yanımda yakın duyguları paylaşanlarla..en ön sırada 4 yıl yüzünü gördüğüm hocalarım,arkada annem,kardeşim ve ailem...benden umutlu olan insanlar...gelemeyen ama bu günü dört gözle bekleyen babamı arıyor salonda olmadığını bile bile gözlerim...
konuşma yapıyor hocalar tek tek,yerine gelmeyen vaatleri söylüyorlar,fotoğraf çekiyor birileri,objektife bakmamı söylüyor...
bense ne hissettiğimi bile tam bilmiyorum..karmaşık!!bana verilen emekleri hakkettim mi onu bile bilmiyorum..(belki az suçluluk var içimde)
sonra sahte olan diplomalar veriliyor(mezuniyetim gibi).ve hep beraber kepler atılıyor havaya..sanki hep beraber olacakmışız gibi,yada herzaman çok mutluymuşuz gibi herkes birbirine sarılıyor(sahte insanlar). tören bitiyor ilk annemin yüzüne bakıyorum..geliyor sarılıyor bana,küçükken olan sıcaklığını hissediyorum(bir tek onda o kadar farklı oluyor).ağlıyor...onun dışarıya akan gözyaşları benim içime akıyor(biliyorum ağlarsam daha kötü olcak).tutmasam düşecek gibi kollarımda...
onlar mutlular..bense müsamereye çıkan küçük bir çocuk gibiyim...oyun bitiyor ve oyun kıyafetlerimi öğretmen hemen elimden alıyor,''prenses''liğim bitiyor ve tekrar eski kıyafetlerimi giyiyorum..tekrar külkedisine dönüşüyorum...
22 haziran saat 2 suları...cüppemi giymiş ve başımda kepimle amfide oturan kalabalığın önünde en ön sırada ayakta duruyorum yanımda yakın duyguları paylaşanlarla..en ön sırada 4 yıl yüzünü gördüğüm hocalarım,arkada annem,kardeşim ve ailem...benden umutlu olan insanlar...gelemeyen ama bu günü dört gözle bekleyen babamı arıyor salonda olmadığını bile bile gözlerim...
konuşma yapıyor hocalar tek tek,yerine gelmeyen vaatleri söylüyorlar,fotoğraf çekiyor birileri,objektife bakmamı söylüyor...
bense ne hissettiğimi bile tam bilmiyorum..karmaşık!!bana verilen emekleri hakkettim mi onu bile bilmiyorum..(belki az suçluluk var içimde)
sonra sahte olan diplomalar veriliyor(mezuniyetim gibi).ve hep beraber kepler atılıyor havaya..sanki hep beraber olacakmışız gibi,yada herzaman çok mutluymuşuz gibi herkes birbirine sarılıyor(sahte insanlar). tören bitiyor ilk annemin yüzüne bakıyorum..geliyor sarılıyor bana,küçükken olan sıcaklığını hissediyorum(bir tek onda o kadar farklı oluyor).ağlıyor...onun dışarıya akan gözyaşları benim içime akıyor(biliyorum ağlarsam daha kötü olcak).tutmasam düşecek gibi kollarımda...
onlar mutlular..bense müsamereye çıkan küçük bir çocuk gibiyim...oyun bitiyor ve oyun kıyafetlerimi öğretmen hemen elimden alıyor,''prenses''liğim bitiyor ve tekrar eski kıyafetlerimi giyiyorum..tekrar külkedisine dönüşüyorum...
çingene davulcusu ve zurnacısıyla at üstünde mediko turu yapmamla son noktayı koyup rutini yıkmayı düşündüğüm andır...
hayatın "ekmek aslanın ağzında" olan kısmının başladığı andır. Nedense herkes size daha bi büyümüşsünüz gibi bakar * tası tarağı toplayıp anne karnına dönmek isteyen çocuklar gibi kaça kaça okula gidesiniz gelebilir.* Birden ders dinleme şevki dolar içinize. Hocanızın yanına gidip "hocam meğer ben anlamamışım şööyle baştan bi tekrar eder misiniz?" diyesiniz, kapısında yatasınız gelebilir. diğer öğrenciler size "hababam sınıfında ayakta duran elemanlara gülen çocuk" gibi görünür. siniriniz bozulur... kendinizi bütün kaleleriniz zapt edilmiş, bütün tersanelerinize girilmiş, bütün ordularınız dağıtılmış ve her köşeniz bilfiil işgâl edilmiş hissedebilirsiniz... Ey Türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; geleceğini kurtarmaktır... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur... * *
En "özlemem" diyen insanların bile özlediği öğrencilik yıllarına vedadır. Başta güzel gelebilir * sonrası... efkardır... feci bir özlemdir... tatlı bir gülümsemeden sonra dolan gözlerdir...
En "özlemem" diyen insanların bile özlediği öğrencilik yıllarına vedadır. Başta güzel gelebilir * sonrası... efkardır... feci bir özlemdir... tatlı bir gülümsemeden sonra dolan gözlerdir...
sudan çıkmış balık hali. bitse de geçse de kurtulsak kelimelerinin başka bir mecraya kanalize olmasının vakti geldiğinin resmi.
başkalarına göre mutlu son,mezun olan icin esrarengiz başlangıctır.
akla geldikçe mideye lönk diye birşeylerin oturması. sürekli ağlama modu. seneye resmi hiçbir kağıda mesleğiniz:öğrenci yazamamak.
arkaya bakmadan çekip gitmeyi sağlayacak belgeyi edinme durumudur.
hayata atılmanın en mutlu anı ardından yaşanacak kabus gibi günlere gebe gün.
(bkz: mezuniyet günü)
(bkz: mezuniyet günü)
evrendeki en tuhaf ve en alakasız yönlendirme biçimi. bolluk anlamına gelen mebzuliyetin mezuniyetle ne alakası var anlamadım. düzeltilmesi gereken başlık.
acı son.
hayatın başlamasıdır. dünyaya açılan penceredir.
Hayatınızdaki ilk emekliliktir. Hem de dünyanın en güzel mesleğinden...
kutlanan üzüntüdür.
lisedeki dostlukların aslında palavra olduğunu, en ufak bir kıvılcımın tüm herşeyi yakacağını anlatan bir film.
doğa can anafarta'nın 2009 yapımı filmi konusu güzeldi ama oyunculuklar ok bayağı kaldığından dolayı tam olarak lise yıllarını hissettiremeyen film .
aklın varsa mezun olma derim ben. mezun olupta ne yapıcan , varsa paran oku. öğrencilik hayatı gibi kral hayat mı var be. ye-iç-yat-gez-yaşa . hayat senin . okul bitince bunları bok yaparsın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar