bugün

Boşluk hissi. Bende de oluyor arasıra. Ekonomik sebepler harici intiharların hepsi psikolojiktir. Bu psikolojik sebeplerden bazıları yalnızlık, terkedilmişlik, sevilmeme, her şeyin boş gelmesi ve şu sıralar benim de muzdarip olduğum hayattan tad alamamak. Hiçbişeyin yokken her şeyinin olmasını istersin. Her şeyin olunca da hayattan tad alamıyorsun. Böyle de tuhaf bir yer bu dünya. Napcan. Neyse ki inançlı biriyim. O yüzden inşallah intihar etmeden hayırlı bir ölüm bekliyorum.
ey sözlük yazarları: asla ve kat'a burada insan yaşamının son bulmasının nedenleri üzerine ahkam kesmeyin. bu iş profesyonellerin sahasıdır, bu sahayı derhal terkedin ve bir daha da ayak basmayın.
"yani efendim, hayat...
ve bütün bu ihtimalat."
Yaşanabilme ihtimali olan herhangi bir şeyin o yaşanılabilirlik sürecine giderken çekilen acılar göz önünde tutularak değmez kalması durumu. Bir çok sebepten bir tanesidir.
kendini sabote etmek. bunu sürdürürken biraz da bataktan çıkmaya çalışmak ama bu sabotajı durdurmamak. insanın devreleri arasındaki bağlantının bir aşınmayla böyle böyle sona erdiği/düşünülen bir noktaya gelinmesi.

toplu intiharlar varken malum sizin gibi intiharın ana sebebi diye başlık açanlar bir de swh
Kişiyi derinden etkileyen artık mücadele edemediği bir olayla ya da olaylar bütünüyle karşılaşması. Mücadeleden yorulduğu an bir kurtuluş kapısı aramak sonucu gerçekleşen eylem. Kimsesiz, umutsuz, çaresiz en önemlisi de yorulmuşluk.
Bence umudunu kaybettiğin anda başlat intihar düşüncesi. Hiçbir şeyin anlamı kalmamıştır. Önce anlam biter, sonra umut. Bence en ızdırap vereni ise intiharın dinen yasak olduğuna inanan ama intihar da etmek isteyen kişilerin yaşadıklarıdır. iki duvara çarpıp dururlar. Bir yandan dayanılmazdır dünya yaşamı bir yandan günah işlemekten korkar. Aslında bu korku bile insanı yaşama bağlar. Çünkü ölümü seçenlerin ve intihar edenlerin pratikte bir engelleyicisi kalmamıştır. intiharı yasak kılmış inançların temel mantığı da budur aslında; tüm duygular körelmiş olsa da korkma duygusunu hep diri tutmak. insanların ceplerindeki anlamlar bitince, zombileşmeye başlarlar. Her şey otomatikleşir. işte bu döngüyü ancak ve ancak baskın duygular kırabilir; ceza işlemekten korkmak gibi...

insan ölmek ister ama günah işlemekten korkar. insan yaşamaktan korkar ve ölmek ister ama günah işlemekten korkar. insan yine korkar ve ölümü seçer ama yine günah işlemekten korkar...

Bu sarmal halinde devam eder. Ta ki; biri galip gelene kadar.
sosyal medya 1. sırada.
ikincisi ise ekonomik sıkıntılar. neden sosyal medya insanlar intagramda milleti görüyor benim neyim eksik filan. batıyorlar.
umudun bitmesi.
Yaşamak ve hayata bağlanmak için artık bir sebep bulamamak gelir. Ne güzel bir aile ne hayal edilen bir iş ne de yanında sevdiklerin vardır. Tükenmektir, artık katlanamamak ve usanmaktır. Zaten sonunda ölüp gideceğiz en azından benim seçimimle olsun diye düşünürsün.

Sonra dünyayı ve yaratışılı da bir sorguladığında evrende acının hakim olduğunu fark ettiğinde... Ve dünyaya istemeden geldiğini hatırladığında seni hayata bağlayan din engeli de kalkmış olur.

En temeli umudun tükenmesidir ama. Umut olduğu sürece bahaneler üretir ve bir şekilde yaşarsın.
Zihin ve ruh çatışmasından kaynaklıdır. Olay gerçekleşmişse zihin galip gelmiştir. Tüm hastalıkların sebebi zihindir. intiharı da bir hastalık olarak görüyorum evet. Zihni yani belleği harekete geçiren olgu nesneldir. Yani beş duyu organımıza dokunan nesnelerdir. intihara sebep olan zihinin geçmişte ya da gelecekte yolculuk edip olayları an’a taşımasıdır. Sağlıklı bir zihin için farkındalık duygusunu arttırmak gerekir, vesselam.
~~ intihar etmek isteyen kim ? Kimsin sen ?
(bkz: )
görsel
tabii ki akabe

insanı delirtiyor.
şeytan.
ciddi anlamda intihara teşebbüs etmiş ancak bir şekilde hayatta kalmış kişiler dışında cevabı bilinemeyecek bir soru.
Demircinin canı Demirden Berk Gerek.
Iman eksikligi basta gelir
Kendimden yola cikcak olursak simdiye kadar 1000 kere intihar dusunmus birisiyim ama bünu uygulamaya goturmediysem kabir ve cehenmem azabı korkusudur cunki derim kendime daha su dunyadaki ufacik sorunlara acılara dayanamiosun o ateşe nasil dayancaksın imanlı insan kolay kolay intihar edemez oldunde basina nelerin gelceni cok iyi bilir
Tabi butun neden bu degil imanli olup intihar edende oluyor illaki
Psikolojik sorunlar istedi hayati yasayamamak sevgilisinden ayrilmak işinde başarılı olamamak yada batırmak kumar borcu gecim sikintisi bir çok etken var.
Çoğu vakada yaşanılan çevre birinci sebeptir, kişi çaresiz hisseder ve idraki de bozulmaya başlar.
ikinci büyük sebep kötü sağlık durumudur, yine ağır bir çaresizlik duygusu ve ölmek için acele etmek...
Üçüncü en büyük neden madde kullanımı ve idrak bozukluğu..
Dördüncü sebep medya.

Toplumlarda sansür varken bu kadar intihar vakası yoktu arkadaşlar, sansür çok da kötü bir şey değildir, birinci çare adımı sansürdür.
ikinci adım bireysel bazda sağlam bir inanç sistemi inşa edilmesine çalışmaktır ve çeşitli ritüellerle gün içinde bu inancın beslenmesidir. Namaz bunun için ideal bir yöntemdir.
Üçüncü adım kendine yardım eden insanın başkalarına yardım etmesine izin vermektir. (arada çıkabilecek zararlı tipler için bkz:sansür ve kontrol)
Ümidini kaybetmek.
Kaldırılamayan travmalar.
imansızlık..
mental olarak yalnız ve amaçsız hissetmek.
intiharın sayısız nedeni olabilir. inanç sahibi inancını kaybeder, işkolik işsiz kalır, seven ihanete uğrar vs. hayatında bir yön olup bunu kaybetmek denebilir genel olarak. asıl önemli olan intihar nedeni değil zamanıdır. kimileri duygusal birikim sonucu anlık gaza gelir, pişman olur vazgeçmek ister kimisi kurtulur, kimisi için çok geçtir kurtarılamaz. kimileri içinse bu bir hissizlik anıdır. sahip olduğu bütün sevinci, hüzünü, sorunları hatta en temel korkuları bile kaybolur. o an bir yetişkini bile ağlatacak acı hafif bir rüzgardan farksız olur. bütün bunları hissizlik sanır insanlar aslında bu göz ardı etmektir. bunların ötesine bakıp reddetmektir dünyayı ve kendini sırf anlık bir düşünme fırsatı için. dünya susar, sanki herşey o an o kararı bekliyormuş gibi. ondan sonrası hayırlısı.
(bkz: ya ne olacağdı)
Genetik yatkinlik kullanilan ilaçlarin yan etkileri ve psikolojik hastaliklar.
Aslında bedensel bir ölüm isteği değildir zihindekileri öldürme isteğidir.