bugün
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim12
- fusya semsiyeli yabanci27
- mehdi olmayı düşünmek5
- macron koşacak diye park kapatan akepe29
- bezelye yemeği9
- oruç açı anlamak içinse açlar neden oruç tutar5
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- güzel zannedilen kadınların sıradan olmaları9
- sözlük hatunlarının nefsimi kabartması sorunsalı10
- ilahi bir gücün sizi frenlediği düşüncesi7
- akp bitince ne olacak18
- ekşi sözlükteki başlıkları uludağ sözlükte görmek7
- alaçatı da hayır lokmasını talan eden teyzeler8
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler10
- otel odasında ölü bulunmak12
- vajina sıcaklığı6
- akrabalarla tüm alakayı kesmek4
- sözlükte emoji olmasın mı3
- kol saati takmanın anlamsızlığı15
- ölümün en iyi tanımı17
- 6 aydır üstüne çalıştığım ktç taklidim5
- ciguli kral20
- futbol22
- çocuk istememe nedenleri2
- normal sözlükten gelenler için çalışma kampı2
- gocu nickli şahıs buraya bak arslanım9
- evlenince seni çalıştırmam diyen erkek10
- sözlük yazarlarının lahmacunları10
- iran'ın makatından kan alan abd savunma bakanı2
- true denilen yazar3
- 12 temmuz 2026 arjantin isviçre maçı9
- lahmacun4
- nato zirvesine sızan kedi4
- kadınların erkek jinekolog tercihi5
- yanık denizli yoğurdu2
- uludağ sözlük hatunlarının taş gibi olması7
- resim ogretmeni4
- size nasıl yardımcı olabilirim3
- 2026 dünya kupası26
- ayak saati4
- her gün söylenen ufak tefek yalanlar9
- lex luthor karizması2
- soğuğu sıcağından daha iyi olan şeyler9
- abd'nin kucağında siyaset yapmak8
- murat yakın6
- şiki şiki baba dinleyip iddia kuponu doldurmak3
- tefsiriyle okusak ülkenin yarısı dinden çıkar3
- yiyecek başlığı açmayın orçolar3
- ikinci el otomobil piyayası rezaleti2
- günün şiiri25
işletmelerin kurum kültürü çerçevesinde belli kurallarla sistematik olarak yönetilmesidir.
konu ile ilgili yapılan en güzel tanımlardan biri bana göre şöyledir. kurumsallaşma otomatik pilot, cruise control gibi, işadamlarını gereksiz kılmıyor, onların daha verimli olabilmelerini sağlıyor sadece. *
konu ile ilgili yapılan en güzel tanımlardan biri bana göre şöyledir. kurumsallaşma otomatik pilot, cruise control gibi, işadamlarını gereksiz kılmıyor, onların daha verimli olabilmelerini sağlıyor sadece. *
(bkz: kurumsal kimlik)
türkiye'de uluslararası literatürden daha farklı algılanan olgudur. çünkü bizde evlilik, aile gibi kavramlar da kurum olarak nitelendirilmektedir. bu nedenle ne yazık ki tam bir tanım yoktur bu konuyla ilgili ve mevcut bir kavram kargaşasından da söz edilmektedir.
en basit anlatımıyla, şirketi kan bağıyla yönetmek yerine piyasada o işten en iyi anlayan kimse, onunla çalışmaya dayanan işletme şekli. işletmenin devamlılığı açısından en mantıklısıdır.
Kurumsallaşma bir değişim sürecidir. Önce işletmenin organizasyonu yapısal ve işlevsel özellikler açısından değerlendirilmelidir. işletmenin ana faaliyetleri, hedefleri gözden geçirilmelidir. Kurumsallaşma sürecinin işletmelerde çevreyle uyum göstermesini, değişime ve gelişime bağlı olarak örgüt yapısında ve yönetiminde çevreye uygun düzenleme yapmasını,dinamik ve esnek bir yapıya kavuşmasını zorunlu kılar. Bir işletme kurumsallaşma süresince şu çalışmaları yapmalıdır:
-Amaçların ve stratejik hedeflerin tespit edilmesi ve personeli tarafından anlaşılması,
-Faaliyetlerine uygun organizasyonel yapısının kurulması,
-Verimliliğin ve sorumluluklara bağlılığın artırılması,
-Bütün proseslerde katılımcılığın teşvik edilmesi,tabana yayılması
-iş tanımlarının hazırlanması, ve sorumlu personelin bilgilendirilmesi,
-iş akışlarının, ilgili prosedür ve talimatların hazırlanması
-Kariyer planlamasının yapılması ve performans yönetim sisteminin kurulması,
-Şirket içi eğitimlerin yapılması gibi çalışmalarla bir kurumsal kimlik oluşturulur.
-Kurucular veya yönetim kurulunca kurumsal kimliğe uygun ortak inanç ve değerler oluşturulur.
-Bu çalışmalarda ve kurumsal kimliğin sağlanmasında en büyük pay ve sorumluluk yönetim kademesine düşer.
Kurumsallaşma aşamasının tamamlanmasını müteakip sürekli gelişme safhası başlar. Bu akış değişime ayak uyduran dönen bir çark gibidir. Kurumsallaşma ve gelişme birbirinden ayrılmaz değerlerdir. işletmeler bu akış süresince her seferinde yeni hedefler belirler ve ona koşar. Her yeni hedef şirkete yeni değer ve bir ivme kazandıracağından kurumsallaşma da pekişir ve giderek sağlamlaşır. Kurumsallaşma bir şirkette yönetim gücü ve seviyesidir. Kalitedir. itibarlıktır. Güvenilirliktir. Şeffaflıktır. Kurumun kültürüdür. Sınırsız müşteri memnuniyetidir. Bir davranış ve yaşam biçimidir. Yönetim kurulunun ve üst yönetimin ön yüzüdür. Penceresidir. Giydiği elbisesidir. ~http://www.agdem.com/inde...n-tanriyar&Itemid=158~
-Amaçların ve stratejik hedeflerin tespit edilmesi ve personeli tarafından anlaşılması,
-Faaliyetlerine uygun organizasyonel yapısının kurulması,
-Verimliliğin ve sorumluluklara bağlılığın artırılması,
-Bütün proseslerde katılımcılığın teşvik edilmesi,tabana yayılması
-iş tanımlarının hazırlanması, ve sorumlu personelin bilgilendirilmesi,
-iş akışlarının, ilgili prosedür ve talimatların hazırlanması
-Kariyer planlamasının yapılması ve performans yönetim sisteminin kurulması,
-Şirket içi eğitimlerin yapılması gibi çalışmalarla bir kurumsal kimlik oluşturulur.
-Kurucular veya yönetim kurulunca kurumsal kimliğe uygun ortak inanç ve değerler oluşturulur.
-Bu çalışmalarda ve kurumsal kimliğin sağlanmasında en büyük pay ve sorumluluk yönetim kademesine düşer.
Kurumsallaşma aşamasının tamamlanmasını müteakip sürekli gelişme safhası başlar. Bu akış değişime ayak uyduran dönen bir çark gibidir. Kurumsallaşma ve gelişme birbirinden ayrılmaz değerlerdir. işletmeler bu akış süresince her seferinde yeni hedefler belirler ve ona koşar. Her yeni hedef şirkete yeni değer ve bir ivme kazandıracağından kurumsallaşma da pekişir ve giderek sağlamlaşır. Kurumsallaşma bir şirkette yönetim gücü ve seviyesidir. Kalitedir. itibarlıktır. Güvenilirliktir. Şeffaflıktır. Kurumun kültürüdür. Sınırsız müşteri memnuniyetidir. Bir davranış ve yaşam biçimidir. Yönetim kurulunun ve üst yönetimin ön yüzüdür. Penceresidir. Giydiği elbisesidir. ~http://www.agdem.com/inde...n-tanriyar&Itemid=158~
modern kurumların inşası, sanayileşme sonrasında şehirli ve eğitimli nüfuzun artmasıyla hristiyan avrupa kıtasıyla başladı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar