bugün
- queen feristah9
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek8
- işiniz gücünüz yok mu11
- açık oylayan favlayan msj atan nickaltı giren kız5
- gocu43
- insanları imcitmeyi havalı bir şey sanan ibneler6
- bir bela geliyor29
- ölümden korkuyor musunuz5
- sözlükte en çok sevdiğiniz olay4
- gecenin şarkısı16
- fusya semsiyeli yabanci20
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- bi bitmediniz amk diyip çinlilere tokatla dalmak3
- sözlüğün insanı dertlendirmesi5
- gece gece eski başlıkları uplamak2
- aşkın metafiziğinde toki kurasının önemi3
- dizi izlemek4
- düğününde piste çıkıp kant tan bahseden felsefeci2
- yağmurda ıslanınca murat kekilli ye benzeyen kız2
- bilin bakalım ben kimin fakesiyim6
- halil güneşli karizması4
- uludağ sözlük evreni8
- izmirbeyefendisi'nin şemsiyeli olması6
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek2
- kimseyle dertleşememek4
- ilk kez böyle hissediyorum3
- heyt bea gocu mu5
- diablo 42
- açık oylanınca vakko'dan gelinlik modeli göndermek2
- uludağ itiraf13
- özlenen kişiyi rüyada görmek4
- geceleri gelen acaba mal mıyım hissi4
- mazotun yarım litresi 50 tl24
- arkadaşlar çok kırıcısınız6
- kendin hakkında bir entry bırak9
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya14
- 195 kaslı pilot14
- ametist moru2
- sözlüğün en bebiş yazarı2
- bak seri eksicim sana iki çift lafım var2
- sözlüğün kırbacı5
- apo'nun villası11
- ben sana ne yaptım2
- hasan atilla uğur14
- bir erkeği kibarca reddetmenin yolları2
- bebişim diye hitap eden erkek2
- başlık silebilme yetkisi3
- ktç'nin şemsiyeli olması4
- gocu'nun şemsiyeli olması4
- donald trump'un türk askerini övmesi10
Gemiye yüklenilen bir malın teslim alındığını gösteren ,gönderenin ve alıcının adlarının yazılı olduğu hukuki belgedir.Malın alıcısına genellikle önceden gönderilen bu belge , alıcının mal üzerindeki mülkiyet hakkını gösterir.Alıcı ,bu belge olmaksızın malları teslim alamaz.
ingilizcesi bill of lading'dir. gerekli evraklar kısmına B/L yazılarak belirtilir.
eğer tahsilat akreditif yoluyla yapılacaksa,muhabir bankaya teslim edilmesinin akabinde paranın hesabınıza yatırılmasını sağlayan değerli bir evraktır.
deniz veya okyanus konşimentosu genellikle 3 orjinal ve 3 cirolanamaz kopya şeklinde düzenlenir. ciro ile devredilebilen bir taşıma senedidir.
kullandığımız çoğu denizcilik teriminin olduğu gibi italyanca kökenli kelimedir.
"conoscimento"'dur aslı. denizcilikte kullanılan anlamının yanı sıra bununla alakalı olarak tanıma ve teyit anlamları vardır. zira "conoscere" kökünden türemiştir ki bu da tanıma teyyid anlamındadır. aslı ise çoğu italyanca kelimenin olduğu gibi latincedir: co (edattır kendisi) + gnescere (tanımak)
saygılar.
"conoscimento"'dur aslı. denizcilikte kullanılan anlamının yanı sıra bununla alakalı olarak tanıma ve teyit anlamları vardır. zira "conoscere" kökünden türemiştir ki bu da tanıma teyyid anlamındadır. aslı ise çoğu italyanca kelimenin olduğu gibi latincedir: co (edattır kendisi) + gnescere (tanımak)
saygılar.
Satıcının verdiği talimata istinaden nakliyeci firma tarafından tanzim edilen malın yüklendiğini gösterir önemli bir belgedir. Alıcı adına tanzim edildiği takdirde, alıcı firma mal bedelini ödemeksizin malı gümrükten çekebilir, muhabir banka adına tanzim edildiğinde ise alıcı ancak bedelini bankasına ödediği takdirde B/L'e sahip olur ve malını gümrükten çekebilir.
vizelere ve finallere çalışırken, hep bir futbolcu ismini hatırlatmış enterasan isimli belge.
yükün deniz yolu ve gemi ile taşınmak üzere teslim alındığını ve varma limanında hak sahibi kişiye aynen teslim edileceğine ilişkin bir taahhüdü içeren, yükü temsil eden, taşıyan veya onun adına kaptan, acenta tarafından düzenlenen kıymetli bir evraktır.
deniz ticaretinde alıcının mal üzerindeki mülkiyet hakkını gösteren belgedir.
ülkemizin nacizene bankalarının, gerizekalı çalışanları sayesinde kafayı yemenize neden oldurabilecek bir belgedir.
ingilizcesi consignment note'dur. kısacası malın bileti diyebiliriz. nasıl ki bizler bilet alıyoruz bir yerden bir yere gitmek için, aynı şekilde malın da bir bileti vardır ve bu da konşimentodur.
Amazon ve alibaba üzerinden ihracat yapan firmalarda herkesin ağzından her an duyabileceğiniz intırneyşınıl evrak.
"Konşimento basıldı, konşimento basıldı" diyorlar. En sonunda isyan ettim konşimentonun anasını s.kem dedim.
"Konşimento basıldı, konşimento basıldı" diyorlar. En sonunda isyan ettim konşimentonun anasını s.kem dedim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar