bugün
- kadınların yüzlerine sürekli bir şeyler sürmesi6
- her haltı atatürkçü olanlar yiyor11
- demet evgar5
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor4
- türkiye abd maçı saat 5 te trt 1 de2
- araplar puta taparken türkler tek tanrıya inanırdı2
- am okşama4
- vajinizm3
- hızlı para kazanmanın yolları12
- curaçao fildişi sahili maçı saat 23 te trt spor da2
- türk kızı egosu6
- türkiye abd maçını izleyecek misiniz8
- şu an ihtiyacım var dediğin şey3
- yazarların imza parfümleri14
- türk erkeği egosu4
- imdat arkadaşlar4
- evde kaş bıyık alımı2
- omuzda teyp ile dolaşılan karanlık yıllar2
- akla gelen her başlığı açamamak2
- m uludagsozluk com da görsel yüklenmeme sorunu4
- mehdi hayatta ama herkes tanımıyor7
- kürt mimarisi2
- güzel huylu kezo4
- erkekler neden az yaşar10
- fesli kadir'e üstat diyen islamcı2
- evlenmeden önce karıyı ekspertize sokmak3
- milletin anasına küfretmek2
- akp'ye katılan belediye başkanları11
- saygıdeğer birader yazarlar5
- futbol fanatiklerinin birer aptal olması4
- zaman baba zaman anne zaman çocuk3
- tramer kaydı olan kız4
- bir insanı sevmek12
- 2026 dünya kupası22
- uranyum ve roket2
- pkk nasıl biter5
- yobazla muhafazakar arasındaki fark3
- mutluluğun fark edilmemesi9
- biat kültürü3
- dünya11
- 24 haziran 2026 venezuela depremi7
- çırılçıplak şekilde ağlayarak ana haber seyretmek5
- magnum yemenin lüks sayıldığı yıllar5
- al kardeşim elimi verdim sana2
- futbol17
- halil ergün2
- yaratıcı çıkma teklifleri4
- kıskanmak7
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı13
- fakirin sevmesi hak mıdır13
Herman Melville'nin Dost Ve iletişim Yayınlarından çıkmış olan kitabı. Borges kitabın önsözünde " evrenin gündelik ironilerinden biri olan gerçek faydasızlığı gösteren üzücü ve gerçek bir kitap" demiştir.
calısmamayı, okumamayı, yapmamayı tercih eden karizmatik karakter bartleby'inin aslında "yasamamayı" tercih etmesini anlatır.
calısmamayı, okumamayı, yapmamayı tercih eden karizmatik karakter bartleby'inin aslında "yasamamayı" tercih etmesini anlatır.
"Katip Bartleby" için pasif direnişin güçlü bir betimlemesi ya da bir başkaldırı diyebiliriz."Yapmamayı "tercih eden karizmatik karakterdir.
gerçekten okunması gerken kitaplar listesinde mutlaka ve mutlaka bulunması gereken bir kitap.
herman melville'yi bu kitap ile tanıdım. kitap geniş kapsamlı bir sosyal analiz. sosyal sınıflar hakkında çok şey yazıyor ancak öyle açık açık değil. okudukça pay çıkarıyorsunuz, okudukça pay çıkarıyorsunuz. ve sürekli yazara katılıyorsunuz. öyleki yüzyıl öncesinden bu yazarın günümüzü görmesi ayrı bir başarıdır.
içerikten çok fazla bahsetmeyeceğim ama adaletsizliklere, günümüz insanına, oluşan düzene ve bunun gibi bdaha birçok konuya çok az dahil olsa sitemi olan birileri varsa, kesinlikle alıp okumalı.
kalemi sağlam yazar herman melville'in inanılmaz eserinin ismidir. bartleby ana karakter gibi gözüksede hikayede bir ana karakter yoktur. okudukça fark edeceğiniz en çarpıcı detaylardan birisi de budur.
herman melville'yi bu kitap ile tanıdım. kitap geniş kapsamlı bir sosyal analiz. sosyal sınıflar hakkında çok şey yazıyor ancak öyle açık açık değil. okudukça pay çıkarıyorsunuz, okudukça pay çıkarıyorsunuz. ve sürekli yazara katılıyorsunuz. öyleki yüzyıl öncesinden bu yazarın günümüzü görmesi ayrı bir başarıdır.
içerikten çok fazla bahsetmeyeceğim ama adaletsizliklere, günümüz insanına, oluşan düzene ve bunun gibi bdaha birçok konuya çok az dahil olsa sitemi olan birileri varsa, kesinlikle alıp okumalı.
kalemi sağlam yazar herman melville'in inanılmaz eserinin ismidir. bartleby ana karakter gibi gözüksede hikayede bir ana karakter yoktur. okudukça fark edeceğiniz en çarpıcı detaylardan birisi de budur.
beni çok daraltmış, anlamlı fakat oldukça sıkıcı bir kitap (bkz: bartleby the scrivener)
pasif direnişin en kaliteli örneği aynı zamanda mükemmel bir regresyon.
i would prefer not to do!
i would prefer not to do!
Herman merville'nin okunması gereken mükemmel kitaplarından biridir.
28.11.2016 da istanbul kadıköy de tiyatro oyunu vardir. Lakin gidemeyeceğine ayrıca üzülmekteyim.
28.11.2016 da istanbul kadıköy de tiyatro oyunu vardir. Lakin gidemeyeceğine ayrıca üzülmekteyim.
On birinci nesil comar.
Anlamiyorum boyle adamlarin sozlukte isi ne?
ins tez vakte silik olur da kurtuluruz. Evet.
Anlamiyorum boyle adamlarin sozlukte isi ne?
ins tez vakte silik olur da kurtuluruz. Evet.
çomar yazar. umarım silik yer.
aktroll değildir.
troll olmaması beni korkutuyor zaten.
troll olmaması beni korkutuyor zaten.
Kafayı muhasebecilere takmış yazar. Kendisi olamamış galiba ama yeniden üniversiteye yazılıp muhasebe bölümünü seçip o meslekten olabilir. Okumanın yaşı olmaz.
akp fanı çomar kardeşimiz.
sevilecek bir adamdır. nedense okurken bana zebercet i hatırlattı benzedikleri için değil taban tabana zıt oldukları için yine zebercet e bilendim ve bartleby e karşı da sevgi ve merhametle dolup taştım.
hermann merville in neredeyse yazmamayı tercih ettiği bir kitap bu çok kısa ama çok yıkıcı.
hermann merville in neredeyse yazmamayı tercih ettiği bir kitap bu çok kısa ama çok yıkıcı.
Nerede bu hıyar? Radarımdaydı yıllar önce. Evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar