bugün
- fatih tekke5
- yolcu ettiğin kişinin ardından küçük su dökmek3
- sözlüğün en güzel 100 kadını3
- saatte 100 km hızla gidip 100 km yol alamamak3
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması2
- sözlüğün en sevilen yazarı30
- isviçre alplerinde leğenle kaymak3
- gocu4
- fenerbahçe vs galatasaray21
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı49
- mucize beklemek2
- kelle paça4
- toplu taşımada tanımadığın birinin omzuna uyumak2
- dambılları el bombası gibi sağa sola atmak2
- sözlüğün kepengini kaldırırken düşünülen3
- erdoğan'a makarna için oy verildiğini sanan tip4
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- kadınlar yüzünden sözlüğün bu halde olması10
- ateistlerin yaşama amacı24
- güne bir şiir bırak5
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- kürtler eşcinseller solcular ve afyonlular6
- teröriste sövmek artık yasak23
- apo idam edilmeli12
- birinin omzuna dokunup kadeh tokuşturmak2
- bazı kızların çok güzel olması2
- 2027 sözlük kuralları5
- yeter ulan artık19
- yazın bitiyor olması4
- cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon11
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi19
- velvet17
- sözlükle ilgili endişeler6
- sözlüğe küsmek15
- sarapci koala54
- fenerbahçe25
- tarihin en kötü lyonu14
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri8
- 27 ağustos 2026 ferencvaros trabzonspor maçı6
- apoya küfür edince sinirlenen akpliler ve mhpliler11
- öfke6
- fenerbahçe lyon maçında atıp tutan yazarlar16
- kıskanılan nickler4
- gta 65
- saraca'nın şeklinin ve tipinin değişmesi7
- özür dilemeyi bilmek2
- bir kızın kucağınıza oturması6
- hemcinsinde çekici bulduğun detaylar3
- islam barış dinidir43
- gayler5
kolumuza bacagımıza surdukten sonra üfleyip serinlemeye çalıştığımız hede höde.
pe re ja 'dır.
kokusu kabustur. alerjiniz varsa, bayılmadan önce kolonya sürmeyin alerjim var demeye çalışırsınız. otobüste uzun yolculuklarsa... acaba şunlardan üç tane atsam nolur ki diye şiş, sulanmış gözlerle antihistaminiklere bakarsınız.
limonlusu makbuldür.
bayramlarda erkek çocuklarının kafasına sürülür, kızlar de "ihihi" şeklinde gülerek hoşlandığı çocukları belli ederler. yerim sizi be.
bayramlarda erkek çocuklarının kafasına sürülür, kızlar de "ihihi" şeklinde gülerek hoşlandığı çocukları belli ederler. yerim sizi be.
almancada kölnisch wasser (köln suyu) olarak bilinen ve ismini şehrin ingilizce adı olan cologne'den alan ferahlatıcı sıvı.300 yıl önce kölnde yaşayan johann maria farina tarafından icat edilmiş. farina limon, portakal, mandalina, greyfurt, bergamot, misket limonu ve sedir ağacının yağları ile bazı bitkileri karıştırarak hazırladığı parfüme yaşadığı şehre atıfta bulunarak "eau de cologne","köln suyu" ya da bildiğimiz adıyla kolonya adını vermiş.
günümüzde kullanılan kolonyanın ise orijinal kolonya ile fazla bir ilgisi yokmuş. alman deutsche welle radyosunun haberine göre johann maria farinanın dükkanında hala sır gibi saklanan tarife göre kolonya üretiliyor. kolonyanın mucidi farina'nın torunu kolonyanın sırrını nasıl sakladıklarını deutsche welleye şu şekilde anlatmış: "bu bir sır ve en önemli sırlarımızdan biri. ancak bu sırrı saklamak düşündüğünüzden daha kolay. alt karışımları hazırlatıp, bunları kendiniz birbirleriyle karıştırdığınızda;alt karışımları hazırlayan insanların ortaya çıkan kompozisyon hakkında hiçbir fikirleri olmuyor
günümüzde kullanılan kolonyanın ise orijinal kolonya ile fazla bir ilgisi yokmuş. alman deutsche welle radyosunun haberine göre johann maria farinanın dükkanında hala sır gibi saklanan tarife göre kolonya üretiliyor. kolonyanın mucidi farina'nın torunu kolonyanın sırrını nasıl sakladıklarını deutsche welleye şu şekilde anlatmış: "bu bir sır ve en önemli sırlarımızdan biri. ancak bu sırrı saklamak düşündüğünüzden daha kolay. alt karışımları hazırlatıp, bunları kendiniz birbirleriyle karıştırdığınızda;alt karışımları hazırlayan insanların ortaya çıkan kompozisyon hakkında hiçbir fikirleri olmuyor
yazın terli vücuda dökülünce fena ferahlık duygusu yaşatan limon esansıdır.
Ağır koku.
Dezenfekte etmek için kullanıyorum ben alkol bittiğinde.
Doğru, yanlış bilmiyorum yalnız...
Dezenfekte etmek için kullanıyorum ben alkol bittiğinde.
Doğru, yanlış bilmiyorum yalnız...
Kolonya ismini ilk üretildiği almayanın köln şehirinden almıştır. Bizim kullandığımız limonlu ve tütün aromalı esanslar gerÇek kolonya değildir. GerÇeği kölnde kolonyanın ilk üretildiği şehirde satılmaktadır.
bir çılgınlık yapmak için git yarana dök. o acı varya insanı rahatlatır.
almanyada üretilmiştir ve köln suyu anlamına gelir.
Askerde yasaktır.
bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezidir. misafire ilk ikramdır.
ayılana gazoz bayılana limonda bahsi geçen limonun karşılığıdır.
kafa yapan güzel kokulu bir sıvı.
Bağımlısıyım.
Not:içmiyorum, kokluyorum sadece.
Not:içmiyorum, kokluyorum sadece.
en sevdiğim kokular bütünüdür.
rebul.
rebul.
içinde koku verici madde olarak limon, lavanta, turunç çiçeği vb. yağı bulunan, hafif kokulu tuvalet ispirtosudur.
ismi köln şehrinden geliyor.(cologna)
Elden kokusu bir turlu gitmiyor.
erkek adam kolonya kokar tabi kaliteli olacak.
En sevdiğim türü tütünlüsü olan koku veren bir sıvı.
Evet tütün kolonyası seviyorum. Evet ben bir dedeyim.
Evet tütün kolonyası seviyorum. Evet ben bir dedeyim.
limonlusu ve lavantalısı hariç her türlüsünün müptelası olduğum keskin kokulu sıvı. genzi sızlatması, o eldeki minik yaraları yakması... anlayamazsınız...
lavantalısı bildiğin deterjan kokusu. favorim rebul jasmine ve selin ardıç. iyi aklıma geldi yine boca edeyim elime boynuma. kullandıkça Emekli yaşlı teyze hissediyorum. huzur bee.
lavantalısı bildiğin deterjan kokusu. favorim rebul jasmine ve selin ardıç. iyi aklıma geldi yine boca edeyim elime boynuma. kullandıkça Emekli yaşlı teyze hissediyorum. huzur bee.
ingiliz kolonilerinden oluşan ve pasifik okyanusunda yer alan bir ülke.
90 lı yıllarda eczanelerde böyle kocaman cam kavanozlarda olurdu da, insanlar evdeki küçük şişelerini getirirdi, el pompasıyla onlara doldurulurdu.
Hatırlayanlar anladı.
Hatırlayanlar anladı.
Gündemdeki Haberler