bugün

quiz
/273
özlenen şehirdir.
izmir milliyetçiliğini bir kenara bırakırsak; izmir'de doğup büyümüş, tatlı / acı anılarını bu şehirle paylaşmış birinin kordon'da çimlere yayılmayı, bostanlı sahilinde dolaşmayı, karşıyaka'dan alsancak'a vapurla geçmeyi özlemesinden doğal bir durum yoktur.
en büyük hayalim....en çok istediğim şey.sadece bir kez gitmek nasip oldu fakat dönerken ağlamıştım.türkiyenin en güzel en romantik,en otantik şehri.şehrin merkezinde bulunan saat kulesi en eski saat kululerindenmiş.avrupalılar örnek alıyormuş
dört senemin geçtiği şehir. istanbul dan sonra insana sıkıcı gelir bu şehir bir iki günde şehirde ki önemli yerleri gezip görebilirsiniz. alsancak, kordon, karşıyaka, güzelyalı'dan ibarettir. ayrıca izmirlilerin mısıra darı; simite gevrek demeleriyle övünmeleri de inanılmaz saçmadır.
emekli yatağı olan, kafa dinlemeyi sevenler için,sakinliği sevenler için ve ayrıca denizi,güneşi sevenler için güzel bir şehir.en güzel ilçesi karşıyaka'dır.kendim orda yaşıyorum diye yazmadım gerçeğide budur.sloganımız da vardır kaf-kaf-kaf-sin-sin-sin-kaf-sin-kaf-sin-kaf.bize 35,5 derler izmir'li olarak görmezler.izmirin en holigarşik taraftarları burada yaşar belkide türkiye'nin.
bugün 30 dereceyi aşan bunaltıcı sıcaklardan sonra akşama doğru yağmur yağarak bi güzel serinletmiş, etrafa toprak kokusu yaymış şehrim.
kalabalıklarını tanıdığım en güleryüzlü, en sıcak, en dönüp rahatça yardım isteyebileceğin insanların oluşturduğu şehrimizdir.
1 yıl istanbul, 3 yıl bursa'da yaşadıktan sonra, ki bursa'yı çok severim, bir kez daha anladım ki, türkiye'nin en güzel, en demokratik, en güzel insanlarına ev sahipliği yapan şehri. en yaşanılası şehri... para, kariyer, vesaire bir yere kadar. mutlu hisettiğin yerde yaşayacaksın...
zira hayatta mastercard'ın alamayacağı şeyler de var; izmir'de yaşamak gibi.
an itibariyle bünyemize hücum eden cehennem sıcağıyla şimdiden böyleyse yaz nasıl geçecek diye kara kara düşündürten memleketim. neyse ki foça diye bir yer var.
türkiye'nin başkenti olması gereken güzel şehir.
kordon'uyla karşıyaka'sıyla bostanlı sahil'i, güler yüzlü, çağdaş, hoşgörülü, neşeli insanlarıyla kendine aşık eden, ''izmir mi? yok yæ o kadar da güzel değil'' diyenlerin bile her daim gözünde tüten, bir garip büyülü şehir, memleketim.
karşıyaka, boyoz ! daha ne olsun..ee hadi kızları da güzel bilinen bişi hak yemeyelim.
kadifekalesinden uzak durulması gereken şehir.**
kürtlerin gelip içine ettiği şehir.

halbuki izmir son kalemizdi el değmemiş, dokunulmamış...
birilerinin huzurunu kaçırmaya çalıştığı yer.

siirt olaylarından sonra olması düşündürücü.
artık seri katili vardır.
doğduğum, büyüdüğüm, 21 senedir yaşadığım, bundan sonra da ömrümü geçirmek istediğim ve son canımı vermek istediğim güzel şehrim. memleketimin her yeri cennet tabii orası ayrı ama ilk gözağrısı farklı olur ya o mesele.
seri katilin eşgali ve kimliği öğle saatlerinde tespit edilmiş ilimizdir. yakalanması an meselesidir.
yaşamak ve yaşlanmak istediğim şehirdir, en azından emeklilik planlarımızı yaparken yerleşmeyi düşündüğümüz iller arasında 1. sıradadır. sadece şehir değil insanları açısından da yaşanılası şehirdir. ama deformasyona uğratılmaya çalışılmaktadır.
eşi benzeri olmayan bir şehir.
yok böyle bir güzellik.
(bkz: izmirli olmaktan gurur duyuyorum)
(bkz: bornova)
(bkz: karşıyaka)
muhtemelen göçle izmire gelmiş bir denyo tarafından işlenen cinayetlerle gündemde olan güzel şehrim.
cennettir, allah ayrımasın beni izmirimden.
şu sıralar arka arkaya cinayetlerin işlendiği ilimiz.
aynı yerde 3 cinayet olmuş ilimiz. allah sabır versin diyelim. umarım hemen katili yakalarlar.
aşık olunan şehir, özlenen şehir....
bir kere gidilip ısınılamadan dönülse de denizinden havasından suyundan herşeyinden fazla bahsedilip, hayranlıkla anlatılınca kişide geçmişi silip baştan alıp tekrar gidip görme isteği uyandıran, buralı olup da bozkırın ortasında yaşamaya alışmanın zor olduğunu gördüğüm, güzel şehir.
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com