bugün
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi18
- sarapci diye nick alan akpli11
- şampiyonlar liginde bir tarafınızdan kan çekerler6
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- kavga eden iki yazarı ayırmak4
- savunduğu her fikrin doğru olduğuna inanan insan9
- arkadaşlar grup açıyorum gelmek ister misiniz8
- hasidik yahudilik5
- manifest6
- iş yerinde sözlükte takılmak8
- fener balı8
- özür dilemeyi bilmek9
- yaşadığı hayatı başkasının gözüne sokan insanlar8
- sözlüğün embesillerle dolu olması5
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması8
- ebrar karakurt4
- benim ak partili arkadaşlarım da var2
- 0 0 7 ile samiyende maç izlemek5
- uludağ sözlük kışlası2
- fenerbahçe vs galatasaray26
- psg'nin galatasaray'a atacağı gol sayısı2
- ioçk5
- nickini görünce eksiyi yapıştırdığınız üyeler4
- rafael leao6
- olay yerinde çay bardağının hala sıcak olması2
- nervio vs imamoğlu2
- fenerbahçe yarım düzine gol atıyor2
- meloş çay koyar mısın4
- bir gecede cahil kalabilen mal2
- sürekli silik atıp utanmadan dönen yazarlar5
- hepimiz dünyada kiracıyız2
- akın gürlek alparslan kuytul açıklaması4
- nutella dondurması3
- koala görünce eksiyi basmak6
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri11
- arkadaşlar öğlen ne yesem3
- saatte 100 km hızla gidip 100 km yol alamamak5
- v harald2
- kaç yaşındasın sorusuna 10 m dolar diye cevaplamak2
- seri eksicilerin uyuması4
- zorunlu eğitim13
- normal mario3
- ateistlerin yaşama amacı24
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- teröriste sövmek artık yasak23
- fatih tekke5
- kürtse de kürt insan seçiyor mu doğarken nolcağını5
- tulumba tatlısı6
(bkz: hz adem)
bilinen ilk insan kalıntıları m.ö 2.binde ele geçmiştir ve Afrikanus adı verilmiştir.
ikinciden bir önceki insandır.
''oh dünya varmış'' sözünü söyleyen ilk kişidir.
ilk insan olma özelliğini bünyesinde barındırdığı için göbek deliğini bünyesinde barındırmayan insan..
sokakta görme ihitimalinin yüksek olduğu canlı türü.
yarattıktan sonra tanrı'nın telif aldığı $ey.
(bkz: protoinsan)
(bkz: protoinsan)
(bkz: cro-magnon)
vaktiyle kocaelispor ve fenerbahçe'de oynayan faruk yiğit için tribünlerin bulduğu bir lakap. fikir tabi ki bursa taraftarlarından çıkmıştır.
ilk insan direk yetişkin bir birey mi olmuştur yoksa ilk insan aynı zamanda ilk bebek miydi? ilk bebekse kim emzirdi? gibi soruları bir tarafa bıraktım ama aklından geçenleri gerçekten çok merak ettiğim insandır ilk insan. ilk sözü "elma ne lan" olmuştur şüphesiz ama aklından geçenler eminim daha karmaşıktır. "bura nere, nere nere, nere ne lan?" neyse... geçersiz bir işlem yürüttüm.
(bkz: ilkel insan)
ademdir. babadır.
(bkz: ilk ihsan)
(bkz: prototip)
erkektir.
afrika'da yaşadığı iddia edilmektedir bilim adamları tarafından.
ilk insanlar bugunun insanları gibi katı bir bedene sahip değillerdi ve üreme bugunkü bilindik cinsel organlarla ve yöntemlerle sağlanmıyordu. onlar insan şeklindeydi amma gelişim düzeyi olarak bugunkü insanın seviyesinde değildiler.
güneş yüzü görmezdiler fakat sağlıklıydılar. çünkü gökyüzü güneş ışınlarının onlara ulaşmasını engelleyecek yoğunlukta bulutlarla kaplıydı. gercek insanın ortaya çıkışı o bulutların dağılıp kozmik ışınların yeryüzüne ulaşmasıyla başladı.
bugun adına telepati, telekinezi denilen çok güçlü psişik özellikleri vardı. yani duyu dışı algılamaları çok güçlüydü. mesela yemek istediklerinde sadece düşünce gücüyle o av hayvanını öldürebilirler, çok uzak mesafedekilerle iletişim kurabilirlerdi.
bunlar mantıkları olmayan, içgüdüleriyle hareket eden, benlikleri oluşmamış, hayvan-insan arası olarak nitelenebilecek otomatlar idi.
güneş yüzü görmezdiler fakat sağlıklıydılar. çünkü gökyüzü güneş ışınlarının onlara ulaşmasını engelleyecek yoğunlukta bulutlarla kaplıydı. gercek insanın ortaya çıkışı o bulutların dağılıp kozmik ışınların yeryüzüne ulaşmasıyla başladı.
bugun adına telepati, telekinezi denilen çok güçlü psişik özellikleri vardı. yani duyu dışı algılamaları çok güçlüydü. mesela yemek istediklerinde sadece düşünce gücüyle o av hayvanını öldürebilirler, çok uzak mesafedekilerle iletişim kurabilirlerdi.
bunlar mantıkları olmayan, içgüdüleriyle hareket eden, benlikleri oluşmamış, hayvan-insan arası olarak nitelenebilecek otomatlar idi.
yaşı fazla akrabalara makara yapmak amacıyla kullanılan söz öbeği .
herkese göre farklı olan insandır, ilk insan diye 50 bin tane çalışma yapılmış, 50 bin tane resim çizilmiştir falan fıstık.
hepsi de benden yakışıklılar anuna goyim. ama bazısı da maymundan hallice. nasıl bir devinim lan bu? hangisi, nasıl evrim geçirmiş? anlamıyorum.
hepsi de benden yakışıklılar anuna goyim. ama bazısı da maymundan hallice. nasıl bir devinim lan bu? hangisi, nasıl evrim geçirmiş? anlamıyorum.
hakkında birçok teori ortaya atılmış yattığı yerde kemikleri sızlayan insandır.
en mantıklı ve bilimsel din olan eski yunan dinine göre prometheus'tur.
bu insan yüzde yüz diyorum ki mehmet nas kişisidir.
ahiret inancı ve kur'an rehberliğinde ilerleyen insanların inandığı varoluşun ilk adımıdır.
(bkz: ilk ihsan)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar