bugün

toplumların genel normlarını, özelliklerini yansıtan kahramanlardan bir tanesidir. bu yönde türk topraklarında az olanlardandır da. sıska ve güçsüz oluşuna karşın; "padişah" kızını ister vede alır. kendisi: saçsız, fersizdir ancak; parlak zeka sahibidir, ve kötü yürekli kahramanları alt eder. esasen keloğlan prototipi; elinde zekası dışında herhangi bir vasfi kalmayan köylüye arketiplik eder. hünkar kızına aşık olmak ise; halkın devlet ve saray içerisi efradını dürüst ve halkbilir olduğunu düşünmeleri ile örtüştürülebilir.
ABD´de de var bundan. Johnny Sins diyolar ona.
animasyon çizgi dizidir. Yapımcıları animax'tır.
büyüyünce brazzers'taki kel adam olmuştur.
(bkz: nordin amrabat)
(bkz: keloğlan filmleri)
oha erotik filmleri mi varmış dediğimdir.saf ve masum duygularla izlerdik zamanında.
ilk aklıma gelen annesinin yaptıgı tarhana çorbası .
(bkz: turkuaz patlıcan)
(bkz: eren kazım akay)

benim aslım var;
başım parlak aynadan.
derken halim masaldır misalden
keloğlan, tam keloğlan

bende tertip, ilim peşpeşe,
derdim durmaz, depreşe.
bu ne lanet bulmaca, bir yandan
gönüldendi sözü,
padişahın kızı bir yandan

benim aslım var;
başım parlak aynadan.
derken halim masaldır misalden
nasıl olmuş bilmeden,
anlıyamadan tam,
arzuhalim aşka düşmüş aradan

rivayet, o yol geçer bir handan
yola tırmandım,
hana yollandım o yandan

bende tertip, ilim peşpeşe,
derdim durmaz, depreşe
bu ne lanet bulmaca, bir yandan.
gönüldendi sözü,
padişahın kızı bir yandan.

benim aslım var;
başım parlak aynadan.
keloğlan, tam keloğlan.

yola tırmandım,
hana yollandım o yandan.
hana yollandım, neye ağlandım
açıl susam açıl,
gayrı ters duran halim aynıdır;

keloğlan, tam keloğlan.
filmlerinden tek hatırladığım bir-kaç laf vardır. artık tekerleme mi desek?... onu da tam hatırlayabiliyorsam eğer...

kavun değil kelektir...
fistan değil yelektir...
eğer tacı ararsan!... en adi bir köpektir!...
hızlı gazeteci'nin en dikkat çekici maceralarından biri. milletvekili seçildiğinde mecliste yan gelip yatmak yerine gerektiğinde partisindeki güç odakları ile bile çelişmek pahasına halkın çıkarlarını ve demokrasiyi savunmaya yönelik çaba içine giren ve bu çabasıyla dikkat çekip yükselişe geçen genç bir politikacının mücadelesini ve yurdumuz şartlarında karşılaştığı engelleri konu alıyor.
hayatımın en önemli figürlerinden biridir. Yalnız bu figürleşme süreci çocukluk dönemimden ziyade, gençlik yıllarıma denk gelmiştir(20'li yaşlar). Nedenini şöyle açıklayayım; gözlerinden ateş çıkaramamasına, uçamamasına, bir vuruşta 50 kişiyi devirememesine, binadan binaya atlayamamasına rağmen bir kahramandır. Benim gibi, beceriksiz, yeteneksiz ama bir şekilde kazanabilen bir kahraman
oda arkadaşlarımın şuan izleyip nostalji yaptıkları film.
sesleri duyuyorum sadece, ama görüntüler zihnimde. kaç kez izlemişsem artık küçükken..
Her daim ayar vermeyi kendine düstur edinmiş film kahramanı.
aslında Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı erotik filmlerde rol almıştır.

https://twitter.com/satra...47392?ref_src=twsrc%5Etfw
Birçok masalın birinci kahramanı olan “Keloğlan”, başında saçı olmadığından dolayı bu adı almıştır. Genellikle hayatta yaşlı ve dul anasından başka kimsesi olmayan, doğuştan kel, fakir bir delikanlı olarak anlatılır fakat bazı masallara kardeşleri vardır. Eğer masalda Keloğlan’ın kardeşleri varsa Keloğlan en küçükleridir ve kendisinden “deli oğlan” olarak bahsedilir.[4] Birkaç masalda Keloğlan’ın babasından da bahsedilmiştir.

Keloğlan çoğu masalın sonunda padişahın kızıyla evlenir. Keloğlanın evli biri olarak anlatıldığı masallar da vardır. Hatta kimi masallarda üç hanımla evlidir; kimisinde ise ilk eşi öldükten sonra ikincisi ile evlenir.[4]

Keloğlan masallarda baş düşmanı olan Köse ile veya dev, peri, padişah, vezir, kadı, Yahudi, cimri gibi düşmanlarla mücadelelere girişir; aklını kullanarak, bazen de hileye başvurarak zafere ulaşır. Kimi masallarda şansının yaver gitmesiyle, kimi masallarda da olağanüstü yardımcılar veya tesadüflerle aynı sonuca ulaşır.[4] Kendisine kötülük yapanları mutlaka cezalandırır. Aslan, balık, kuş, özellikle de Zümrüdü anka kuşu gibi hayvanlarla cinler, periler ve bunların hediye ettiği sihirli objeler bazı maceralarında Keloğlan’a yardımcı olur.

Keloğlan, masallarda yerine göre hem olumlu hem de olumsuz yanları ile yer alır. Keloğlanın olumlu özellikleri; akıllı, cesur, gözü pek, kendine güvenen, korku bilmez, mücadeleci, muktedir, saf, temiz, başarılı, iyiliksever, güler yüzlü olmasıdır. Otoritenin karşısında halkı temsil eder. Haksızlığa, adaletsizliğe, zorbaya, kötülüğe karşı mücadele eder.

Bazı masallarda Keloğlan, başta kurnazlık, düzenbazlık ve hilebazlık olmak üzere, kötü kalplilik, kabalık, acımasızlık, insanlara acı çektirmekten zevk alma, uykuculuk, tembellik gibi olumsuz özellikleri ile ön plana çıkarılır.[4] Toplumdaki yanlışları, tuhaf ve eğlendirici şeyleri görebilme ve gösterebilme yeteneği onun önemli bir özelliğidir.

vikipedi-alıntı
jenerik müziği kafama takılmış olan.
görsel
Çocukken en sevdiğim keloğlan masalı; padişahın üç kızından en küçüğüne nasıl biriyle evlenmek istediğini sorduğunda genç ve yakışıklı biriyle cevabını alınca çok içerleyip, kızına ceza olsun diye ülkenin en tembel, en işe yaramaz genci olarak bilinen keloğlanı bulduğu masaldı. *
harika bir içerik buldum sözlük insanları. müthiş bir sosyolojik tespit:

https://sinematikyesilcam...oglu-keloglan-kelesoglan/

Dadaloğlu’yu, Köroğlu’yu, Karaoğlan’ı hepsini çok severim… Ancak Keloğlan’ı bir ayrı severim! Zira o, çok yakışıklı değildir, çok kuvvetli değildir, kat’iyyen yanılmayan bir süper ego ise hiç değildir! O, ortalamanın altında bir yakışıklılığa sahip, ortalamanın altında bir ekonomik duruma haiz, yeri gelince aldatılan sakar bir köylüdür… işte ben bu yüzden onu daha çok seviyorum! Çünkü Keloğlan tabuları yıkıyor. Bizden çirkin ve fakir olanlar da kahraman olup, padişahın kızını alabiliyormuş dedirtiyor insana… Kılda keramet arayan içi boş beyinlerin sahiplerine de harikulade bir ders veriyor bu kahraman.
https://m.youtube.com/watch?v=yg6blw2kKgU
görsel

Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun 1928 yılında eski yazı ile yayınlanan Keloğlan Kitabının kapağı.
görsel
bu serinin bir çok filmi , animasyonu yapılmıştır ama tartışmasız en iyisi 1971 yapımı olan ilk filmdir. keloğlanın hani şu Padişahın kızı Aykızı iyileştirdiği filmdir.

https://www.imdb.com/title/tt0279173/
hızlı gazeteci'nin en akılda kalıcı maceralarından biri. siyaseti gerçekten ülkesine hizmet amaçlı yapmaya çalışan genç ve idealist bir politikacının yalnız ve güzel ülkemde yaşadığı süreçleri konu alıyor.