bugün
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- yazarları mutlu edebilecek küçük şeyler6
- kızlar teklif ediyor efsanesi gerçek oluyor5
- nervionun merak ettiği yazar19
- erkeklerin zeki kadın sevmemesi9
- sinirli kadını sakinleştirmek17
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı13
- bugün açılacağım sözlük kızı12
- doğum haritası5
- sözlükte en çok güldüğünüz yazarlar9
- norveçte bok olsam2
- devlete güvenmeyip ahbap'a güvenmek4
- yakışıklı bir erkeğin yalnız olmasının nedenleri8
- sevgilinin giyimine karışmak9
- atatürkün bilimden en uzak sözü8
- kürtler 5 yıl icerisinde türkiye yi ele gecirirler13
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak19
- komşuları itici yapan detaylar7
- istanbul üzerine nur gelecek4
- nervionun kedisi5
- erecto biraderin roman olması4
- anıtkabire gitmek vs hacca gitmek8
- ahlaksız başlık açan çaresizler5
- bu sözlükte beni herkes tanır9
- yalnizca deli yalnizca sair21
- ciguli vs velvet9
- selamın aleyküm desem kaç kişi aleyküm selam der11
- zengin bacanak5
- arı maya2
- sapıkça başlık açan yazarlar7
- nickinde k harfi olan yazara olan aşkım15
- arabalı kadın arabasız erkek ilişkisi yürür mü5
- depresyonda olanlar için teselli cümleleri3
- ton balığını kim yiyor sorunsalı10
- arkadaşlar bakar mısınız21
- yeni seçimde akp halka ne vaadedebilir sorunsalı12
- katatespizartmasi17
- dikkatleri çeken sözlük kızı7
- merak edilen erkeğin patates çıkması7
- sevilen kızın ağzımıza vermesi6
- kız arkadaşa gökyüzünü hediye etmek18
- yapay zeka kontrolden çıktığında olacaklar7
- kızların neden böyle olması2
- olgunlaştıkça duygusuz ve acımasız olmak3
- sözlük kızlarından hiç astronot çıkmaması8
- starbucks vs kahve dünyası4
- rizeli bir gürcü denince ilk akla gelen isim3
- sünnetten akılda kalanlar6
- türkiye'deki güvenilir vakıflar ve dernekler2
- merak edilen sözlük erkeği6
Heves (isim): insanın "bu sefer gerçekten yapacağım" diye kendine yemin ettiği, genelde 3 gün ile 3 hafta arasında ömrü olan, sonunda dolapta unutulan spor ayakkabısı, yarım kalmış kitap ya da açılıp bir daha girilmeyen yabancı dil uygulaması şeklinde fosilleşen geçici coşku hali.
Bilimsel olarak motivasyonla akraba ama motivasyon işi bitirir, heves işe başlar — sonra da "aslında pek gerekli değilmiş" diyerek sessizce sahneden çekilir.
Belirtileri: Aniden ortaya çıkan uzmanlık iddiası ("Ben artık meditasyon yapan biriyim"), gereksiz ekipman alımı ve iki hafta sonra "neyse, herkeste olmuyor zaten" cümlesiyle kapanan bir iç monolog.
Bilimsel olarak motivasyonla akraba ama motivasyon işi bitirir, heves işe başlar — sonra da "aslında pek gerekli değilmiş" diyerek sessizce sahneden çekilir.
Belirtileri: Aniden ortaya çıkan uzmanlık iddiası ("Ben artık meditasyon yapan biriyim"), gereksiz ekipman alımı ve iki hafta sonra "neyse, herkeste olmuyor zaten" cümlesiyle kapanan bir iç monolog.
kırılan bir cam bardak gibidir.
uğraşırsın eskisi gibi oldu sanırsın ama asla eskisi gibi olmaz. o artık yarım başka bir şeye dönüşmüştür.
hayatınızda heves kıran insanlar varsa onları heveslendirmeyin, defedin gitsin. heves dediğin şey bir nefes gibidir, kolay harcanır.
uğraşırsın eskisi gibi oldu sanırsın ama asla eskisi gibi olmaz. o artık yarım başka bir şeye dönüşmüştür.
hayatınızda heves kıran insanlar varsa onları heveslendirmeyin, defedin gitsin. heves dediğin şey bir nefes gibidir, kolay harcanır.
heves insanın merakla attığı ilk adımın adıdır. hevese bazen geçici heves denir küçümsenir. hevesi kursağında kaldı denir hüzünle anılır. heves yoksa kendini o işin içine veya bir insanın yanına zoraki ittirmemek gerekir. çünkü bazen ne yaparsan yap, o heves kıvılcımı içinde oluşmaz.
bir petek dinçöz şarkısıdır.
gidene dur demek olmaz
ben de öyle yapıyorum
sanma ki yerin dolmaz
gör bak nasıl dolduruyorum
şimdi git sen istediğin yere
indiğin ilk duraktaki kalbe
sen olmasan da ben elbet yaşarım
hayatıma bakarım off
birini bulacağım seni unutacağım
yerini çok çabuk dolduracağım
zaten heves deyip geçti gitti
diyerek arkandan konuşacağım
gidene dur demek olmaz
ben de öyle yapıyorum
sanma ki yerin dolmaz
gör bak nasıl dolduruyorum
şimdi git sen istediğin yere
indiğin ilk duraktaki kalbe
sen olmasan da ben elbet yaşarım
hayatıma bakarım off
birini bulacağım seni unutacağım
yerini çok çabuk dolduracağım
zaten heves deyip geçti gitti
diyerek arkandan konuşacağım
Kursağımda kalandır. Neredeyse her konuda bu böyledir. Yirmilerinin ortasında olan bir genç olarak ağrıma gidiyor. Toplum nazarında iyi bir mesleğe sahip olmama rağmen ev alabilmek gibi bir hayalim kalmadı. Şu yaslarımsa bir arabam olsun desem bin zorlukla belki bir ihtimal. Hayallerimdeki araç mi olur, sanmam. iş kurayım desem yeterli bir çevre yok. Herşey için tırnaklarla kazımak zorunda olmak çok acı. Üstelik insanın ömürlük dostları ve hatta karındaşı bile geleceğe dair büyüme planlarınıza "fazla hayal kurma, olmayabilir" manası taşıyan söylem ve mimiklerinin verdiği rahatsızlık. Kendimde bu potansiyeli görsem de -onların da içten içe gördüklerini biliyorum- bu tavırlarının "yanındakinin kendisinden ileride olmasını istememe" acizliği olduğunu görebiliyorum. insanın en yakınlarının dahi seni geriye çekmek istemesi oldukça can sıkıcı. Misalen bir dost sohbetinde sen şakrak gülerken üç katım maası olan bir dostuma planlarımda bir gelişme olduğu bilgisini vermemle yüzünü kaplayan haset. Ya beni geçerse histerisinin tiksinç yansıması... Yani diyeceğim o ki dostlar, ne pahasına olursa olsun düşmeyin kendinizi, düşük göstermeyin, her daim güçlü olun ki gerçek gibi görünen dostlarınız ancak başarınızı kadere bağlayarak sizi çekiştirebilsin.
Bu o kadar aptalca bir şey ki yok tamam bitti kalmadı dediğin anda filizleniyor kendin de şaşırıyorsun. Tamam yeşerdi bir şeyler dediğin saniye bir bakmışsın kursağında. Böyle sonsuz bir döngü. Bunun bir de rüzgarına kapılmamaya çalışma garibanlığı var ki fark edince insanı bir tık kahrediyor, şöyle kendi sırtını sıvazlayasın falan geliyor.
zevk isteği.
saman alevi gibidir.
çabuk parlar çabuk söner.
çabuk parlar çabuk söner.
Gitti, üzgünüm.
kursağın yakın arkadaşı. sık sık kalmaya gider.
kalmayan şeyler toplamı.
insan hayatındaki önemli birimlerden.
Kaçana kadar mokoko.
Kaçana kadar mokoko.
Hiçbir şeye hevesim kalmadı sanki. Halbuki ne hayallerim ne heveslerim vardı.
gelip geçici cümlelerin ve abartılmış şatafatlı sözlerin belirtisi olduğu bir hissiyat. pek de şaşırtmaz beni. çünkü ruhların ruhlara dost olduğu zamanlar çok eskide kaldı.
gelip geçici olan şey. heves edilebilir. bu gayet normal. kötü olan ise istediğin şey hevesten ibaret olmasına rağmen, bunun bir heves olduğunun farkına varamamak. sonucu genelde hüsran olur.
iç dünyamızdaki bütün duygu durumunu özetleyen, aslında kallavi bir anlamı olan Türkçedeki en sevdiğim kelimedir.
heves; öyle basite indirgenemez. tüm arzularınızdır, kaçamayacaklarımızdır.
aynı zamanda güzel de bir kız ismi olur.
heves; öyle basite indirgenemez. tüm arzularınızdır, kaçamayacaklarımızdır.
aynı zamanda güzel de bir kız ismi olur.
Yonca lodi'nin güzel bir şarkısının adıydı.
Hadi kalk gel bul bir bahane birazcık heves.
Hadi kalk gel bul bir bahane birazcık heves.
herhangi birine karşı geçiciyse umut vermemek gerekir. zira geçici olduğunda kalp kıracaktır bahsi geçen kavram.
yaptığımız tüm eylemlerin ilk hali.
mesela ilk kez x yapıyorsam bu hevese girer.
hata olarak değerlendirdiğimiz her şey bir hevestir.
tecrübe de heveslerin bütünüdür zaten.
mesela ilk kez x yapıyorsam bu hevese girer.
hata olarak değerlendirdiğimiz her şey bir hevestir.
tecrübe de heveslerin bütünüdür zaten.
iki günden fazla tutulamayan his. kaçıyor. ama heveslerinize heves derseniz zaten kesin kaçar. böyle de gururludur hisli bir histir. kaçan heveslerinize selamlar, öperler.
Kaçarsa tehlike.
genelde geçicidir.
askin gunumuzdeki hali.
kalıcı olanı makbuldur.
geçtiği an insanlara,eşyalara aynı gözle bakmamıza engel olur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar