bugün
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı24
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- cem yılmaz'ın kalp krizi geçirmesi3
- salih mirzabeyoğlu4
- birader bay beyler3
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması4
- insanların kötü olması3
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi19
- futbol11
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- ben geldim naneler8
- sözlük yazarlarının nahları9
- hayatı dar eden aile4
- rafael leao31
- advntst2
- menzil cemaati ne üretiyor7
- antipanik12
- kendin hakkında bir gerçek bırak3
- anna faris2
- aleksey batrakov9
- kıza aşık oldum ne yapacağım3
- melih gökçek6
- ahlakçılık3
- sarapci koala72
- gece gece incir yemek3
- bundesliga2
- para harcamayı sever misiniz6
- almanya3
- bir şey soracağım5
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- kişiyi değiştiren şeyler2
- victor osimhen3
- 30 ağustos zafer bayramı2
- galatasaray8
- uyumayın konuşalım3
- arkadaşlar hesabı silicem14
- s'i l v'e r m'i s t4
- osuruk kokusu3
- fenerbahçe23
- tai lung36
- gerçek cin musallatı belirtileri3
- gece geç saatte ışığı yanan evler6
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- günün sözü24
- arkadaşlar sıkıldım3
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- velvet23
- eninde sonunda eski nickine dönen yazarlar3
- ak partililerin anayasayı değiştirmeye çalışması5
olması beklenirken olmayan bir olay için kullanılan kaderci anlayışa sahip insan cümlesi. Oysa ne umutlar vardı içimizde. Kısmet değilmiş.
bir düş gördüm..hayır uyurken değil..gözlerim apaçıkken. çok zamandır uyku nedir unutmuşken..içimde birşeyler kaybolup giderken... güneş suratımın tam ortasına vurdu.
gözlerim kamaştı...yağmur yağıyordu...insanlar mutsuz kalabalıklar mangası gibi oradan oraya koşuştururken, nerden çıkmıştı bu güneş?
afalladım..baktım herkes aynı..her şey aynı..güneş sadece, benim suratımda bir iz bırakmak istiyordu...bir şeyler mi değişecekti benim bu grinin en orospu tonunda seyreden hayatımda...
umutlandım..insan işte...hıyarlık bedava.."bu kaçıncı umutlanış olum" diye kendime sormadım...sadece umutlandım..umudu andım... bir sigara çıkardım ezik büzük paketten..kibriti çaktım..suratımın ortasına vuran yalancı güneş kayboldu..bir nefes çektim sigaradan...kısmet değilmiş dedim...
gözlerim kamaştı...yağmur yağıyordu...insanlar mutsuz kalabalıklar mangası gibi oradan oraya koşuştururken, nerden çıkmıştı bu güneş?
afalladım..baktım herkes aynı..her şey aynı..güneş sadece, benim suratımda bir iz bırakmak istiyordu...bir şeyler mi değişecekti benim bu grinin en orospu tonunda seyreden hayatımda...
umutlandım..insan işte...hıyarlık bedava.."bu kaçıncı umutlanış olum" diye kendime sormadım...sadece umutlandım..umudu andım... bir sigara çıkardım ezik büzük paketten..kibriti çaktım..suratımın ortasına vuran yalancı güneş kayboldu..bir nefes çektim sigaradan...kısmet değilmiş dedim...
(bkz: hayırlısı neyse o olsun)
anne: oglum ablan aramadı mı seni ya.. cok geç kaldı yaa , baban da birazdan gelir..
zırrrrrrr
anne: hah geldi heralde.. bak bakim kapıya..
cocuk kapıya bakar..
anne: kimmiş oglum.. geldi mi ablan ??
cocuk: yok anne , kısmet değilmiş.. babam geldi..
anne: baban mı ?!? (içinden) kısmet değilmiş kısmetim.. dayagı gene yedin bu akşam..
zırrrrrrr
anne: hah geldi heralde.. bak bakim kapıya..
cocuk kapıya bakar..
anne: kimmiş oglum.. geldi mi ablan ??
cocuk: yok anne , kısmet değilmiş.. babam geldi..
anne: baban mı ?!? (içinden) kısmet değilmiş kısmetim.. dayagı gene yedin bu akşam..
züğürt tesellisi.
bir vazgeciş bahanesi.başarılamayan,kavuşulamayan,ulaşılamayan herşeye takılan kulptur bu laf,uyuz olurum,ezik bir avunma cümlesi işte.insanın icindeki azmi isteği siler süpürür afiyetle yer.kanmayalım kandırmayalım.
bazı şeyler öyle olduğu için öyle olmuştur. bunu kabul etmek, buna göre düşünmek. olan şey bir tanedir, sonuçları vardır. olabileceklerse binlercedir, sonuçları yoktur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar