bugün

Bir süredir yaptığım aktivite.

Hem kuran meali hem incil okuyorum eş zamanlı. Tevrat ve zebur da okuyacağım inşallah. Eski ahit der hristiyanlar tevratla zebura.

Dört kitaptan başlayalım elife. Evet.
o da güzel hikaye ha.

bir alak.
Çok acayip şeyler öğrenmeye sebep olan faaliyet.

Bize çocukluktan beri peygamber mağaraya girmiş örümcekler yuva yapmış böylece düşmanlarından kurtulmuş hikayesi incil'de davut'un başından geçiyor.

Ayrıca bir antichrist-deccal karakteri var incil'de. Türkiye'de insanlar kara cahil oldukları için bilmiyor ama muhammed peygamberi bu deccal-antichrist yani isa'nın zıddı şeytanın adamı olarak biliyor hristiyanlar.
erecto'nun kahvehanesinde erecto üstad ile yapılacak eylemdir.
yuhannayı sık sık okurum, severim.

--spoiler--
Din bilginleri ve Ferisiler, zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak isa'ya, “Öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı” dediler. " Musa, Yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?” Bunları isa'yı denemek amacıyla söylüyorlardı; O'nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.
isa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, “içinizde kim günahsızsa, ilk taşı o atsın!” dedi.
Sonra yine eğildi, toprağa yazmaya başladı. Bunu işittikleri zaman, başta yaşlılar olmak üzere, birer birer dışarı çıkıp isa'yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu. isa doğrulup ona, “Kadın, nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı?” diye sordu.
Kadın, “Hiçbiri, Efendim” dedi.
isa, “Ben de seni yargılamıyorum” dedi. “Git, artık bundan sonra günah işleme!”
--spoiler--
Elimdeki kur’an’ı bitirdikten sonra, nasipse okumayı düşündüğüm kitap.

ilginç olan müslümanız deriz kur’an’ın sayfasını çevirmeyiz, atatürkçüyüz deriz nutuk nedir bilmeyiz, üniversite hocasını çok severiz ama bir makalesini bile incelemeyiz… inanan neye inandığını, inanmayan neyi yadsıdığı bilmeden dindar/ ateist olunur mu?
Tevrat zebur incil kuran hepsini okudum. Kuranı ingilizce ve tarih olay açıklamalı olarak.

Japonların ota boka birbirlerine saygı duyup değer göstermeleri şinto felsefesi bana yakın duruyor. illa tapacak bir allah yaradan aramıyorum. Zaten ölümden sonra hayat, cennet cehennem de umrumda değil. Dört milyar yıllık dünyadan gelmiş, gitmekteyiz. Benden öncesi karanlık, sonrası da.
var bende türkçesi.
© copyright 2005 - 2026