Çiftetelli diye de anılır.
istanbul'un çok önemli sanayi bölgelerindendir.
ortaokuldayken bir söz uydurmuştum:
bir elli. ikitelli. bir kız gördüm ince belli.
küçükçekmece'ye bağlı olmasına rağmen bağcılar'a gitmenin daha kolay olduğu semt.
sanayi bölgesi olarak bilinen semt.
sanayi bölgesi başakşehir'e, yerleşim olan kısmı küçükçekmece'ye bağlı olan semt.
sanayi siteleriyle dolu, sevimsiz semt.
adı "iki telli (fazlı) elektrik kablosu" çağrışımı yaptığı için, içinde yer alan organize sanayi bölgesi ile müsemma bir mahalle.
görsel
sanayi siteleriyle dolu olan otoban kenarındaki semt.
ağırlıklı olarak sanayi bölgesi olan, otoban kıyısında bulunan, eskiden küçükçekmece'ye şimdi ise başakşehir'e bağlı olan semt.
türkiyenin en büyük hayvanat bahçesine sahip semti.

(bkz: ikitelli organize vahşi yaşam bölgesi)
Mahallelerinde her türlü pisliğin döndüğü, dedikodudan başka birşey bilmeyen ve sapkın insanların bolca bulunduğu semt.
bir kısmı başakşehire bir kısmı küçükçekmeceye bağlı bir semt.
ulaşımı en bok semt.
buraya uygun çok güzel şiirler yazılmıştır. Bir akrostiş örneği verilirse:
Adım stayla gönlüm yaralı
Param yok ama saçım havalı
Artistim ben doğdum doğalı
Çakma kotlar üstümde durmalı
ilerde herkes apaçi olmalı.
iki tarafı otobanla cevrili feodalitenin devam ettiği tek yer.
organize sanayisinin istanbul içinde ayrı bir istanbulun olduğu yer... (köy değildir)
başakşehir'in belediye olmasıyla buraya bağlanmış labirent.
212'nin açılmasıyla biraz nefes almış semt.
sanayisinin ve evlerin düzeninin bir acayip olmasından gayrı insanlarıyla çok daha acayip bir mekan.
başakşehir gibi sıkıntısı olmayan bi şehrin yanında sıkıntısı eksik olmayan, ikitelli köyiçinin bazen at boku kokan, sanayisi yüzünden sağlıksız olan semttir.
içerisinde olimpiyat stadını barındıran, küçükçekmece'ye bağlı istanbul'un bir semti.
karayollarının kesiştiği noktada bulunur. Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret sitesi ve en büyük otomotiv sitesi buradadır.
ikitelli biri belli
gunduzlerı olmazsa gecelerı gel bari

gibi bir turkuye konu olmus semt.
ikitelli köyü vardır bir de burada.özellikle minibüslerinde hırsızlık olayları sıklıkla yaşanır.
© copyright 2005 - 2026