bugün
- 186 boyundaki erkek19
- kabak yemeği vs hamburger8
- bursalı erkekler9
- istanbullu erkekler5
- erzincanlı erkekler6
- tavuk döner ısmarlayan erkek6
- kürt erkek5
- sivaslı yiğidolar6
- bu sözlükte beni herkes tanır17
- sözlük yönetimine bir teşekkür2
- alevi erkek5
- şehir şehir dolaşıp koca arayan tip3
- seat leon fr3
- cezayir erkekği4
- sözlük kızlarının artık yemek pişirmemesi sorunu4
- adıyamanlı erkekler5
- ahmet sezer bey9
- yazarların lahmacun yeme rekorları2
- gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır9
- çirkin erkeklerdeki kadın düşmanlığı2
- 32 yaşına girmek12
- din tartışması7
- sözlükteki birader adı altındaki masonik yapılanma7
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- izmirli kızlar4
- antalyalı erkekler4
- g'i l d'e d l'i l y20
- nervio'ya aşık olmak5
- gocu27
- zengin olsanız ne yapardınız9
- geceye bir tavsiye bırak3
- nervionun merak ettiği yazar19
- ben uyuyorum arkadaşlar sevdiğim yazar uyudu da2
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı16
- ben ahbap derneğine güveniyorum4
- kadının kadından hoşlanması3
- ilk buluşmada hesabı kim öder7
- büyük bir pipiye sahip olmak4
- terlik giyen erkek5
- norveçte bok olsam9
- en büyük korkunuz4
- erdoğan ın dünya lideri olması3
- abla deme lazım olur3
- sinirli kadını sakinleştirmek17
- ideal erkek boyunun 1 84 olması3
- tek celsede 40 midye dolma yiyemeyen kız2
- doların düşmesi3
- türkiye de üniversite diplomasının değersizleşmesi5
- rte'nin fethettiği topraklar6
- yalnizca deli yalnizca sair21
görsel
Kanal Riva olarak bilinen Riva Deresi projesi için düğmeye basıldı. 29 kilometrelik dere yatağında yapılacak çalışmalar için ÇED başvurusu yapıldı.
Sözcü'den ismail Şahin'in haberine göre,Beykoz Belediyesi, istanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne 'Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği ile Kentsel Tasarım Projesi' için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu.
Riva, Paşamandıra, Göllü, Bozhane, Öyümce, ishaklı ve Cumhuriyet mahallelerinden geçen Riva Deresi üzerinde hayata geçirilecek proje kamuoyunda Kanal Riva olarak biliniyor.
Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, proje kapsamında 29.4 kilometrelik dere yatağı ıslahı gerçekleştirilecek.
Bununla birlikte proje kapsamında mesire alanları, yürüyüş alanları, ekolojik tarım merkezleri, piknik alanları, spor ve sağlıklı yaşam merkezleri, ağaçlandırma ve peyzaj merkezleri, rekreasyon alanları, çocuk oyun alanları, tekne yanaşma yerleri ve seyir teraslarını kapsayan temalı parklar oluşturulacak.
Proje kapsamında yapılacak dere ıslah ve temalı park çalışmalarını kapsayan ve Riva Deresi sağ ve sol sahili içine alacak şekilde belirlenen proje alanı 6 milyon 147 bin metrekare.
Maliyeti 63 milyon 231 bin lira
Proje içerisinde toplam 3 milyon 272 milyon metrekarelik alanda temalı park çalışması yapılacak ve 11 adet tekne park ve yanaşma alanı inşa edilecek.
Beş yılda inşa edilecek projenin maliyeti 63 milyon 231 bin lira olarak belirlendi.
Proje kapsamında dere ıslahı ve temalı park alanı olarak kullanılacak alanların büyük bir kısmı tapulu arsa ve tarım niteliğinde alanlardan oluşuyor. Geriye kalan kısmı ise Hazine'ye ait çayır ve ormanlık alan niteliğinde.
▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎
Kaynak: sputniknews.
Kanal Riva olarak bilinen Riva Deresi projesi için düğmeye basıldı. 29 kilometrelik dere yatağında yapılacak çalışmalar için ÇED başvurusu yapıldı.
Sözcü'den ismail Şahin'in haberine göre,Beykoz Belediyesi, istanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne 'Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği ile Kentsel Tasarım Projesi' için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu.
Riva, Paşamandıra, Göllü, Bozhane, Öyümce, ishaklı ve Cumhuriyet mahallelerinden geçen Riva Deresi üzerinde hayata geçirilecek proje kamuoyunda Kanal Riva olarak biliniyor.
Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, proje kapsamında 29.4 kilometrelik dere yatağı ıslahı gerçekleştirilecek.
Bununla birlikte proje kapsamında mesire alanları, yürüyüş alanları, ekolojik tarım merkezleri, piknik alanları, spor ve sağlıklı yaşam merkezleri, ağaçlandırma ve peyzaj merkezleri, rekreasyon alanları, çocuk oyun alanları, tekne yanaşma yerleri ve seyir teraslarını kapsayan temalı parklar oluşturulacak.
Proje kapsamında yapılacak dere ıslah ve temalı park çalışmalarını kapsayan ve Riva Deresi sağ ve sol sahili içine alacak şekilde belirlenen proje alanı 6 milyon 147 bin metrekare.
Maliyeti 63 milyon 231 bin lira
Proje içerisinde toplam 3 milyon 272 milyon metrekarelik alanda temalı park çalışması yapılacak ve 11 adet tekne park ve yanaşma alanı inşa edilecek.
Beş yılda inşa edilecek projenin maliyeti 63 milyon 231 bin lira olarak belirlendi.
Proje kapsamında dere ıslahı ve temalı park alanı olarak kullanılacak alanların büyük bir kısmı tapulu arsa ve tarım niteliğinde alanlardan oluşuyor. Geriye kalan kısmı ise Hazine'ye ait çayır ve ormanlık alan niteliğinde.
▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎
Kaynak: sputniknews.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar