bugün
- en lezzetli balık15
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı12
- karşı cinsteki en itici özellik12
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin10
- how'i met your mother marshall5
- ben geldim naneler13
- yeni biriyle nerede tanışılır8
- ayakkabının ayağa vurmasının oluşturduğu durum10
- sahibinin sesi ile okunan cümleler8
- online listesindeki sıralama mantığı9
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat11
- karması eksi olan yazarların adam gibi adam olması8
- online listesi neden kaldırıldı10
- size takılan lakaplar7
- mansur yavaş14
- kabul görmüş fikirlere itiraz etmek6
- gocu33
- sorunlarını sevişerek çözen çiftler6
- başta hak verilen sonradan eksilenen yazılar6
- yerinde olmak istenen dizi karakterleri4
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız5
- 30 yaşına gelince erkeklerin patates olması11
- en son neye çok üzüldünüz12
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tevrat geleceği dogru tahmin etti5
- inci sözlük8
- bik bik vs sarapci koala hatayi4
- hintli kızların dayanılmaz çekiciliği7
- ağlamamak için kendini zor tutmak4
- game of thrones taki kerhaneci21
- kafayı yememek için ne yapıyorsunuz9
- chp'nin ankara'yı da kaybetmesi7
- karması 4000'in altında olan yazarlar4
- true nickli yazar22
- başkent istanbul olsun11
- b c d y z i4
- sevmediğin biriyle sevişmek3
- arkadaşlar5
- hristiyan düşüncesinin yönettiği dünya6
- mamudo gurban niye doğdun9
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği10
- tai lung vs gocu22
- insanların sizden uzak durması7
- 40 yaşına gelince kadınların kartlaşması7
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın4
- uludağ sözlük halısaha turnuvası3
- jeffrey dahmer vs nuri alço2
- iş yerindeki orospu çocukları8
- ismet kalk çay koy kanka3
- karton toplarken cin musallat olması5
yaklaşık 6 senedir internetin hemen her nimetinden yararlanmış biri olarak söylüyorum. bitti. artık internet devri kapandı. benim için artık arada bir, bir konuyu araştırabileceğim mekan haline geldi. yedik içtik eğlendik üzüldük saçmaladık ağladık bu oluşumla. hayatımıza etti afedersiniz. ama artık bitmiştir. artık internet benim sahibim değildir. çünkü burada durdukça daha her şeyin ne kadar yalanlaşabileceğini görüyorum ve artık gora filminde de olduğu gibi: "dünyalılardan tiskiniyorum". internet ve onun getirdiği sahtelikten tiksiniyorum. çok iyi arkadaşlıklar edindim reel hayatta da görüştüğüm, çok kötü düşmanlarım da oldu yalandan. bir dünya çizdik ve onu yaşadık hiç bıkmadan usanmadan.
şimdi beni okuyan herkese bir iz bırakmak istiyorum. acılarımı sevinçlerimi bu tarz platformlarda sıkça paylaşmış biri olarak şunu söyleyebilirim, interneti hayatınız yapmayın. zaten iletişimin teknoloji haricinde sıfır olduğu bir dünyada, o dünyadan daha da fazla kopmayın. arkadaşlarım.. beni dinleyin. artık siz de değişin. soyun elbiselerinizi. yaşama çıplak çıkın. gözlüksüz bakın ona. bir monitörün arkasından izlemeyin akan dünyayı. dışarı çıkın.. arkadaşlarınızla msn de değil sahilde temiz havayı burnunuza çekerek konuşun. hadi kendinize bir iyilik yapın, ve bundan sonra kalan ömrünüzü internet başında değil, gerçek dünyada geçirin. torunlarınıza anlatacağınız anılar biriktirin. şayet torunuma ben sözlükte şunları yazdım böyle oldu bunu dedim şu oldu rivayetinde konuşmayı istemem. ben torunuma dünyaya adım attım, dünyayı güzelleştirmek için daha çok okudum, daha çok bilinçlendim, daha iyi arkadaşlarım oldu, her sene bir fidan ektim; büyüyüp ağaç olması için demek isterim. ben torunuma güzel anılar biriktirmek isterim anlatacak. dünya yıkılırken onu bir ekran karşısında oturup izledim demek istemem. bakın yunanistan'daki olaylara.. bir çokcuk öldü, tüm ülke baş kaldırdı. bakın türkiye'ye, binlerce onbinlerce çocuk öldü. hangimiz baş kaldırdık??
neden gerçek duyguları yaşamak varken internetin sahteliğine ve gizemine bu kadaar kapıldık? şart mıydı insanı kendi doğal ortamında yaşamak varken gidip olmadığı halini izleyip de saçmalamak? şart mıydı sanki? hadi kendinize bir iyilik yapın ve çıkın dışarıya.. dünyada neleroluyor bir de çıplak gözlerinizle bakın. sahte savaşımlara girmeyi bırakın. sahte kavgaları. sahte sevmeleri. sahte dostlukları.
kendinize iyi bakın. ben gidiyorum. ben yaşamaya gidiyorum. ben nefes almaya gidiyorum. ben iyi bir insan olmaya gidiyorum. ben duyarlı olmaya gidiyorum. ben hiç tanımadığım insanlarla olmak yerine tanıdığım ve tanıyabildiğim insanlarla zamanımı harcamaya gidiyorum. ben annemle daha çok vakit geçirmeye gidiyorum. ben okuluma gidiyorum. ben derslerime internet olmadan çalışmaya gidiyorum, kütüphanenin o büyül raflarında gezinmeye gidiyorum. ben tozlu dünyanın tozunu yutmaya gidiyorum. ve ben artık bu yalanın içinde yokum. hoşçakalın.
şimdi beni okuyan herkese bir iz bırakmak istiyorum. acılarımı sevinçlerimi bu tarz platformlarda sıkça paylaşmış biri olarak şunu söyleyebilirim, interneti hayatınız yapmayın. zaten iletişimin teknoloji haricinde sıfır olduğu bir dünyada, o dünyadan daha da fazla kopmayın. arkadaşlarım.. beni dinleyin. artık siz de değişin. soyun elbiselerinizi. yaşama çıplak çıkın. gözlüksüz bakın ona. bir monitörün arkasından izlemeyin akan dünyayı. dışarı çıkın.. arkadaşlarınızla msn de değil sahilde temiz havayı burnunuza çekerek konuşun. hadi kendinize bir iyilik yapın, ve bundan sonra kalan ömrünüzü internet başında değil, gerçek dünyada geçirin. torunlarınıza anlatacağınız anılar biriktirin. şayet torunuma ben sözlükte şunları yazdım böyle oldu bunu dedim şu oldu rivayetinde konuşmayı istemem. ben torunuma dünyaya adım attım, dünyayı güzelleştirmek için daha çok okudum, daha çok bilinçlendim, daha iyi arkadaşlarım oldu, her sene bir fidan ektim; büyüyüp ağaç olması için demek isterim. ben torunuma güzel anılar biriktirmek isterim anlatacak. dünya yıkılırken onu bir ekran karşısında oturup izledim demek istemem. bakın yunanistan'daki olaylara.. bir çokcuk öldü, tüm ülke baş kaldırdı. bakın türkiye'ye, binlerce onbinlerce çocuk öldü. hangimiz baş kaldırdık??
neden gerçek duyguları yaşamak varken internetin sahteliğine ve gizemine bu kadaar kapıldık? şart mıydı insanı kendi doğal ortamında yaşamak varken gidip olmadığı halini izleyip de saçmalamak? şart mıydı sanki? hadi kendinize bir iyilik yapın ve çıkın dışarıya.. dünyada neleroluyor bir de çıplak gözlerinizle bakın. sahte savaşımlara girmeyi bırakın. sahte kavgaları. sahte sevmeleri. sahte dostlukları.
kendinize iyi bakın. ben gidiyorum. ben yaşamaya gidiyorum. ben nefes almaya gidiyorum. ben iyi bir insan olmaya gidiyorum. ben duyarlı olmaya gidiyorum. ben hiç tanımadığım insanlarla olmak yerine tanıdığım ve tanıyabildiğim insanlarla zamanımı harcamaya gidiyorum. ben annemle daha çok vakit geçirmeye gidiyorum. ben okuluma gidiyorum. ben derslerime internet olmadan çalışmaya gidiyorum, kütüphanenin o büyül raflarında gezinmeye gidiyorum. ben tozlu dünyanın tozunu yutmaya gidiyorum. ve ben artık bu yalanın içinde yokum. hoşçakalın.
(bkz: never say never)
israil in savaşa veda etmesi gibi kimseyi inandırmayan söz. varsa böyle bir delikanlı alnından öpmek lazım.
(bkz: silahlara veda)
ölen kişiye mahsus birşey.
troll kardeşlerimiz için okulun başlangıcı demektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar