/15
sözlükte hakkında bayağı entry girilen ve genellikle güzel insanların taşıdığı isim. en güzel örnek için;
(bkz: merve sevi)
70lerin sonu 80 lerin başında doğan her 3 kızdan birinin ismi, erkek versiyonu için (bkz: emre).
(bkz: basina merve kadar tas dussun)
kız ismi. evet tüm tanıdığım tüm merve'ler kızdır. bide ihsan abi vardı mahalallede, sonradan operasyon geçirip adını merve ile değiştirdi ama o istisna.
tanıdığım her üç kızdan birinin ismi.
bunalım takılan kızların ismi! evet tanıdığım tüm merveler bunalımdılar. evet hepsi.
hayat dolu kızların ismi! evet tanıdığım tüm merve'ler hayat doluydular. evet hepsi olmasa da en azından birisi öyle.
(bkz: adı merve olanların kıvırcık saçlı olması)
tiki kız çocuğu ismi. kızım olsa gülcan adını veririm, yine de bunu vermem ulan. en azından gülcan kırmızı rugan ayakkabıyla yetinmeyi bilir, merve olunca barbour mu ne boksa o tiki montundan, timberland botlardan falan da ister..
bunlar o kadar çok ki;
iddia ediyorum:
her yurdum erkeğinin hayatından bir merve geçmiştir.
elini sallasan çarpacağın sıklıkta kullanılan bir kız ismi. bir de soyadları yılmaz, korkmaz filan olursa "tamam".
pek populer, uzakdan sempatik yakından celişkiler yumagi haline gelen insanlara konan bi isimdir. **
Mekke' de bulunan v kutsal kabul edilen merve, mina, safa dağlarından biri. * *
erkek kardeşlerinin adı genellikle mehmet ya da sefa olan kızlardır. okulda her zaman bir adaşları bulunur, asla yalnız kalmazlar. o yuzden sınıfta hoca merve soylesin dediğinde "hangi merve hocam?" diye sorarak zaman kazanabilen, sevimli şahsiyetlerdir.
isimlerine bir pastaneler zinciri bile ithaf edilmiş olan ve genelde hiç de çirkin olmayan adaş kızlar grubudur. **
her yerde mahallede sınıfta otobuste karsılasılan kız ismi. bunların %70i gıcıktır. hele ismin sonunda gül varsa daha bir kıl olurlar uzak durunuz.. (bkz: mervegül)
butun tanıstıgım merveler,renkli gozluyduler..
1991 yılı doğumluları arasında acayip revaçta olan isim.. bir diğeri için (bkz: özge)
genelde ılımlı kızların ismidir. sorun çıkaranlar istisnadır.

(bkz: bana delille gel arkadaşım)

edit 1: o istisnayı buldum.
(bkz: isme göre karakter analizi)

cok sempatik iyi huylu sevecen olurlar.
çoğunluğu * taş gibi olan hatun ismidir. adı üstünde zaten anlamı çakıl taşı demekmiş.*
"bakıyorum bakıyorum bakıyorum her taraf merve" dedirten isim ayrıca tanıdığınız 1 tane merve yoksa gariplik sizde.
cem yilmaz'in sıkca kullandigi bir isimdir.
-hazir misin merve?
-hazirim
-neye hazirsin allahın salağı

ayrica elini sallamasan da carpma tehlikesi bulunur. 85-86-87 dogumlu kizlari anlatmak icin kullanilan bir sifre gibidir.
''yeter lan'' dedirten kız ismi. 10 taneden 9.7 si mervedir.(9.7 cunku bazılarının gobek adı)
hatun ismi.genellikle güzel olurlar.tüm genellemeler yanlıştır...
© copyright 2005 - 2026