Yaş mı kuru mu???
Bence yaş.
en iyisi aydın'da yetişen, fazla tüketildiğinde bağırsakları bozmaya sebep olan meyve.
çok da faidelidir, mübarek. doğal kabızlık ilacı.
bu tuzlu meltem mi böyle genzimi yakan.
Aşırı sekerli yaz meyvesi. Gecenlerde o kadar cok canım cektiki tam zamanı diyerek pazardan alayım dedim. Almadım cünkü kilosu 30 lira. Lan ben bu maaşı bu saatte ishalli alt temizleyerek kazanıyorum afedersiniz. Neyse konu o degildi ama pazarcı kadına hala sinirliyim. Bir iki gün sonra hala incir hasretim gecmemisken komsumuz yabandan toplayıp getirmis, simdi diyorumki neden bir dilek hakkımı evren incirde kullandı. Neden ulan neden.
görünce aklıma istemsiz olarak "bu tuzlu meltem mi böyle genzimi yakan" şeklinde başlayan şarkıyı getiren meyve.
Mor/siyah versiyonu da, açık yeşil versiyonu da ayrı güzel bir meyve. her gün yesem bıkmam o kadar severim.

Taze olanı çok güzeldir, kurusu lezzetli değil. Reçeli de pek makbul değil, reçel yapılabilecek o kadar ekşimsi meyve dururken incire sıra gelmez yani.
aydın'la özdeşleşmiş, çok sevdiğim bir meyve.
bu tuzlu meltem mi böyle?
(bkz: bu tuzlu meltem mi böyle genzimi yakan)
bağırsakları fazla zorlayan meyve.
görsel
Bu yaz itibariyle kendisiyle henüz tanışmadığımız güzel meyve.
görsel
Cocukluğum yazları incırle geçti diye on yıllardır bilirim fazlaca olgunlaşmış her incire açıp bakıp yemeyi.
görsel
çok sevdiği.
bir olsun hele, kova kova toplarım. *
incir kadar güzel çok az şey var.
inciri taze yiyebilen nadir ülkelerdeniz.
bu tuzlu meltem mi böyle genzimi yakan.
görsel
geliyor gelmekte olan, bekliyoruz.
kozan'da neden bilmiyorum incir demezler yalnız, maya derler.

görsel
görsel
Aklıma mapushane içinde üç ağaç incir şiirini aklıma getirdi. Al işte efkâr bastı.
Karaisalının kara inciri güzel olur.
inciri taze yiyebilen sayılı ülkerden biriyiz, farkında olalım.
yazın en geç olgunlaşan meyve olduğu için "incirler olana kadar kalsaydın bari" denen ilyas yalçıntaş şarkısı.
© copyright 2005 - 2026