bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak7
- hiçbir servet zamanı satın alamaz12
- çalışmak özgürlük müdür5
- cıvık çift5
- sebahattin şirin14
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- blackberry7
- sözlükte kadın yazar olması5
- bu saatte yemek yemek4
- çerçeve yasa23
- canınız sıkılınca ne yapıyorsunuz4
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları4
- arkadaşlar ben şişman miyim4
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- beşer esad kardeşi ve kuzeninin ölüm cezası3
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı7
- tenis oynayan erkek4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- mony tontana3
- kalp krizi8
- apo piçtir piç kalacak12
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- vize dolandırıcılarına 6 ilde operasyon2
- su tabancasından su içen çocuk4
- ekşi sözlük referans18
- sözlüğün kapanması4
- anın görüntüsü15
- renault 92
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- romelu lukaku7
- profilini gizli tutma nedeni9
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- dümbük2
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- burçlara inanmak3
- türk milletine kurulan pusu7
- eski türkiye5
- havanın bir milyon derece olması2
- sanayi devrimi olmayaydı daha iyiydi aga2
- nokia 32102
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- evleneceği kadının geçmişini merak etmeyen erkek2
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- mel melin palavra sıkması7
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
Herman Melville'nin Dost Ve iletişim Yayınlarından çıkmış olan kitabı. Borges kitabın önsözünde " evrenin gündelik ironilerinden biri olan gerçek faydasızlığı gösteren üzücü ve gerçek bir kitap" demiştir.
calısmamayı, okumamayı, yapmamayı tercih eden karizmatik karakter bartleby'inin aslında "yasamamayı" tercih etmesini anlatır.
calısmamayı, okumamayı, yapmamayı tercih eden karizmatik karakter bartleby'inin aslında "yasamamayı" tercih etmesini anlatır.
"Katip Bartleby" için pasif direnişin güçlü bir betimlemesi ya da bir başkaldırı diyebiliriz."Yapmamayı "tercih eden karizmatik karakterdir.
gerçekten okunması gerken kitaplar listesinde mutlaka ve mutlaka bulunması gereken bir kitap.
herman melville'yi bu kitap ile tanıdım. kitap geniş kapsamlı bir sosyal analiz. sosyal sınıflar hakkında çok şey yazıyor ancak öyle açık açık değil. okudukça pay çıkarıyorsunuz, okudukça pay çıkarıyorsunuz. ve sürekli yazara katılıyorsunuz. öyleki yüzyıl öncesinden bu yazarın günümüzü görmesi ayrı bir başarıdır.
içerikten çok fazla bahsetmeyeceğim ama adaletsizliklere, günümüz insanına, oluşan düzene ve bunun gibi bdaha birçok konuya çok az dahil olsa sitemi olan birileri varsa, kesinlikle alıp okumalı.
kalemi sağlam yazar herman melville'in inanılmaz eserinin ismidir. bartleby ana karakter gibi gözüksede hikayede bir ana karakter yoktur. okudukça fark edeceğiniz en çarpıcı detaylardan birisi de budur.
herman melville'yi bu kitap ile tanıdım. kitap geniş kapsamlı bir sosyal analiz. sosyal sınıflar hakkında çok şey yazıyor ancak öyle açık açık değil. okudukça pay çıkarıyorsunuz, okudukça pay çıkarıyorsunuz. ve sürekli yazara katılıyorsunuz. öyleki yüzyıl öncesinden bu yazarın günümüzü görmesi ayrı bir başarıdır.
içerikten çok fazla bahsetmeyeceğim ama adaletsizliklere, günümüz insanına, oluşan düzene ve bunun gibi bdaha birçok konuya çok az dahil olsa sitemi olan birileri varsa, kesinlikle alıp okumalı.
kalemi sağlam yazar herman melville'in inanılmaz eserinin ismidir. bartleby ana karakter gibi gözüksede hikayede bir ana karakter yoktur. okudukça fark edeceğiniz en çarpıcı detaylardan birisi de budur.
beni çok daraltmış, anlamlı fakat oldukça sıkıcı bir kitap (bkz: bartleby the scrivener)
pasif direnişin en kaliteli örneği aynı zamanda mükemmel bir regresyon.
i would prefer not to do!
i would prefer not to do!
Herman merville'nin okunması gereken mükemmel kitaplarından biridir.
28.11.2016 da istanbul kadıköy de tiyatro oyunu vardir. Lakin gidemeyeceğine ayrıca üzülmekteyim.
28.11.2016 da istanbul kadıköy de tiyatro oyunu vardir. Lakin gidemeyeceğine ayrıca üzülmekteyim.
On birinci nesil comar.
Anlamiyorum boyle adamlarin sozlukte isi ne?
ins tez vakte silik olur da kurtuluruz. Evet.
Anlamiyorum boyle adamlarin sozlukte isi ne?
ins tez vakte silik olur da kurtuluruz. Evet.
çomar yazar. umarım silik yer.
aktroll değildir.
troll olmaması beni korkutuyor zaten.
troll olmaması beni korkutuyor zaten.
Kafayı muhasebecilere takmış yazar. Kendisi olamamış galiba ama yeniden üniversiteye yazılıp muhasebe bölümünü seçip o meslekten olabilir. Okumanın yaşı olmaz.
akp fanı çomar kardeşimiz.
sevilecek bir adamdır. nedense okurken bana zebercet i hatırlattı benzedikleri için değil taban tabana zıt oldukları için yine zebercet e bilendim ve bartleby e karşı da sevgi ve merhametle dolup taştım.
hermann merville in neredeyse yazmamayı tercih ettiği bir kitap bu çok kısa ama çok yıkıcı.
hermann merville in neredeyse yazmamayı tercih ettiği bir kitap bu çok kısa ama çok yıkıcı.
Nerede bu hıyar? Radarımdaydı yıllar önce. Evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar