izmitte gördüğüm saçma uyarı. tamam çimlere basmamak saçmaydı, ancak "lütfen çimlere basınız" da abuk olmuş. "çimlere basabilirsiniz" çok daha uygun olurdu sanki.
http://i32.photobucket.co...d49/delimeli/IMG0252A.jpg
http://i32.photobucket.co...d49/delimeli/IMG0253A.jpg
kocaeli buyukşehir belediyesinin baslattığı uygulama.
(bkz: kocaeli calısıyor)
(bkz: calısınca oluyor)
yasakların tam tersini yapan bizlere, tam yerinde yapılmış uyarıdır.
Çimlere basmanın çimlere zarar vermediği ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yakın zamanda her yerde bu tarz uyarılar karşımıza çıkabilir ironi değildir.
sevimli görünmeye çalışan hizmet adamlarının çabası sonucu uydurulmuş uyarı tabelası.
(bkz: bas bas paralari leylaya)
(bkz: lütfen çimlere basmayınız ulan)
çimlere basma jardel
çimleri eziyorsun
kusura bakma jardel
toplara benziyorsun 'u hatırlattı. *
bir zamanlar bakirkoy carousel'in onundeki cimlere cakilmis bir levhanin ustunde yazardi. ironi mi yapiyolar napiyolar simdi cimlerin ustunden yurursem millet guler mi diye kaldirimdan urkek urkek yurumuslugumu bilirim. Simdi hala duruyor mu o levha, yoksa levhayi birak cim kaldi mi orada bilmiyorum.
gökyüzü beton bloklar ile dilimlenmiş şehirlerde, çevresi betonlarla korumaya alınmış çimler esirdir. esire kötü muamele edilmez elbet. ama çimler basılmak içindir. üzerinde uzanmak, gökyüzüne bakmak, takla filan atmak içindir. çimlerini minik havuzlar gibi küçük küvezlere hapseden nesiller acınasıdır.
(bkz: basılan çimin daha gür çıkması)
(bkz: seka park)
seka park'ta gördüğümde gözümden yaş gelmesine sebep olmuş sevimli uyarı, istek. zaten onu gördükten sonra en yakın çimenliğe kendinizi bırakıp yarım yarım yarılıyorsunuz.
© copyright 2005 - 2026