bugün
- merfulu gitmesin kampanyası13
- nervio moderatör olsun kampanyası9
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki6
- gammazların tarafsız olması gerekliliği10
- öykü serter6
- kızların kıvırcık saçlı erkeklere olan zaafı5
- arkadaşlar bu arada ben de gammazım4
- hatırladığınız en eski anı5
- cuheyman el uteybi4
- ismet gürbüz5
- arabayı yavaş süren tipler10
- arkadaşlar moderatör oluyorum5
- erkek karısına itaat etmelidir3
- beni seven yazarlar6
- gammazlar adam mıdır sorunsalı3
- iltifat mı hakaret mi belli olmayan kelimeler5
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay12
- yakışıklı erkeklerin gay olması8
- tahsildaroglu peyniri3
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor7
- queen feristah9
- 20 ağustosta boşalma davam var3
- winrar vs zip vs 7z2
- zam var diye gece benzinciye gitmek6
- kız nick altı meriçleri2
- 60 yıllık ömrümün kalması4
- apoya küfür edince kuduran kürtçü2
- uludağ sözlük için öneriler6
- altın gibi ağır2
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor14
- liseden arkadaşlar4
- maykıl2
- online yazarlar neden yazmıyor11
- sarhoşken sokak hayvanlarıyla arkadaşlık etmek4
- limonata2
- true çaylak olsun kampanyası13
- tamer karadağlı4
- arkadan yanaşıp selektör yapan it10
- tarık tarcan5
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj9
- arkadaşlar düzeldi mi2
- nutuk'un özel olmayan baskısı3
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite13
- sözlük içi konularda başlık açamamak2
- iranın bir türlü barış anlaşmasına yanaşmaması5
- küçük prens okuyan yetişkin erkek5
- yılbaşına az kalması6
- ibne miyim acaba diye sorgulamak9
- kavga ediyor numarası yapan yazarlar6
- sürekli güler yüzle dolaşan tip11
dünya devi olan iki işlemcinin kapışmasıdır. amd kışın kapar, intel yazın. birini soğutamazken diğerini ısıtana enayi derler.
28 nm boyutlu yeni amd cpular, çalışma hızları neredeyse intel cpular ile aynı derken amd 5ghz hızında çalışacak fx centurion işlemcisi ile kuralları 2013 yılı için bozar gibi, intel 22nm haswell ile i serisini günlük kullanıma optimize etsede arm tabanlı yeni chip üreticileri pc devrini kapatır gibidir.
intel amdye oranla çok az voltaj yer. Biri 19 watt yiyorsa diğeri 45 watt civarı bi harcama yapıyor.
intel'in amiral gemisi işlemcileri 5000 $ dolaylarındayken amd'nin amiral gemisi işlemcileri 500 $ seviyesindedir.
intel taşınabilir teknolojiler üstünde çalışıp die on denen, gözle görülür bir performans artışı sağlamayan ama ileriye yatırım türünden aletler çıkartır.
amd hâlâ masaüstü bilgisayarlar için özel üretim yapmakta ve bu tür cihazlarda, daha yüksek elektrik tüketimiyle olsa bile, intel'den aşağı kalmayan işlemciler üretmektedir. bunu da onda biri fiyatlara yapmaktadır.
amd oyun platformu tabir edilen playstation, xbox gibi aletlere işlemci ve ekran kartı sağladığından masaüstü makineler ve sabit sistemler üzerinde çok daha fazla durmaktadır.
sözün özü: amd candır!
intel taşınabilir teknolojiler üstünde çalışıp die on denen, gözle görülür bir performans artışı sağlamayan ama ileriye yatırım türünden aletler çıkartır.
amd hâlâ masaüstü bilgisayarlar için özel üretim yapmakta ve bu tür cihazlarda, daha yüksek elektrik tüketimiyle olsa bile, intel'den aşağı kalmayan işlemciler üretmektedir. bunu da onda biri fiyatlara yapmaktadır.
amd oyun platformu tabir edilen playstation, xbox gibi aletlere işlemci ve ekran kartı sağladığından masaüstü makineler ve sabit sistemler üzerinde çok daha fazla durmaktadır.
sözün özü: amd candır!
amd'nin her şartta intel'i dövüp geberteceği karşılaştırmadır.
içimden amd geçsede intel diye haykıran beynim...
not: tercih konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerine açığım.
not: tercih konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerine açığım.
intel turbolu spor araba ise, amd çok yakan, büyük motorlu Amerikan klasiğidir.
(bkz: iNTEL TEKNOLOJiLERi)
ryzen serisi çıkmadan önce intel açık ara farkla öndeydi. intel kendini lider sandı ve işlemcilerindeki fiyat performans oranlarıni düşürdü. piyasaya sert bir şekilde ryzen işlemci çıkartan amd ise intel in tahtını sarstı. aynı rekabeti mobil işlemcilerde de görmek üzere...
(bkz: ryzen 3 2200u) intel muadillerini geride bırakmış bir amd işlemci. umarım sektördeki rekabet fiyatların düşmesine sebep olur.
(bkz: ryzen 3 2200u) intel muadillerini geride bırakmış bir amd işlemci. umarım sektördeki rekabet fiyatların düşmesine sebep olur.
mesut çevik'in anlattıklarına göre intel amd'nin önünü kesmek için her türlü ipneliği yapmış.
https://www.youtube.com/watch?v=wtrJGesX3vY
https://www.youtube.com/watch?v=wtrJGesX3vY
evdeki iki laptopun biri i5, diğeri ryzen 5 işlemciye sahip.
ryzen 5 işlemciye sahip laptopun yeni alınmasına rağmen, 7 senelik i5'ten aman aman bir yanı olmadığını gördüm. geri kalan ram, bellek gibi özellikleri birbirine yakın iki laptop bu arada. hatta ryzen kısmen daha yüksek.
7-8 sene önce 1.8 bin liraya aldığım i5 laptop, aynı özellikleriyle bugünkü fiyatı 8 bin lira.
i5 ile yakın (kısmen yüksek özelliklere sahip) ryzen5 ise 6-6.5 bin lira.
ryzen5 fiyat/performans açısından tercih edilesi.
ama sıradan kullanıcılar için en kaliteli seçenek isteniyorsa intel diye düşünüyorum.
bu arada i5 işlemcili laptopun markası lenovo.
ryzen5 işlemcili laptopun markası hp.
bu standartalarda i5'e 7 sene önce 1.8 bin lira vermek koymuyor da, ryzen5'e 6.5 bin lira vermek ne biçim koyuyor.
ryzen 5 işlemciye sahip laptopun yeni alınmasına rağmen, 7 senelik i5'ten aman aman bir yanı olmadığını gördüm. geri kalan ram, bellek gibi özellikleri birbirine yakın iki laptop bu arada. hatta ryzen kısmen daha yüksek.
7-8 sene önce 1.8 bin liraya aldığım i5 laptop, aynı özellikleriyle bugünkü fiyatı 8 bin lira.
i5 ile yakın (kısmen yüksek özelliklere sahip) ryzen5 ise 6-6.5 bin lira.
ryzen5 fiyat/performans açısından tercih edilesi.
ama sıradan kullanıcılar için en kaliteli seçenek isteniyorsa intel diye düşünüyorum.
bu arada i5 işlemcili laptopun markası lenovo.
ryzen5 işlemcili laptopun markası hp.
bu standartalarda i5'e 7 sene önce 1.8 bin lira vermek koymuyor da, ryzen5'e 6.5 bin lira vermek ne biçim koyuyor.
yıllardır amd fanı olmama rağmen intel diyorum i3 10. nesil fiyat performans işlemcileri amd nin aynı segmentdeki işlemcilerini solluyor.
ben artık oyunu konsola taşıdım artık konsol oyuncusuyum arkadaş her sene ram almak ssd almak zor geliyor o yüzden ccc konsol ccc.
ben artık oyunu konsola taşıdım artık konsol oyuncusuyum arkadaş her sene ram almak ssd almak zor geliyor o yüzden ccc konsol ccc.
ryzen serisi 9800x3d ve 9950x le bu işe son noktayı koyarak, intel i altına kaçırtıp, babasının kucağına kaçırmıştır:
(video artık mevcut değil)
(video artık mevcut değil)
Amd intel’in rakibi olamaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar