gülayın enfes yorumladıgı bir sarkıdır,enstrümental versiyonu yıllar boyu tayfun talipoglu ile bam teli programının fon müzigi olarak kullanılmıstır.
yedi karanfil'den de dinlenmelidir.
herkesin mutlaka dinlediği bir mazlum çimen bestesidir. acıklı haberlerin fon müziği olarak kullanılır çoğu zaman. istiklal caddesinin değişmez müziklerindendi. ama en çarpıcı yorumunu gülay yapmıştır. bir şarkıyı on kez üstüste dinlersen ve her onundada boğazında yanma hissediyorsan iyi şarkıdır. dinleyiniz, dinletiniz.
murat göğebakan denen bağırtı hadisesini ve kolpa sözlerini konu dışı tutarak, orijinal sözleriyle en güzel yorumlayan kişi -ki bu sözlerin yazarıdır aynı zamanda- yasemin göksu'dur. murat göğebakan bu sözleri kullanamamıştır çünkü teklif edilen paraya rağmen yasemin göksu izin vermemiştir, içinden kopardığı bu sözleri kendisine terk etmeye.
kalsın geride bu aşk anma adımı
eğdirme başımı yar
sana ben kendim kurban edeyim
mal etme özümü
sevdamı sineme gömüp gideyim

beden ayazda karda
yürek ağrıda harda
ah tam da gelmişken sevdalı baharda
olur mu bu veda
bilmez bi vefa

sönsün ateşim
ele yak aşk odumu
savur at külümü
yellere karışır tufan edeyim
sürmeden yüzümü ben sana
uzaktan iman edeyim

beden ayazda karda
yürek ağrıda harda
olur mu bu veda
bilmez bi vefa.
gülay'ın sesi ile birleşince, dinlendiğinde tüyleri diken diken edebilen, sanatçının damlalar 2 albümünde yer alan şarkıdır. içinizi yakar.
Suavi'ninde seslendirdiği şarkı.
suavi' den dinlediğimde beni bitiren bir şarkıdır. bir söyler ki...

olur mu bu veda
köprüler albümünde de yer alan enstrümantal müthiş güzel bir parçadır. iç titretir, yıkar geçer insanı adeta.
© copyright 2005 - 2026