bugün
- akepe neden kültürel hegemonyayı ele geçiremedi19
- kadınlar2
- 19 yaşında kızla yatmak4
- 28 haziran 2026 demokratik kongo özbekistan maçı4
- 28 haziran 2026 hırvatistan gana maçı5
- özgürlük ve zorunlu eğitim paradoksu5
- demokratik kongo cumhuriyeti5
- genç olmanın en güzel yanı6
- genç görünmeye çalışmak7
- 28 haziran 2026 panama ingiltere maçı4
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı31
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet19
- gitme diye yalvarmak6
- 1 temmuz kabotaj bayramı4
- eski işyerine tekrar başlamak4
- giresun da otobüs durağında bekleyen turist kız8
- dua edince iletildi mesajı gelmesi3
- kadir inanır22
- sabaha kadar okunacak kitap4
- içtim şarabı13
- eski eşle tekrar evlenmek4
- sözlüğe kız girince telefona bildirim gelmesi5
- anın görüntüsü22
- dünya12
- amerika birleşik devletleri7
- portekiz5
- sözlükteki gizli düşmanım10
- kolombiya4
- insanın geçmişinin karanlık olması9
- kuran-ı kerim3
- 28 haziran 2026 kolombiya portekiz maçı2
- kemalist dünya24
- insan5
- x in memeleri3
- opel frontera2
- abd'yi yenmiş olduk bu da bir başarı3
- öldükten sonra bana ne olacak5
- almanya5
- sözlük kızlarını harika yapan detaylar9
- uludağ sözlüğün boşalması3
- şarapçı bey koala birader3
- 30 haziran 2026 hollanda fas maçı3
- her insanın bir cini olması8
- 33 yaşında olmak3
- true'nun çaylak olması16
- velvet28
- arşivlenmesi gereken resimler3
- ilgi manyağı3
- bik bik'in mutfağına konuk olmak7
- rakı sevmemek7
büyük tarihçidir. tarih metodolojisi hocamın dilinden düşmediği ikinci isim. (birincisi halil inancık) osmanlı tarihini iyi bilen zat. üstat, tarih profesörü.
az önce tarihin arka odasında reklam sonrası yayına girdiğini hissetmeden, bir şeyler dedi. yalnız murat bardakçı ''yayındayız yayındayız'' diyerek bağırdı ilber hocaya. 3 kere geri alarak dinledim ama ne dedi anlamadım. herhalde büyük bir gaf yaptı ki 5 dakikadır kızıyor.
murat bardakçı: şimdi ilber hocanın izniyle alaturka yapacağız.
ilber ortaylı: alaturka yapacağınıza alafranga yapsanıza ............ ( nokta nokta yerleri çözemedim. çözen varsa dönsün merak ettim)
murat bardakçı: şimdi ilber hocanın izniyle alaturka yapacağız.
ilber ortaylı: alaturka yapacağınıza alafranga yapsanıza ............ ( nokta nokta yerleri çözemedim. çözen varsa dönsün merak ettim)
an itibariyle canlı yayında uyumaktadır.
topkapı sarayı müdürü değildir.
akp her şeyi çok iyi bildiğinden, osmanlı tarihini de mükemmel bildiğinden, ilber hocayı o görevden almıştır.
ya adam oturduğu yerde kral siz nerdesiniz be?
ayrıca da kendisine aşığım.
akp her şeyi çok iyi bildiğinden, osmanlı tarihini de mükemmel bildiğinden, ilber hocayı o görevden almıştır.
ya adam oturduğu yerde kral siz nerdesiniz be?
ayrıca da kendisine aşığım.
Kimsenin bilmediği şeyleri bilmesi, müthiş espiri yeteneği ve keyif veren kahkahaları. Canlı yayında Kah uyuyor kah saçlarını tarıyor, çantasını topluyor. Müridin olayım beee. Allah uzun ömürler versin. Her millete nasip olmaz böyle tarihçi.
ana tarafından kırım prensidir.
Hayran olunası tarih bilgisine ve mizah anlayışına sahip, tarih böyle kişilerden öğrenilir dediğim tarihçi..
(bkz: tarihin arka odası/#20204298)
bizim 'siyasal düşünceler tarihi', 'türk siyasal hayatı' gibi sikici (klavyede ı da var) dersleri veren hocanın kankisi. bilgili olduğu kesin, ancak kitap yazarken ne içiyor merak konusu.
emekli olup , halen galatasaray üniversitesinde ders vermektedir. 22.06.2013 tarihin arka odası da konuktu.
tarihin arka odası adlı programda çeketini asarak tuvalete gitse gelene kadar program yine sürerdi.
kibirli çok bilmiş yapımcılar konu mankeni gibi masada durdu.
kibirli çok bilmiş yapımcılar konu mankeni gibi masada durdu.
bir insan ancak bu kadar itici gelebilir... güya türk tarihini ve türkleri felan güzel anlatim derken, en büyük milliyetciyi bile yolundan caydirir.. böyle adamlarin takims olaylarini tasvip etmesi ve sahiplenmesi pek hosuma gitmiyor..
candır, ayarcıdır,çok iyi ders anlatır.
kendisi orhan pamuk'a verdiği ayarlarla tanınır. sözlükte sanırım 75658 tane gördüm.
Has milliyetci tarih profesoru.
bilmediği bir şey olmadığını düşündüğüm müthiş bir tarih profesörü. dede dede dedeciğimmmm diye boynuna atlama istedi uyandırıp baldan tatlı anlatımıyla müptela eder.
bir murat bardakçı değil. hazırcevap ve musikişinas da değil.
ntv'de , ramazan ayı boyunca '' ilber Ortaylı ile Tarih Dersleri- Ramazan özel '' adlı program ile karşımızda olacaktır. izlemek gerek.
müthiş bir saygı duyduğum tarihçi. lakin hiç bir programının tamamını izlemek nasip olmadı. hep uykum geldi.
bu sene sahurda izleme şansı bulunabilecek hoşsohbet hoca. ramazan boyunca akşamları 22.15'te ve gece 02:15'te programı ntv'de olacakmış.
olağanüstü bir birikim ve artık pek örneği kalmayan "bilge" bilim adamlarındandır. halil inalcık'ın öğrencisidir ancak inalcık'ın kendisi gibi kültür-sanat olaylarına ilgi duymaması sebebiyle vaktiyle kendisine "köylü" demiş ve kavga çıkarmıştır. yemek yemeği sever. imparatorluğun en uzun yüzyılı ve osmanlı'da alman nüfuzu en ciddi eserleridir.
Osmanlı tarihini en iyi anlatan tarihçidir.
ilber deyince aklıma hep biber gelir biber ortaylı diye okurum burada adama laf atmıyorum beynimin bana oynadığı oyunu söylüyorum.*
türkiye'de ki en iyi tarihçi. evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar