bugün
- gecenin şarkısı10
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- yazarların buluşmak istediği yazar12
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- gelecekteki sevgiliye söylenecek şeyler3
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak10
- insanlar değişmez4
- ölmek istemek ama ölememek5
- bol tereyağlı iskender5
- chatgpt ile dertleşmek7
- boyumun 2 cm kısalması28
- gece açlığı6
- bende eksik olan ne diye düşünmek5
- tutunamayanlar8
- kızlar bakar mısınız13
- anasonlu nargile4
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- saat dokuzu beş geçe atam dolmabahçe de2
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- flörtöz erkek iticiliği5
- islamda namaz yoktur13
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek3
- zengin erkek vs fakir kız3
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- chatgptyle dertleşmenin artık cidden yapılması3
- bir gay yakışıklı bir erkeği nasıl tavlayabilir2
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- ben üşümem2
- deli benim2
- inanmak teslimiyetçi bi külte tabi olmak değildir2
- rakı3
- cumartesi gecesi erken uyuyan insan3
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- placebo konserinde bayilmak2
- kendi kendine nazar değdirmek3
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri4
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- gece gündüz acı çekmek2
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
yaşamanın anlamını çözememiş ya da yaşadıkların bunalmış bir yazarın uzun süredir beyininde dolaşıp duran fikirdir.
halbuki biraz cesaret çözecek herşeyi. sonrası müthiş bir yokluk ve huzur.
halbuki biraz cesaret çözecek herşeyi. sonrası müthiş bir yokluk ve huzur.
ümidini kaybetmiş her insanın düşündüğüdür intihar.
boktan bir düzen, saçma fikirler, iğrenç eylemler, ihtiyaci sevgiler, hayali aşklar, karşılıksız sevdalar, zamanına uygun olmayan bir düşünce şekli, gereksiz tok insanlarla birlikte aç insanlar, sokak köpekleri ve savaşlar... say say bitmez efendim. ama gandhi'nin de dediği gibi, kötü insan çok bu dünyada ama kötü insanlar yalnızca temiz denize düşen bir toz parçası gibidir, ne kadar olursa olsun kirletmeye yetmez denizi...
bir de tanrı inancı vardır tabi, engelleyen intiharı. düşünen bir insan da, tanrıyı bulandır. intihar fikrini aklından atandır. çünkü yasaktır.
boktan bir düzen, saçma fikirler, iğrenç eylemler, ihtiyaci sevgiler, hayali aşklar, karşılıksız sevdalar, zamanına uygun olmayan bir düşünce şekli, gereksiz tok insanlarla birlikte aç insanlar, sokak köpekleri ve savaşlar... say say bitmez efendim. ama gandhi'nin de dediği gibi, kötü insan çok bu dünyada ama kötü insanlar yalnızca temiz denize düşen bir toz parçası gibidir, ne kadar olursa olsun kirletmeye yetmez denizi...
bir de tanrı inancı vardır tabi, engelleyen intiharı. düşünen bir insan da, tanrıyı bulandır. intihar fikrini aklından atandır. çünkü yasaktır.
depresyon olayının ilerlediği ve artık tedavi edilmesi gerektiği noktadır.
insanın hayatını kendi elleriyle sonlandırma fikridir. kimi yakınını kaybeder kimi iflas eder kimi kanser vs bir hastalığa yakalanır ve bu durumla yüzyüze kalır... toplumlarda intihar edenlere yada intihar etme girişiminde bulunanlara yakın çevresi mantıklı bir iş yapmadığını söyler durur. ama olay mantıktan öte patolojik bir durumdur. nasıl sinüzit olan birine sen neden sinüzit oldun buna hakkın yok denemeyeceği gibi neden intihar ettin denmez. bu arada şunu söyleyeyim ben hiç intihar tecrübem olmadı. sadece olaya objektif yaklaşmaya çalışıyorum.ama depresif bir kişiliğim olduğunu söyleyebilirim. herneyse. devam edelim.
insanların yüzeysel fikirleriyle sadece hayat yaşamaya değer,herşey senin elinde demesi, intihar eden biri için hiçbir şey ifade etmeyebilir.hastaya yapılan bu söylemler bilimsellikten uzak, sadece ve sadece kişinin kendi fikridir.
bugün pisayada onlarca kişisel gelişim kitapları var. hepsi aynı b*kun laciverti. kendi yaşantısında birtakım şeyler belki elde etmiş kişiler okuyuculara neler yapması gerektiğini, ne yaparsa daha mutlu olacağını, daha fazla başarı ve para için hangi yolları izlemesi gerektiğini söylüyor. iyi de biz senin banka hesabını görmedik, mutluluk testi sonuçlarını da görmedik. 5 para etmeyen bi kitap yazmışsın. nasıl inanalım biz sana... tamam hadi inandık güvendik sana. senin karşına çıkan faktörler ve fırsatlar bizim karşımıza çıkabileceğinin garantisini verebilir misin?
dediğim gibi bu tamamen patolojik bir durum ve bu tür konulara sertifika seminer vs yetmez. ancak bu işin okulunu okumuş aklı başında bireyler bu tür durumlara bilimsel bir şekilde yaklaşarak müdahale edebilir.
insanların yüzeysel fikirleriyle sadece hayat yaşamaya değer,herşey senin elinde demesi, intihar eden biri için hiçbir şey ifade etmeyebilir.hastaya yapılan bu söylemler bilimsellikten uzak, sadece ve sadece kişinin kendi fikridir.
bugün pisayada onlarca kişisel gelişim kitapları var. hepsi aynı b*kun laciverti. kendi yaşantısında birtakım şeyler belki elde etmiş kişiler okuyuculara neler yapması gerektiğini, ne yaparsa daha mutlu olacağını, daha fazla başarı ve para için hangi yolları izlemesi gerektiğini söylüyor. iyi de biz senin banka hesabını görmedik, mutluluk testi sonuçlarını da görmedik. 5 para etmeyen bi kitap yazmışsın. nasıl inanalım biz sana... tamam hadi inandık güvendik sana. senin karşına çıkan faktörler ve fırsatlar bizim karşımıza çıkabileceğinin garantisini verebilir misin?
dediğim gibi bu tamamen patolojik bir durum ve bu tür konulara sertifika seminer vs yetmez. ancak bu işin okulunu okumuş aklı başında bireyler bu tür durumlara bilimsel bir şekilde yaklaşarak müdahale edebilir.
Çeşit çeşit durumlardan dolayı insanlar bu fikir içinde kalmıştır.bir çoğu intihar etmiştir.bazıları ise bir uzmana danışmıştır.parasal sorunlar,aile sorunları,sağlık vs neden olur genelde. Yaşamktan bıktığımız için daha fazla yaşamak istemeyiz sorunlar üst üste gelmiştir ve tek kurtuluş ölümdür.Halbuki hayatta ölümden başka herşeye çare var ve intihar yerine sorunlara direnmeliyiz.
belki insanların yüzde 90'ının bir şekilde aklından geçmiş fikirdir. depresif, mutsuz ve değersiz hissetmenin sonucu oluşur. ama herkes tek ve değerlidir, intihar fikri de saçmalıktan başka bir şey değildir.
insanların kendi ölümlerine kendilerinin karar vermesi gerektiğinin kanısındayım. intihar bir haktır.
çaresizliğin geldiği son noktadır.
(bkz: Genç Werther in acıları)
Sadece canım isteyince ölmek elimde olduğu için yaşıyorum intihar fikri olmasa kendimi çoktan öldürmüş olurdum.
Güncel Önemli Başlıklar