bugün

2010 yılında hizmete girmesi ve Gebze-Halkalı arası saatte 75 bin yolcu taşınması planlanan proje.
dudullu'dan başlayan, üsküdar'da deniin altından bir tüp geçitle devam ettikten sonra eminönü'ndeki raylı sisetmle birleştirilerek inanılmaz bir ulaşım ağı oluşturulması planlanan proje. üsküdar'da sahilden ahmediye'ye kadar olan kesimin tahliyesi ve yıkılması düşünüldüğü şeklindeki balon ise pek inandırıcı gelmemekte.
istanbul Boğazı geçişini 4 dakikaya düşürecek olan ve saatte 70 bin yolcu taşıyacak Marmaray'ın 2011'de bitirilmesi planlanıyor. Deniz dibine batırılacak 11 tüp tünelden 2'sinin batırılma işlemi gerçekleştirildi.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın deneme seferlerine 2010 yılında başlanacağını kaydettiği projede, şimdiye kadar tünel açma çalışmaları devam ederken, aynı zamanda deniz dibine batırılacak 11 tüp tünelden 2'sinin batırılma işlemi gerçekleştirildi.

135 metre uzunluğunda ve 15 bin ton ağırlığındaki bu tüpler, birbirine 30 santimetre kalınlığında bir çeşit conta ile vakumla birbirine bağlandı ve izolasyonu sağlandı.

Bundan sonra ise her 2 ayda bir yeni bir tüpün denize batırılması öngörülüyor. Projenin en önemli ayaklarından olan bu iş tamamlandığında, boğaz geçişi boyunca bin 387 metre uzunluğunda tüp-tünel batırılmış olacak.

Projenin en önemli avantajı ise, Gebze'den Halkalı'ya kadar istanbul'un iki uç noktasını birleştirecek 77 kilometre uzunluğunda bir raylı sistem ortaya çıkararak bu mesafeyi 1.5 saate düşürmesi olacak.

Proje gerçekleştiğinde ayrıca, akşam ve sabah olmak üzere trafiğin yoğun saatlerinde 2 dakikada bir sefer düzenlenerek, trafik yoğunluğuna ve iki yaka arasında ulaşım problemine ciddi bir rahatlama getirilecek. (kaynak:http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=259292)
(bkz: yılan hikayesi)
üsküdar'ı labirente çevirmiş inşaata sahip bir proje aynı zamanda. ulan nerden girsen aynı yere çıkıyor*.
national geographic tarafından belgesele konu olan proje.
cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünde faaliyete girmesi planlanan projedir. bu 29 ekim'de yolculuk yapacabileceğimiz anlamına geliyor. her gün trafik çilesi çekmekten büyük oranda kurtulacağız gibi. ancak projenin bitmesiyle beraber istanbul'un göz alma hızı artabilir. işte o zaman bu hizmetler halka değil, kapatalizme hizmet olmuş olur.
yakında hizmete girecek olan projedir.
geçen gün genç bakış programında ulaştırma bakanı binali yıldırım açıklıyor;
istanbulun trafik sorununu büyük ölçüde çözecek projedir, üsküdardan-sirkeci 3dk - bilmem nerden burası 10 dk falan diye.
tamam da metrobüs içinde aynı şeyi söylediniz. metrobüs açılışın da trafik sorununu büyük ölçüde çözecek projedir dediniz. hani çözüldü mü? geçen adamın tekinin sırtında gittik kadıköye. balık istifi gibi amına koyim.
şimdi diyorsunuz trafik sorunu çözülecek. kardeşim arabası olan çıkıyor trafiğe kimse arabamı bırakayım marmarayla gideyim demez dese bile %25 i diyecek. trafiğe bir çözüm yok.
chp den bakan olursam çözüm önerim prefabrik yollar olur. yani iki katlı. sen otobanın kenarlarına binaları dikersen trafik çözülür mü? dünyanın neresinde var e-5 in dibinde binalar? sözüm o ki prefabrik yollar yapılsın, 10 yıl sürer, trafiğin hepten anası sikilir ama olsun sonunda 40 yaşında rahat ederiz:) başka türlü çözüm yok bu istanbul trafiğine. hammer araçlarla çiğneyip geçmek istiyorum bazen arabaları.
istanbul trafiğini fazlasıyla rahatlatacak projedir.

bir kere halkalı-gebze arasını birleştirecektir ki bu müthiş bir yük alacaktır. ayrıca bugünlerde halkalı kumkapı arası raylar yenilendiği için bu hatta yolculuk yapanlar trafiğe yük.
raylı hat ve araç geçişi olacak diye bildiğim proje.
ilk olarak osmanlı padişahı sultan abdülmecid tarafından tasavvur edilen proje.
(bkz: pamukova tren kazası/#20271788)
Amk. Onun. Binersem orospu çocuğum, tayyipgiller binsin onların ya orası.
güncel Önemli Başlıklar